Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (65)

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Noooo, asi takhle. Kdybych chtěl vidět zajímavý a dobře natočený hraný dokument, tak bych určitě šel na tenhle kousek. Já chci ale v kině vidět příběh, emoce, katarzi a smysluplný nebo zajímavý konec. Nic z to jsem nedostal. Snímek plyne uvolněně nad táborem smrti až příliš z vysoka. A tak je těžké se dostat do postav, ať už před zdí, za zdí nebo místních. Nakonec mi to vyznělo jako lehká artovka pro sbírání festivalových účasti a vedlejších ocenění. Nutno dodat: bohužel.

plakát

Tání (2023) 

Rána do hlavy, Už dlouho mi v kině neukápla soucitná slza, už dlouho jsem nemusel smutkem odvracet oči od plátna. Posledních 20 minut je důmyslně vystavěné zakončení remiscence let dětských i dospělých. Pomocná ruka nikde, obě časové linie splynuly. Ano, je to citové vydírání a pořádné zatlačení na pilu. Ale "minulost je v tvé hlavě, budoucnost v tvých rukách" prostě někdy neplatí.

plakát

Falcon Lake (2022) 

Debut, to jako fakt? Udivuje mě, jak jistá režie vyšla z Le Bon. Film je feel good příběh s možností u toho přemýšlet, domýšlet si, vzpomínat, plánovat. A pokud vám neutečou jemné počáteční náznaky (nebo alespoň polovina z nich), tak si jarní příběh lze v kině královsky vychutnat.

plakát

Děti Nagana (2023) 

Nostalgická návštěva do dětství. Nic jiného jsem od filmu nečekal a to jsem také dostal. A to i když jsem o generaci starší a hráli jsme si na Holečka, Holíka a jeho bráchu.. Trochu mě rušila neskutečná podoba hlavního hrdiny s Petrem Bajzou (Bylo nás pět). I přes odhadnutelný děj i konec mě dílko potěšilo a kdo nečeká filmařský majstrštyk, tak bude spokojený. Dětský, rodinný film se šťastným koncem.

plakát

7500 (2019) 

Krátké, úderné, klaustrofobické. Na ČSFD podceněné. Trhaný film s uvěřitelným začátkem, dějem i trochu nudným a znepokojivým zakončením.

plakát

Menu (2022) 

Nebýt Anya Taylor-Joy, tak by to byly sotva dvě * . Celé je to vyumělkované; vím, že jde o součást story a že je to záměr celého dílka. Ale já o téhle temné stránce foodie scény vím a tak mě to moc nebavilo.

plakát

Finch (2021) 

Strašně levný, strašně strašně romantický.. Ale strašně strašně strašně milý film. Důkaz, že jeden Herec utáhne celý film, ať je scénář jakýkoli. Připomnělo mi to Chappie (2015), na který se budu muset ještě jednou podívat.

plakát

San Andreas (2015) 

Naprosto neuvěřitelný, tolik klišé jsem neviděl za celý svůj život. Ale na druhou stranu: všechny ty ne/povedené situace a epizodky jsou strašně vtipné a tak holyvúdsky odhadnutelné, že jsem fakt bavil. A to má přijít ještě dvojka..

plakát

Pistol (2022) (seriál) 

Neskutečná Jízda konce sedmdesátek v UK v jisté režii trainspottera Dannyho. Pro mou generaci: must see.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Nevím, ty 4* dávám hlavně za překvapení a dovednost režiséra: skvěle si ohlídal celkové vyznění filmu. Je to na svou kategorii B filmu (není v kinech) strašně dobře, vynalézavě a dokonce i krásně natočené. Když vynechám někdy zbytečné přeostřování kamery v několika záběrech, tak ostatní řemeslo technicky zvládnuto skvěle. Nejsem fanouškem žádného filmu ze série Předátora, ale tohle je hrozně svěží vítr. Těším se na rejžovo další film, který se snad už objeví kinech; jestli ještě kina budou existovat, vzhledem k frekvenci, s jakou zatím Dan Trachtenberg natáčí..