Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Western

Recenze (96)

plakát

Chaos (2021) 

Originální námět, nadprůměrní herci, ale na druhou stranu velmi málo akce a některé podivnosti( v závěru obrovská loď a na ní ani jeden člověk, kromě ústřední dvojice). Ale koukat se na to dalo.

plakát

Samaritán (2022) 

Předem se přiznám, že Sly Stallone je už dlouhá léta můj oblíbenec, takže moje hodnocení může vyznít trochu neobjektivně. Obdivuju tohohle člověka, který by už mohl dávno jen polehávat někde na pláži a kašlat na všechno. Ale on pořád točí. Evidentně ho to hraní dost baví. Ale k filmu samotnému. Očekával jsem od něj malinko více, ale přesto jsem nebyl zklamán. Sly podal svůj standardní výkon a ostatní herci spíše sekundovali. Ten kluk byl "opravdovej vopruz", ale tak to asi mělo být. Konec mne trochu překvapil, ale jak už jsem poznamenal, zklamaný jsem nebyl.

plakát

2067 (2020) 

Asi mi nepřísluší hodnotit filmy určené pro bystré a intelektuálně založené diváky, ale přece jen jsem se rozhodl pár řádek napsat. Po shlédnutí traileru jsem se na snímek docela těšil, ale už po půlhodině jsem si říkal "Kdy už se proboha začne něco dít?" Bohužel, nezačalo. Velká nuda a poměrně nesympatičtí herci.  Přesně jak to popsal Eliott

plakát

VALL-I (2008) 

Na tenhle film jsem dostal tip od kolegy v práci s tím, že je to hezká pohádka. Ačkoli jsem spíše příznivec žánrů jako sci.fi, nebo horor, film jsem si stáhl. Není od věci si občas vyčistit hlavu a odlehčit si.  I když jsem si nedělal velké iluze, musím říci, že mne Vall-I zaujal už od začátku a výborně jsem se bavil až do konce. Oba hlavní představitelé jsou velmi roztomilí a v závěru mi skoro zvlhl zrak. Myslím, že film si zaslouží vysoké hodnocení už jen proto, že ti robůtci jsou lidštější, než sami jejich stvořitelé.

plakát

Tichý zabiják (2013) 

Trochu jsem se obával, že tenhle film bude jako většina filmů s podobným názvem a asijské provenience, které jsem dosud viděl. Bohudík se tak nestalo a tohle dílko mne opravdu chytlo. Hlavní hrdina je velmi charismatický a úplně mne fascinoval jeho příjemně hluboký hlas. Ostatní herci se mi taky moc líbili.  Tempo filmu je strhující, až se mi někdy zdálo, že tvůrci některé přechody mezi scénami utnuli, aby toho do stopáže filmu vtěsnali co nejvíc.  Dávám plný počet, protože jsem v poslední době nic lepšího neviděl.

plakát

Zimní válka (1989) 

Po zdejších příspěvcích se neodvažuji tenhle film komentovat. Pro mne to je nejlepší válečný film,co jsem kdy viděl. Už to tady padlo,ale zatím jsem neslyšel,že by finové natočili film o jejich největším hrdinovi Zimní války. Byl to odstřelovač Simo Häyhä,rusy nazývaný "Bílá smrt",který jen svou puškou zabil více než 500 ruských vojáků. Tak snad se někdy dočkám.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Předem mého skromného komentáře,bych chtěl poděkovat Verbalovi za jeho komentář,při jehož čtení mi unikla jakási tekutina a já si konečně vyměnil domácí tepláky,které už byly prošoupané sezením na zadku při příležitosti uzavření restaurací. Sly mne opět dostal. Očekával jsem velkolepé "rozloučení" s Johnem Rambem,ale závěrečná jatka na farmě předčila všechna má očekávání. A nejen ta. Uříznout hlavu oběti a naaranžovat ji do postele všem na očích by snad nedokázal ani sériový vrah Richard Cottingham. Trikaři se rozhodně vyřádili a já myslím,že jsem si od filmu ani neodskočil na cigáro. Můj názor je,že se Stallonovi asi poslední Rambo dost povedl a zaujal místo hned za "První krví". Howgh

plakát

Železná srdce (2014) 

Asi už tu bylo všechno řečeno a já s tím musím jen souhlasit. Ale ještě se mi líbily některé detaily,např. když střela z tygra urazila hlavu veliteli amerického tanku. Neočekával jsem,že režie půjde až do takovýchto detailů. Velmi příjemný film z nepříliš příjemného prostředí.

plakát

Alfa (2018) 

Ačkoli jsem měl stále pocit,že jsem to už někdy viděl,přesto mne příběh docela vtáhl a já prožíval tu dlouhou cestu s hlavním hrdinou a jeho zvířecím přítelem. Nemůžu říci,že bych litoval času,který jsem u něj strávil.

plakát

Kenau: Bojovnice z Harlemu (2014) 

Jak už tady zaznělo,bylo málo krve a soubojů,ale na druhou stranu třeba přepadení na bruslích,nebo odlákání pozornosti španělských vojáků obnaženými děvčaty na hradbách,to se v historických filmech moc nevidí,pokud vůbec. Trochu mi to připomínalo obléhání Prahy švédy o kterém jsem četl. Pražané tehdy také vymýšleli na švédy různé habaďůry,aby oslabili jejich bojeschopnost Já mám historické filmy rád i když z trochu starších dob,ale na tenhle se mi koukalo dost příjemně a možná bych dal i 3,5 kdyby to šlo. Mimochodem Lisa Smit je moc pěkný děvče.