Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (38)

Tahle země není pro starý

Tahle země není pro starý (2007)

Když Llewelyn (Josh Brolin) odchází z místa zpackané předávky drog, nechá dveře od auta s postřeleným Mexičanem otevřené. Když se v noci vrátí s vodou, jsou dveře auta zavřené.

Mistři hazardu

Mistři hazardu (2005)

Když bratři Dukeovi ukradnou trezor a během jízdy se jim zasekne za sloupem, tak se ho Luke (Johnny Knoxville) snaží uvolnit a přitom se řetěz, kterým je sejf vlečen za autem, objevuje střídavě na levé a na pravé straně sloupu, za kterým je trezor zahaknutý.

Princ a já

Princ a já (2004)

Když princ Edvard (Luke Mably) mění olej z fritézy, tak mu začne stříkat a zaneřádí mu celé ruce od loktů dolů. V dalším záběru má ale ruce i rukavice úplně čisté.

Vzpomínky

Vzpomínky (2006)

Při pitvě Claire (Paula Patton) jde v záběrech jejího obličeje jasně vidět, že má lesklé a vlhké oči. Kdyby byla mrtvá, nefungovaly by ji slzné kanálky a oči by měla suché a matné (a zřejmě i zavřená víčka).

Nikdo

Nikdo (2021)

Když BMW s Hutchem (Bob Odenkirk) v kufru havaruje, není vystřelený ani jeden airbag.

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Když Zuřivec (Christopher Mintz-Plasse) přinese z hořícího skladu otci (Mark Strong) medvídka, zapojí do něj černý a červený RCA kabel a pustí na televizi obrazový záznam přestřelky ve skladu. To však není možné, protože tyto dva kabely jsou jen pro přenos audia. Pro přenos obrazu je třeba třetí konektor.

Ostravak Ostravski

Ostravak Ostravski (2016)

Když volá Bohuš (Vladimír Polák) Jarkovi (Igor Chmela) po návratu z Prahy, říká, že je poledne, přitom na budíku bylo 8:35. Při dalším hovoru synovce a záběru na budík je na něm 11:40.

Roma

Roma (2018)

Když u haciendy v lese střílí hosté z pistolí, ani u jednoho výstřelu není vidět jakýkoli náznak zpětného rázu zbraně, takže je jasné, že používají hračky místo zbraní.

Únos vlaku 1 2 3

Únos vlaku 1 2 3 (2009)

Během filmu si můžeme všimnout, že Blue má na ruce hodinky se třemi malými bílými ciferníky v hlavním černém ciferníku. Když se ale Blue na hodinky dívá, tak v detailních záběrech místo těchto vidíme hodinky Breitling s celým bílým ciferníkem, takže jiné, než má ve skutečnosti na ruce.

Den, kdy se zastavila Země

Den, kdy se zastavila Země (2008)

Když je Klaatu (Keanu Reeves) na detektoru lži a ptá se zhypnotizovaného agenta na cestu, má v jednom záběru agent ruku na detektoru a v dalším záběru na klíně.

Stážista

Stážista (2015)

Když si Jules (Anne Hathaway) vypráví s manželem (Anders Holm) večer v posteli a na klíně jí leží notebook, má v záběrech střídavě ruce na klávesnici a mimo ni.

Teroristka

Teroristka (2019)

Když Marie (Iva Janžurová) míří na Macha (Martin Hofmann) brokovnicí a telefonuje, má v jednotlivých záběrech popruh zbraně střídavě přes rameno, spadnutý a zase přes rameno.

Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith (2005)

Když v závěrečné přestřelce jedou John (Brad Pitt) a Jane (Angelina Jolie) výtahem, stojí John po levé ruce Jane. V záběru, kdy se výtah otevře, ovšem stojí opačně.

Constantine

Constantine (2005)

Když Angela (Rachel Weisz) identifikuje svoji mrtvou sestru v nemocnici, na jejích náramkových hodinkách je tři čtvrtě na čtyři. Když pak odchází do výtahu, vedle výtahu na nástěnných hodinách je čtvrt na deset.

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (2017)

Ve venkovních scénách, které se evidentně mají odehrávat ve velikém mrazu, nikomu nejde pára od úst.

Vratné lahve

Vratné lahve (2007)

Pan Tkaloun (Zdeněk Svěrák) oslovuje mluvku „pane Řezáč“. Ovšem jakožto bývalý učitel jazyka českého by měl vědět, že při oslovení v pátém pádu dochází ke změně souhlásky a správné oslovení je „pane Řezáči“.

Reklama