Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Předem upozorňuji, že mám k tomuto seriálu lepší a vřelejší vztah než ke všemu ostatnímu včetně lidí. Doposud jsem nenašel nic tak geniálního, nic tak dokonalého a nic tak úžasného. Seriál, který změnil a ovlivnil můj život a to hned několikrát. Řečeno naprosto bez nadsázky. Parker a Stone jsou DaVinci dnešní doby. Je zatraceně těžké pochopit vyjímečnost jak tvůrců, tak seriálu, ale není to nemožné a stojí to za to. Nejvýchovnější seriál ze všech. Mám citovou vazbu snad ke všem postavičkám, které se kdy v seriálu objevily. Velká poklona a vřelý fanatismus.

Oz

Oz (1997)

Sám od sebe bych se asi do seriálu z vězeňského prostředí nezavrtal. Myslel jsem, že už je tohle téma trochu vyčerpané. No, dostal jsem na hubu. To hodnocení tady nelže nebo je možná ještě trochu podsazené. Nejdřív jsou vám lhostejní a některé nesnášíte, nakonec je milujete všechny. Kdo kdy řekl, že má rád, když se budují charaktery musí být i třeba násilím dokopán k OZu. Tak jako já. Citově mě to promlátilo od nenávisti, přes závislost k úžasu. Netuším, jestli jsem někdy viděl většího bastarda než je v OZu, jestli jsem někdy ve filmu či seriálu dostal lepší "lovestory" nebo prožil silnější lítost nad smrtí postavy. Kolik z těch 56ti dílů bylo slabších? 3? Možná 2? Ano, spoustu z toho můžeme vidět jinde a třeba i líp. Některé dějové zvraty vám budou připadat jako výtvor hlavy pošahané, jenže to zaštiťují ty předem avizované dokonalé charaktery a pak je všechno ostatní šumák. Pustil bych Schillingera ven. Myslel jsem si, že mám v OZu pár oblíbenců. Na konci seriálu jsem zjistil, že jich bylo taaaaak moc. Když někdo dokáže vybudovat tak silnou auru okolo tak velkého počtu postav, je pak nádherná scéna každá, kde se dva či více z těch vykreslenějších pustí do jakékoliv interakce. Tohle bylo pro mne velké překvapení a pořádný objev. Je to největší majstrštyk J. K. Simmonse, je to nechutné, hnusné, odporné a dokonalé. Zakousávat pomalu. Nehltat.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Jsem vyšokován. Humr z pekel vylezl z mé obrazovky a vysál mi mozek. Byla vymezena hranice: Zde je Python a vše okolo...je někde hluboko pod ním. Akorát mám stracha, že mi praskla pojistka smíchu a od teď mi vše bude připadat...takové nějak málo ztřeštěné. Přeci jen jsem nečekal takovou španělskou inkvizici.

Panika v městečku

Panika v městečku (2002)

Naprosto nepopsatelně šílené. Způsobuje zničující záchvaty smíchu. Nikdy před tím největším okamžikem, kdy jsem pustil poprvé kovboje s indiánem a koněm na scénu jsem nebyl unaven z vlastního smíchu. Absurdita nade vše, originalita vyhnaná do extrému a nápady lítají všude a všude, oui cheval?