Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Pokusím se tu sepsat so nejvíce možných poznatků, s co nejméně spoilery.  Johna Wicka 4 jsem se opravdu hodně bál. Nejen proto, že se na tomto díle již nepodílí scénárista předchozích tří dílů Derek Kolstad, ale hlavně proto, že film má neskutečných 169 minut. To pro mně bylo nepředstavitelné co se týče sezení na jednom místě - byť mám sedavé zaměstnání.  Opak byl ale pravdou. Úvodní scény na mně působily možná trošku chaoticky a urychleně, kdy se člověk nedokázal moc vžít do děje předchozího dílu - naopak tomu bylo například při přechodu Johna Wicka 2 a Johna WIcka 3, ale to je pouze můj subjektivní pohled na scény. Osobně mně velmi ohromilo barevné spektrum filmu, kde byl důraz kladen primárně na modrou a červenou + sem tam hraní si se stíny. Působí to na diváka více moderně a lépe pro oko, než nudné reálné barvy všedního života.  Samozřejmě se film neobešel bez nových postav, což mi přišlo celkem líto, jelikož bych i ve čtvrtém díle uvítal onu Arbitrinu z třetího dílu v podání Asia Kate Dillon, která měla neskutečný charakter a přeci jen ona byla u zmizení Johna Wicka po pádu z hotelu. I navzdory tumuto se herec Bill Skarsgård osvědčil jako naprosto skvělý a profesionální herec, který dokáže perfektně zahrát namyšlenost, aroganci, ale i strach a obavy.  Osobně cítím, že čtvrtý díl více vsází na akčnost a nové metody soubojů, kterých jsme si v předchozích dílech moc neužili, stejně tak nové zbraně ať už střelné nebo chladné... Jakožto milovníkovi střelectví se mi ve filmu opravdu nejvíce líbila pistole Pit Viper, jejíž cena je okolo 7 000€ a poté až rozmanitost chladných zbraní od vystřelovacího nože po katany a sekyry. Stejně tak vozový park zde zůstal opravdu rozmanitý a pozorný divák si všimne i skvostu v podobě Škody Octavia 1 na kruhovém objezdu kolem Pařížského vítězného oblouku, Přeci jen film má na můj vkus i pár mínusů - jeden z nich je nespočet pádů ze schodů, které zaberou i klidně pár minut a byť by člověk měl chránič páteře a jak všichni víme John má pouze oblek s kevlarem, přežití takových schodů, tolikrát po sobě by bylo asi už jen na opravdu velké náhodě. Kdyby ubrali z těchto kaskadérských karambolů, myslím, že by vše bylo více uvěřitelné a nemusel bych obracet oči v sloup. Ovšem tyto pády jsou více méně ke konci filmu a tak to dojem z celkového filmu nikterak moc nekazí.  Finále filmu se bohužel neobejde bez spoilerů a tak tu maximálně napíšu jen to, že jsem lehce zklamán provedením, ale zároveň jsem rád že to dopadlo jak dopadlo (kdo viděl - ví)...  Je prostě vidět, že na tomto filmu se nejvíce vyřádilo grafické oddělení a primárně kameramani a Stunt koordinátoři. Byť je Keanu už ve věku, kdy bychom mu mohli říkat "dědeček", pořád má svůj elán a energii.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Tak tenhle film mi dal naprosto vše, co jsem potřeboval... Šílenou animaci, šílený příběh, totálně šílený humor bláznivé rodiny, kdy jsou sice divní, ale i tak trpí typickými problémy klasické rodiny. Tenhle film pro mě splnil to, co nejspíš měl ... Udržel mou pozornost a rozesmál mě !

plakát

Proměna (2022) 

Původně když jsem viděl trailer, tak jsem se na to moc netěšil... Šílená animace tomu ale dala neskutečný náboj, kamarádky Mei - kdy je každá uplně jiná, perfektně dokázaly držet mou pozornost. Pořád se ale nemohu tak nějak zbavit pocitu, že animátoři, kteří přišli s "V hlavě" a nakonec i s tímto, si něco sem tam šlehnou, protože tenhle nápad nemohl vyjít ze zdravé hlavy. Myšleno v dobrém samozřejmě. Škoda jen toho konce, který na mě působil dost přepáleně. Tak či onak, za mě perfektní dílo.

plakát

Zpívej 2 (2021) 

