Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (13)

plakát

Raoul Taburin (2018) 

Příběh tak úžasně absurdní až uvěřitelný. Poetická záležitost naprosto mimo mainstream, perfektní hudba, skvělý obraz.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Naprosto parádní dílo, na které si musíte udělat čas a hltat ho od začátku do konce (ono už to ve druhé půlce filmu ani jinak nejde), jedná se o . Miluju filmy o spiknutí, tajemstvích a odmítání reality a ačkoli mě nijak nebaví Leonardo DiCaprio, v tomto filmu hodně překvapil. Přestože vím, jak děj dopadne, rád se na něj podívám znovu.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Ve srovnání s Osvícením se jedná o úplně jiný žánr filmu pro úplně jiné publikum. Osvícení je film pro diváka, který není zvědavej na "nadpřirozeno" a celý příběh se dá vyložit jen jako vize a domněnky (vlastně ani nevím, proč je uváděn jako horor), ale v tomto díle se nadpřirozenem rozhodně nešetří. Ve filmu osciluje atmosféra skvělého filmu s perfektními hereckými výkony (Ewan McGregor naprosto exceluje) a strašnou nudou která sahá až do úplnýho béčka, ve kterém chyběl už jen Harry Potter. Bohužel pro mě zklamání a moc nerozumím osmdesáti procentnímu hodnocení.

plakát

Tři bratři (2014) 

Typická spolupráce Jana, Zdeňka a Jaroslava. Pro mě pohlazení po duši.

plakát

Proroctví z temnot (2002) 

Velmi mě film překvapil, na začátku mi uniklo, že byl film natočen podle skutečné události a na konci jsem tomu nechtěl věřit. Uchvátilo mě zpracování, které bez zbytečných digitálních efektů lahodí oku. Kamera dle mého gusta, prolínačky z abstrktních záběrů do reality a naopak... krása

plakát

Bruno (2009) odpad!

Tohle by byl asi poslední film, který bych viděl v kině. Přestávám chápat lidstvo, odvezte mě na Mars, mezi normální tvory. Rozpočet se evidentně rozdal na uplácení lidí, aby se společensky znemožnili, když se v tomto amatérském "filmu" vyskytnou. Prosím vás, nekoukejte se na tento film, ztratíte všechny iluze o kinematografii.

plakát

21 gramů (2003) 

Trchu zklamání, na film jsem se dost těšil, zejména kvůli vysokému hodnocení. Celkem tuctový příběh, který je velmi věrně zahrán a myslím si, že za úspěch tohoto filmu mohou právě herci. Škoda jen jeho roztrhání vytvářející laciné "vylepšení", kvůli kterému jsem nechápal v začátku emoce jednotlivých postav. Takže první třetina filmu nuda a chaos, ve zbytku náprava chaosu, která už mě ani moc nechytla. Jediné, co oceňuji, je závěr filmu. Takto to zkrátka vypadá, když se neočíslují stránky scénáře a nějakej vůl ho rozsype na cestě do střižny.

plakát

Prolomit vlny (1996) 

To, jak mě rozčiluje příliš dokonalé zpracování některých filmů (avatar), tak tady je to opačný extrém. V mnohých případech se mi až dělalo zle. Navodit atmosféru skutečnosti lze i jinak, než kvedláním kamerou, V mnohých případech mi unikali důležité momenty. Co se příběhu týká, je fakt ze života. Nezájem o ostatní podporovaný fanatickou vírou v boha ve mě vzbouzel chuť křičet. Herecké výkony posouvají film k mému konečnému hodnocení, jinak by díky zmiňované kameře dostal max. 1*.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Úžasné herecké výkony. V mnoha momentech má člověk dojem, že pozoruje skutečný děj a ne hraný film. K tématu policejní práce mám blízko, neb jsem přičuchnul ke vztahům mezi policisty. Film právě tyto vztahy velice dobře vystihuje jak po profesní, tak i neprofesní stránce. Zpracování mě tolik neoslovilo, zejména proto, že nejsem typ, který si pamatuje jména postav. V tomto filmu je jich na můj vkus až moc a napoprvé mi proto unikla pointa toho, jak byl pachatel odhalen. Závěru tleskám.

plakát

Gran Torino (2008) 

Po psychologické stránce výtečně propracovaný příběh a zároveň mistrovsky sehraná hlavní postava. Ve filmu je krásně popsán rozdíl mezi východní a západní kulturou, kterou právě hlavní hrdina plný dlouholetých předsudků pochopí a začne respektovat.