Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Poslední recenze (963)

plakát

Sleeping Dogs (2024) 

Po dlouhé a dlouhé době se Russell Crowe nemusí stydět za to, co ve filmu předvedl. Tady jako v nejlepších letech. Klasické krimi, které potvrzuje, že nic není tak jak se zdá a policista s vymazanou pamětí nemocí je rovněž dobrý nápad. (ne že by ty vymazané paměti neměly na kontě více jak 10 filmů). Tempo je pomalé, dusivé, prolhané, podvodné a stále se vršící k cíli. Kamera spíše ponurá, hudba obdobně a z příběhu čouhá hrozná samota a bolest. Fyzická i duševní. Jen ten jeden výstřel mi připadal nad čáru, protože manipulace s city není návodem k vraždě v žádné zemi, jakkoliv by k pomstě směřovala. Tady tomu výstřelu (Blíže by to byl SPOILER) chyběla věcná logika, a proto zůstanu u tří hvězd. 60%

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Jestli to má být parodie na apokalyptické sci-fi tak změním hodnocení. Pokud je to vážně brané, tak jen zírám nad místním nadšením. To že pana nevěstinka naříká, jak jsou jí těsné šaty (kamarádka říká, že spadnou hned po svatbě), a pak odsouloží celou svatbu v nich, hm.. a s propíchlým břichem se vyléčí jednou injekcí..hm..jak černoušek páže zírá na medvěda, jak ničí jeho pána, (to možné strnutí tu je), ale pak místo podání léku jej nechá umřít, protože ON rozhodl, že není jeho pán hoden být rytířem (takže první pomoc neposkytnuta .. no potěš, morálka v tahu). Postava prodavačky z vetešnictví je snad okopírována od matky ze série "Já padouch", vylezlá zombie (cože!???) komunikuje  blízko pouště s lumpem v kožešinách a pro jistotu jej odpráskne (jak jinak), hlavní hrdinka má zápalky 200 let po "konci světa" (my je doma nemáme asi 5 let..) Ano hliník může teoreticky přežít i 200 let, ale železné auto? a hrob aut  modelů z padesátých přežil 200 let?  Dabing žvatlající Elly Purnellové jsem klapl do angličtiny, (to se nedalo poslouchat) jinak vykulená dívenka žijící v izolovaném světě bez násilí a špíny si chodí po hnusném venku jak Krokodýl Dundee v New Yorku (to mě dorazilo). Takže PC hru neznám, tohle stojí za prd (Mr.Hlad má pravdu), protože i intelekt žáka deváté třídy ví, že tady je tolik nesmyslů (nasazení protézy nohy už korelovalo k hororu), že se lze  na to dívat jen jako na přehlídku jakési tvůrčí fantazie.  Ale se seriózním sci- fi to má společný jen vizuál (vaulty jsou perfektní) a jinak už je to jen vršící se klišé okoukané v kdejakém škváru a doslovné pitomosti. 10% a odpad nedám právě za ten vizuál. Škoda promarněného potenciálu a snad by ty emancipované postavy dívek mohli být přesvědčivější, než vypadat jako naivní fanynky na koncertě popové kapely a nic na to nemění, že si občas vyrazí někomu uříznout hlavu.

plakát

Tři mušketýři - Série 1 (2014) (série) 

Tak tomu se říká za málo peněz hodně muziky. Pravda, detektivy jako je Holmes, Marlowe, kpt. Exner nebo Poirot nahradili nová vyšetřovací služba: Tři mušketýři. Přiznám se, že ten nápad mě překvapil a je originální. Herecké obsazení funguje dobře, některé postavy jsou přímo úžasné /Ludvík XIII./, střílící a šermující paní Bonacieux je tedy zcela jiná, než sexy trdlo Rachel Welch ve verzi Richarda Lestera, ale taky sexy a výborně zahraná. České lokace sice nejsou tak krásné jako francouzské, ale sérii to neubližuje. Navíc základní čtveřice se pohybuje za svým cílem vyšetřování a tak dopadení pachatele stírá zájem sledovat okolí. 75% a ohlasy jsou zasloužené.

Poslední hodnocení (1 843)

Sleeping Dogs (2024)

15.04.2024

Milý Johne (2010)

15.04.2024

Divergence (2014)

15.04.2024

Fallout (2024) (seriál)

15.04.2024

Sicilský klan (1969)

13.04.2024

Tři mušketýři - Série 1 (2014) (série) (S01)

13.04.2024

Nitro Rush: Smrtící spiknutí (2016)

11.04.2024

Smyčka času (2013) (TV film)

10.04.2024

Land of Bad (2024)

10.04.2024

Reklama