Musím uznat, že jsem byl překvapený. Z traileru to vypadalo opravdu dobře, ale měl jsem jisté obavy. Ještě aby ne, když jsem měl vidět pokračování animáku, kde se jedná o zpěv a divadlo. No a opravdu jsem byl překvapen. Na to o jaké téma se jedná, opět dokázali udělat nový příběh s novým tématem a novými možnostmi. Rozhodně nezklamal ani český dabing, který byl opět geniální a jednoduchý humor tomu taky přidal jisté kouzlo. Dávám taky hvězdičku navíc za Slečnu Crawlyovou, která si v autě jede System Of A Down - Chop Suey! a naprosto mě odvařila ze židle. Do toho skvělé grafické zpracování, super animace a tím končím u 5* :).

plakát

Red Notice (2021) 

Každý film kde se objeví Dwayne Johnson nebo Ryan Reynolds mě neskutečně baví. Ti herci mají charakter. Problém nastal v moment, kdy jsem si začal více všímat postavy Reynoldse. Ani ve filmu Deadpool nebyl takový "jouda" jako tu. Přišlo mi to až moc nepřirozené, ale moje obliba v suchý a "hloupý" humor to naštěstí zachránila. Jsem asi jiný, ale mě se to líbilo až na výjimky, kdy jsem si prostě řekl "tohle fakt není jeho styl"

plakát

Mimi šéf: Rodinný podnik (2021) 

Sice dávám hodnocení " **** " což by mohlo znít slibně, i tak má film mnoho problémů. Klasický Animák, který se snaží navázat na první díl, zde bohužel beze změny oproti prvnímu dílu. Příběh stejný v podstatě bez překvapení, což mě rozmrzelo... Ty 4 hvězdy dávám primárně za to, že jsem vesměs nenáročný člověk a humor v tomhle animáku mě opravdu několikrát pobavil - i když to byly laciné vtipné scénky.

plakát

Díra (2019) 

Už od filmové série REC jsem věděl že Španělé maji sakra talent na filmy, tenhle to akorát potvrzuje. Opět další film u kterého si každou minutu člověk říká " Na co se to kur*a koukám? O co tam sakra jde? Jak je možné že tam jezdí takhle ta platforma? jak to funguje? " a tak dále a tak dále ... pořád tam má co překvapit, už jen nápad toho filmu je skvělý. Teoreticky ten film mluví o naší společnosti - Ti lepší mají vždy víc ... Lepší teda berte v uvozovkách. Ohledně tohohle filmu mám spousty otázek, ale je to po dlouhé době film který se mi líbil a který mě překvapil ... ale nepřekvapil mě v tom že to opět točili Španělé B)

plakát

Noční recepční (2020) 

Filmy tohoto stylu nemám nakoukané vůbec... takže vůbec nevím co by takový komentář neznalce psychologického thrilleru měl přesně obsahovat ... osobně si myslím že námět není vůbec špatný, ano styl jakým je to natočené a jak je příběh vyprávěn. ALE - přišlo mi to až moc zdlouhavé a konec kdy jsme se prakticky nic nedozvěděli mi taky moc k hodnocení nepřidal. Pro mě to je něco nového proto jsem hodil 4 hvěždy a myslím že už to nezapnu :D

plakát

Špióni v převleku (2019) 

To je ale ptákovina ( doslova :D ) ... Ne reálně jsem nečekal že se mi něco takového bude líbit ale opravdu doufám že se někdy dočkáme nějakého pokračování, tohle je uplně něco jiného než na co jsme zvyklí u animáků se špiony atd. Nulové násilí, Skvělá ( i když mírně ohraná ) zápletka a perfektní příběh dospěláka co nemá rád týmovou práci a mladého kluka který mu ukáže že tým je prostě důležitý ( okej vím, taky ohrané :D ). Ale i tak mě to strašně bavilo a myslím že i když jsem to viděl asi už 12x tak to ještě minimálně 10x zvládnu. Za mě osobně Perfektní film !

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Původně jsem se na toto vůbec nechtěl podívat ale Karanténa mě k tomu tak nějak dokopala a víte co? Nelituji ničeho ... příjemný animák kdy klasicky rodina drží při sobě a vše dobře dopadne, aneb super animák pro děti i dospělé, kteří se chtějí odreagovat. Dávám tomu 4 hvězdy protože jsem čekal nudnou pohromu, ale byl jsem velmi mile překvapen a vydržel jsem se dívat celou dobu :)

Ovládací panel