Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Duna

Duna (1984)

Tak jelikož jsem na to dokoukal onehdá na Netflixu a pak jsem projel i rozšířený Cut, tak jsem si řekl, že napíši recenzi ... proč taky ne :) . Jelikož jsem díky tomuhle dílu koupil komplet knižní sérii z vesmíru Duny. Jelikož tedy já označuji filmy z minulého století ( tedy ty které se mi líbí ) za klasiku, kterou prostě musíte vidět, tak tohle třeba společně se Soudcem Dreddem, je prostě klasika co musíte vidět. Až budu mít manželku, tak to prostě bude znát nazpaměť :D . Každopádně musíme příhlednout k tomu, že je to z roku 84. Ano Lynch má prostě svůj styl, který se zde promítl a nebylo to dle mne na škodu. Film prostě si to sjel od startu po konec a mělo to hlavu a patu, což dle mne v dnešních filmech hodně chybí. Navíc zde je velice kvalitní zvuk - k němu nemám co vytknout. MacLachlan se mi zde ve filmu opravdu líbí a zahrál to více než solidně. A ano knihy jsem četl, ale člověk musí brát, že ty knihy jsou obsáhlé a mohl by z každé knihy být 8 hodin dlouhý film i delší a prostě stejně by tam nebylo vše, takže filmy musí být dělány s kompromisy. Za mě plný počet a rozhodně tenhle film mne neomrzí.

Marťan

Marťan (2015)

Tak Ridley Scott je zpátky po Prometheovi, kde řešil svoje myšlenky jak vznikl život, což by asi dle mě neměl řešit ve filmu o vetřelcích, ale co bylo to bylo, ikdyž s tím pokračoval v Covenantovi .... Každopádně zde Damon hraje jednu z filmů, kde prostě úplně září a ty cynické poznámky a komické poznámky, ikdyž se jedná o drama, tomu jen přidávají. Po celou dobu se u filmu budete bavit a budete si užívat kolonizaci Marsu a nebudete mít čas řešit zda je to realné nebo ne. Rád si tenhle film pouštím, abych u něj usl.Se sc-fi mívám celkem často problém, ale tohle je prostě jeden z mých oblíbených filmů. Tak kdo ještě neviděl, tak šup na něj.

Constantine

Constantine (2005)

Tak jeden kultovní film dle comicsu. Zpracování tohohle filmu je daleko lepší jak hraný seríál od CW. Navíc Constantina hraje Reeves, což prostě není tomu co vytknout. Hudba velice podtrhuje gradaci příběhu + cool brokovnice a fakáč ve správnou chvíli. Co více si přát. Navíc příběh dle mě měl smysl od A do Z a zpracování prostě dopadlo na výbornou. Pokud se člověk přenese do roku 2005, kdy filmů dle comicsu ... či úspěšných filmů dle comicsu nebylo zase tolik, tak prostě Constantine tehdy musel všem natrhnout kaďáky. Jediné co si pamatuji za starší comicsové filmy je Spawn, Soudce Dredd a co dál? Upřímně ani krom Constantina další neznám. Marvel se rozjel v roce 2008. Takže když přihlédneme k době, kdy to vyšlo. A navíc ten film je super i teď a člověk vydrží koukat až do konce a užívá si to. Navíc se začalo mluvit o dalším dílu, který snad i s Reevsem výjde sice po XX letech, ale vyjde. Kdo se na tohle podívá tak neprohloupí. Kurva zdařilá démoní řezačka. A prostě ten Constantinovský charakter ... no mrkněte a dáte mi za pravdu, že to za to stálo :) .