Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (609)

plakát

Premiér (2019) (seriál) 

Jeden z nejpodceňovanějších (možná dokonce nejpodceňovanější) tvůrců současné kvalitní televizní zábavy, dokázal opět svoji nadčasovost. Nikdo další v českých zemích pravděpodobně není schopen tak bravurně a s nadhledem, který úspěšně skrývá, aby nechal diváka navnaděného do poslední chvíle, komentovat a parafrázovat současnou socio-ekonomickou situaci naší země. Zvolený žánr situační komedie autorovi umožňuje nastavit zrcadlo společnosti a otevřít debatu o stavu demokracie v zemi, potažmo i v Evropě. Bedlivému divákovi jistě neunikne ani to, že autor reflektuje světovou politiku a na všechna témata nahlíží i z globálního úhlu pohledu, to všechno ale tak, aby to bylo pochopitelné i pro diváka, který se v mezinárodní politice neorientuje. Velkou devizou seriálu je pak jeho faktická realističnost a správnost, důraz na detail a propracovaná výprava. Všechno je zobrazeno tak, jak to ve skutečnosti v politice chodí a jak to je. Postava hlavního hrdiny je brilantně napsaná, míchá v sobě charakterové vlastnosti několika posledních českých premiérů a i zahraničních hlav států a politiků. Herecký výkon Jaromíra Soukupa je opět na úrovni, někdy by se mohlo zdát, že trochu přehrává, ale to je vzhledem k nastavenému žánru snad i podmínkou. Je vidět, že pan Soukup je muž mnoha talentů a má potenciál stát se hercem na kterého budeme dlouho vzpomínat. Jeho kariéra připomíná tu pánů jako jsou Reagan nebo Zelenskyj, kteří dokázali herecké zkušenosti překlopit i do reálné politiky. Pan Soukup se pro to evidentně narodil. Soukup 2023.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

V rámci série je Fast Five stále nepřekonaná... možná trochu přepálená stopáž. Statham jako záporňák je brutální! Závěrečně rozloučení s Paulem do filmu sedlo dobře.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Jsou filmy, které zabijou svojí franchise a nebo jsou filmy (těch je ale menšina), které tu svojí franchise zachrání. Captain America: Winter Soldier je jiný, je to totiž film, který tu svojí franchise vyzvedne ze dna Arktického oceánu a....co vám budu povídat, nejlepší Marvelovka (tím myslím MCU) vůbec.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

90's back? Nemyslím si, na jedno popcornové podívání ok, podruhé už by asi začaly vystupovat trhliny ve scénáři. Branagh je ale skvělej herec!

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Všechno je tu boží! Umíral jsem smíchy! Ne, vážně, takhle už jsem se hrozně dlouho v kině nezasmál :)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Tak trochu jiná lovestory zasazená do military sci-fi světa! I need to know now, know now... Can you love me again?

plakát

Need for Speed (2014) 

Překvapivě dobrý film, pokud tedy nebudeme počítat, tu lehce přestřelenou stopáž, přehrávajícíco hlavního hrdinu, přeslizlého záporáka, toporné dialogy a mizerný děj. Co naopak chválím je Imogen Poots, audiovizuální stránka věci, Michael Keaton, auta, soundtrack a ty chraplácké hlasy hlavního hrdiny a Keatona. Jako jednohubka je to super, ale, že bych to chtěl vidět znovu? To asi ne. Kdybych si měl ale vybrat mezi NFS a Fast 6, tak asi šáhnu po tomhle.

plakát

Památkáři (2014) 

Film balancuje někde na pomezí mezi trapnou komediíí a srdceryvným dramatem a připraví vás o 119 minut vašeho života. Nebojte se, nakonec ale přijde jedno velké...opravdu velké...takže si počkejte...bude to pecka...nic.