Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (5)

Tim Burton

V každém jeho filmu je tolik stejných prvků, které ho činí Timem Burtonem. Není jeho film, který by se mi snad nelíbil.

Ladislav Smoljak

Sama jsem nevěděla, jestli pana Smoljaka zařadit mezi oblíbené režiséry nebo herce. Pak jsem ale usoudila, že si zaslouží místo právě v této desítce. Když jsem si ho sem zařadila před několika měsíci, měla jsem tu k němu jednoduchý komentář: "Oblíbený režisér a herec, který dokáže pobavit svým neobyčejným humorem a svým šarmantním vystupováním." Ale dnes, jeden den po jeho smrti, jsem se rozhodla komentář přepsat. Nebudu psát takové ty sentimentální naučené fráze, jak mi bude chybět, jak jsem ho měla ráda, či jak byl úžasný. Jen mi je moc líto, že jsem nestihla ještě vidět České nebe. Ale budu se těšit, že alespoň na těch DVD se na něj budeme moci ještě někdy podívat.

Francis Ford Coppola

Možná to není ani překvapivé, když napíšu, že si mne získal právě Kmotrem. Tam jsem si ho poprvé všimla a začala se o jeho filmy zajímat. I když mafiánská trilogie zůstala i nadále pro mě jeho nejlepší tvorbou, například za Apokalypsu nebo Draculu a také za Dravé ryby jsem mu hrozně vděčná.

Robert Zemeckis

Přiznávám, že si ho cením už jen díky Forrestu Gumpovi. Podobně jako F. F. Coppola si mě získal Kmotrem, R. Zemeckis si mě získal Forrestem. Ale samozřejmě se mu povedly i další filmy - například Trosečník, Smrt jí sluší nebo v poslední době třeba Vánoční koleda.

Jan Hřebejk

Dříve můj nejoblíbenější český režisér. V dnešní době už pouze oblíbený. Za Pelíšky, Českou sodu, Pupendo a Kawasakiho růži se mu nic špatného říct nedá, ale má v poslední době i dost filmů, které se mi moc nelíbily.

Ovládací panel
7 bodů