Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (609)

plakát

Premiér (2019) (seriál) 

Jeden z nejpodceňovanějších (možná dokonce nejpodceňovanější) tvůrců současné kvalitní televizní zábavy, dokázal opět svoji nadčasovost. Nikdo další v českých zemích pravděpodobně není schopen tak bravurně a s nadhledem, který úspěšně skrývá, aby nechal diváka navnaděného do poslední chvíle, komentovat a parafrázovat současnou socio-ekonomickou situaci naší země. Zvolený žánr situační komedie autorovi umožňuje nastavit zrcadlo společnosti a otevřít debatu o stavu demokracie v zemi, potažmo i v Evropě. Bedlivému divákovi jistě neunikne ani to, že autor reflektuje světovou politiku a na všechna témata nahlíží i z globálního úhlu pohledu, to všechno ale tak, aby to bylo pochopitelné i pro diváka, který se v mezinárodní politice neorientuje. Velkou devizou seriálu je pak jeho faktická realističnost a správnost, důraz na detail a propracovaná výprava. Všechno je zobrazeno tak, jak to ve skutečnosti v politice chodí a jak to je. Postava hlavního hrdiny je brilantně napsaná, míchá v sobě charakterové vlastnosti několika posledních českých premiérů a i zahraničních hlav států a politiků. Herecký výkon Jaromíra Soukupa je opět na úrovni, někdy by se mohlo zdát, že trochu přehrává, ale to je vzhledem k nastavenému žánru snad i podmínkou. Je vidět, že pan Soukup je muž mnoha talentů a má potenciál stát se hercem na kterého budeme dlouho vzpomínat. Jeho kariéra připomíná tu pánů jako jsou Reagan nebo Zelenskyj, kteří dokázali herecké zkušenosti překlopit i do reálné politiky. Pan Soukup se pro to evidentně narodil. Soukup 2023.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

"The world needs bad men. We keep the other bad men from the door." Byly to hodně náročné dva dny. Prvních epizod je naprosto luxusních (scéna s přepadením dealerskýho doupěte!!!!), další dva díly jsou slabší, ale finále je opět vynikající pokoukáníčko. Seriá je neskutečně atmosférický a k tomu si Harrelson a McConaughey sedli, jak prdel na hrnec! Jsem zvědav na 2. sérii.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

V rámci série je Fast Five stále nepřekonaná... možná trochu přepálená stopáž. Statham jako záporňák je brutální! Závěrečně rozloučení s Paulem do filmu sedlo dobře.

plakát

Železná srdce (2014) 

Scéna na křižovatce byla tak hloupá, že jsem z toho byl po cestě z kina smutný.

plakát

Všechny cesty vedou do hrobu (2014) 

Nic světoborného jsem od toho nečekal. V kině jsem se pak málem několikrát pochcal smíchy. MacFarlane je asi můj šálek kávy. A Charlize je taaaaaaaaaaaaaaaaaak sladká!

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Jednoznačně nejlepší příspěvek do X-meního univerza, který si bere to nejlepší z předchozích filmů a jde si svou vlastní cestou.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Tak trochu jiná lovestory zasazená do military sci-fi světa! I need to know now, know now... Can you love me again?

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Jsou filmy, které zabijou svojí franchise a nebo jsou filmy (těch je ale menšina), které tu svojí franchise zachrání. Captain America: Winter Soldier je jiný, je to totiž film, který tu svojí franchise vyzvedne ze dna Arktického oceánu a....co vám budu povídat, nejlepší Marvelovka (tím myslím MCU) vůbec.