Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Neuvěřitelný zážitek od začátku do konce. Žádný film ve mě nevyvolal tolik pocitů a takové napětí jako právě Titanic. Prvotřídní herecké výkony, akce, efekty a perfektní rekonstrukce samotné lodi. První polovina, která je tvořená milostným spojením mezi Jackem a Rose, mě zaujala natolik, že jsem málem zapomněl, že se dívám na katastrofický film. V druhé polovině dojde ke srážce s ledovcem a od té chvíle začne ta pravá podívaná. Když se objevila finální scéna, tak jsem se rozbrečel, protože jsem cítil obrovskou lítost za ty všechny, kteří během katastrofy zemřeli. James Cameron tímhle dokázal, že je prostě bůh mezi režiséry. (100%)

96 hodin

96 hodin (2008)

Naprostá špička mezi akčními thrillery. Příběh se ani na chvíli nezastaví, jde přímo k věci a napětí stále stoupá. Liam Neeson se jako neporazitelný superhrdina probojovává skrz nebezpečí, aby se za každou cenu dostal ke své dceři a já mu po celou dobu fandil. Jednoduše skvělý film, který si každý může užít naplno. (100%)

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Když jsem byl jako mladší na tomhle filmu poprvé v kině, vzpomínám si, že to pro mě byl velký zážitek a po tom, co jsem vyšel ze sálu jsem rodičům řekl: "To byl nejlepší film, co jsem kdy viděl.". A i po těch letech se můj názor příliš nezměnil. Sice si už nemyslím, že to je nejlepší film, ale jeden z nejlepších animáků určitě. Příběh o nerozlučném přátelství mezi klukem a drakem a o tom, že některé problémy je lepší řešit hlavou a ne silou. Nádherné prostředí, hudba a skvělá akce. Vezmou si z toho něco jak děti tak i dospělí a každý si to může parádně užít. (100%)

127 hodin

127 hodin (2010)

Film, který vás donutí si vážit vlastního života a především vaší pravé ruky. Aron Ralston musí být asi největší smolař na planetě, protože do takovéhle situace se jen tak někdo nedostane. Jak ale natočíte kvalitní film o někom, kdo je zaseklý šutrem někde v díře a nemůže se hnout? No myslím, že tady se to povedlo dokonale. James Franco nám tu předvádí excelentní herecký výkon a do toho tu máte skvělé vizuální efekty a soundtrack. Příběh je krásně vyplněn flashbacky, které nám vypraví o Aronově minulosti a ke konci se dočkáme i halucinací. Když přijde na amputaci ruky, tak při tom cítíte tu obrovskou bolest a ve finále máte blažený pocit, že z toho nakonec vyvázl živý a dokázal najít pomoc. Myslím, že jako film podle takové události to nemohlo dopadnout lépe. (100%)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Česká komediální klasika plná legendárních hlášek a momentů, které vždy pobaví. Tu scénu s noky jsem musel vidět snad stokrát a pokaždý jsem se u ní zasmál. S rodinou se na to vždycky rád podívám, když to o Vánocích dávají v televizi. Film skvěle zachycuje atmosféru 60. let 20. století společně s hudebním doprovodem známých písní. K tomu vynikající herecké výkony, zvláště ze strany Jiřího Kodeta. Podle mě možná ne tak úplně dokonalý, ale určitě jeden z nejlepších českých filmů. (90%)

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

"Hello. I want to play a game." Film, který odstartoval sérii o brutálních hrách s lidskými pastmi a tajemném skládačkovém vrahovi, který chce, aby si lidé vážili svého života. Jsem velký fanoušek celé série a už jsem jí celou několikrát projel od začátku do konce. K filmům jsou nejčastěji kladené dvě otázky: "Je Jigsaw opravdu vrah?" a "Je Jigsaw dobrý člověk, když do svých her dává zlé lidi?" Odpověď: Ano, je to vrah. I když své oběti nezabijí sám ale pastmi, pořád je do těch pastí dává on. To, že má oběť šanci přežít, nehraje moc roli. A dobrý člověk je tak na půl. Určitě není dobrý si hrát na boha a sám si vybírat, kdo je ten zlý nebo dobrý člověk, ale na druhou stranu, někteří lidé si to možná zaslouží. Nikdy jsem si nemyslel, že by tenhle film byl tolik odlišný a o tolik lepší než ostatní díly v sérii, jak si většina lidí myslí. Ano, ostatní díly se soustředí spíše na pasti a akci, ale ta psychologická stránka tam pořád zůstává a docela mě mrzí, že to většina lidí považuje jen za "torture porn" a nic víc. Každopádně tenhle díl je nepochybně nejlepší, na tom se asi shodneme všichni. Má to své originální nápady, příběhem vás provází skvělá atmosféra a skvělý soundtrack. Napětí po celou dobu stoupá, v hlavě si pomalu začnete spojovat kousky skládačky a na konci vás čeká velké finále s twistem, který vás zaručeně dostane. I tak se vám, ale nakonec příběhově neodhalí úplně všechno a něco si musíte domyslet, pokud teda nehodláte sledovat další díly, které vám příběh více doplní. Určitě to není perfektní film, ale na to, kolik bylo do filmu investováno peněz, to stálo za to. Kdybych měl hodnotit všechny díly v sérii od nejlepšího po nejhorší, bylo by to asi: 1-2-6-8-3-5-7-4. (80%)