Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Pokud máte duši snílka, pár „toulavých bot,“ večerní obloha plná hvězd ve vás vyvolá příjemnou a neidentifikovatelnou směs pocitů a nejste spokojeni se současnou konzumní společností, kde se hodnoty převádí na peníze, pak vám Into the wild poodhalí pravou krásu světa i svobody. Prožitek umocňuje hudba Eddieho Veddera a kamera Erica Gautiera (Motocyklové deníky, A Christmas Tale).

Kdo seje vítr

Kdo seje vítr (1960)

Od uplynutí Scopes Trial je to bezmála století. Deset dekád. A je to pořád aktuální. Pořád aktuálnější? A aktuálnější? A... Zařazeno do osobní TOP.

Koyaanisqatsi

Koyaanisqatsi (1982)

Kdysi také pojmenované kamarádem jako spořič obrazovky. Tento „spořič“ nepotřebuje slov, s hudbou si plně vystačí. Před očima vám tančí obrazy neposkvrněné přírody, které se pomalu mění, a v záběrech začíná být patrná přítomnost lidské ruky – krajina je však nadále zachovávána kontrastní prvek. Vše plynule ústí ve zrychlené záběry „mravencoidních“ lidí, na místech jimy vytvořených, tedy například městech a je ničen dojem individuálnosti jedinců. Zůstali ve mně pouze mrazivě krásné dojmy. 🔄20200511