Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 238)

plakát

Polar (2019) 

Nebýt M. Mikkelsena, kterej se při výběru filmu musel určitě splést, protože jinak nechápu, co v tomhle snímku vůbec dělá, asi bych se na to ani nepodíval. Už od první scény s J. Knoxvillem jsem si říkal, že tady bude něco špatně. Na starýho, ožralýho a zfetovanýho týpka jde tým rádoby drsných zabíjáků a záda jim ještě kryje sniper. To asi kdyby oběť měla víc životů, nebo nevím. Už tady jsem měl pocit, že to bude komedie a nakonec i chvílema byla, ovšem nechtěná. Komiksová stylizace tomu sluší, ale snaha udělat to za každou cenu krvavý, nahatý a ještě vážně myšlený byla až zbytečná. Ovšem podle závěru se obávám, že se teoreticky můžeme dočkat i "dvojky"...

plakát

Invaze (2007) 

Při sledování jsem zjistil, že už jsem vlastně několikrát viděl závěrečných cca 20 minut (nechápu tu náhodu, přepnout pokaždé ve zhruba stejným momentu), ale zbytek ne. No a o moc jsem předtím vlastně nepřišel. Začátek je slibnej, postupně nastupuje i nějaký to napětí a vypadá to na zajímavej sci-fi thriller. Ale jak se to přehoupne zhruba přes polovinu, snaží se to gradovat, ovšem je to čím dál větší blábol a v závěru už jsem nestačil zírat, co všechno si tam kdo namyslel. Za mě není vůbec nutno to vidět znovu.

plakát

Vyproštění (2020) 

Režisérův takřka debut, se scénáristou je to v podstatě stejný a je to ve výsledku znát. Příběh je dost obyčejnej - dostat do bezpečí malýho kluka, kterýho ho chcou dostat snad úplně všichni. A kvůli tomu zemře tolik lidí, že to nestačíte ani počíttat. Ch. Hemsworth tady není za hezouna, ale drsnýho žoldáka, kterej má být údajně ten nej ve svým oboru (a role mu sedí). No jo, akce je fakt povedená, soubojů je hromada, střílí se, bodá, řeže, háže ze střechy, nějaký to sražení autem nebo honička v ulicích, to všechno je dost zmáklý. Ale (!) pak přijdou hluchý místa, kde se film snaží diváka dojmout, jako by to do filmu vůbec nepatřilo a ani to není povedený. Bohužel... V závěru je pak snaha vytvořit co možná největší řezničinu a je tam spousta zbytečných věcí (snaha vytvořit zvrat, sejmout co nejvíc lidí, ještě jednou dojmout atd.). Trochu zkrátit, nechat hlavně akci a mohlo to být slušný akční pokoukání...

plakát

Detour (2016) 

No já nevím, taková běžná televizní nuda, na kterou o víkendu v noci náhodou narazíte. Sice jsem se na to dodíval, ale žádnej zázrak to nebyl. Navíc chování a uvažování hlavních postav je trochu na pováženou, ne-li úplně divný. No, co se dá dělat, že?! Až na to narazím příště, pravděpodobně přepnu někam jinam.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Není nic horšího, než když vás přestane film v průběhu zajímat. A přesně to se mně tady stalo! Jako jediný plus, který bych tady zmínil, je moc hezkej (a poměrně temnej) vizuál a potom zlá a démonická Ch. Theron. Za to neherečka K. Stewart jasně potvrzuje, že se od Twilightu nenaučila žádnej novej výraz, takže to je úplně marný. Ostatní postavy jsou vcelku nevýrazný, občas hapruje logika a místy máte pocit, že sledujete Pána prstenů. No já nevím, za mě se teda tahle moderní adaptace pohádky moc nepovedla.

plakát

Mob Town (2019) 

Mohla to být supr stylová gangsterka, to období (výprava), ten příběh a jeden z největších úspěchů v boji proti mafii, ale nic z toho tam není. Chybí dokonce i napětí, vůbec nemáte strach, že se něco stane (nebo naopak nestane), přišlo mně, že policajti jsou tady vyobrazení jako naprostí blbečci. Navíc, když je v hlavní roli D. Arquette, máte pocit, že pořád vidíte toho střelenýho Earla, jeho brejlatej kumpán tomu taky nepřidává - občas jsem měl pocit, že sleduju komedii nebo parodii. Má to žánrovou škatulku drama, ale dramatický to teda není. Tohle se nepovedlo.

plakát

Spolu z domu (2020) (pořad) odpad!

Přepnul jsem to tam náhodou a byla to osudová chyba! My si s klukama teď v tuhle blbou dobu děláme každej pátek "online hospodu" a troufám si říct, že to je rozhodně zábavnější než tahle hrůza. Víc k tomuhle pokusu ani psát nebudu, fakt ne.

plakát

Kde jsem doma (2020) 

Španělská obdoba Parazita, která vůbec není špatná, navíc Španělé tyhle psychařiny umí, dokonce bych řekl, že tady se ještě drželi celkem při zemi. Jedna věc mně ale přišla trochu zvláštní, a to chování hlavní postavy. Úspěšnej a bohatej chlapík najednou přijde o práci, nedaří se mu sehnat novou, popř. se mu zdá, že mu nabízí málo. No a místo, aby se s tím popral, snížil standardy, vzal práci trochu hůř placenou nebo prodal auto, rozjede naprosto šílenej plán, kterej je chvílema přitaženej za vlasy, není mu ani líto hodit přes palubu vlastní rodinu. No, nebýt toho všeho, nebyl by příběh, takže je potřeba přivřít oči. Napínavý to je, on je naprostej psychouš a manipulátor, divák občas nestačí zírat. A Netflix má zase slušnej zářez na pažbě, to se musí nechat.

plakát

21 mostů (2019) 

Dneska už se thrillery s devadesátkovou atmosférou moc nevidí, tady se to rozhodně povedlo, noční Manhattan to všechno umocňuje, přestřelky jsou správně drsný, nebojí se to krve, Rkovej rating tomu sluší. Nicméně to chtělo kočírovat s pevnější rukou, po velice slibným úvodu se objeví zkratkovitost, spousta nelogičností a nesmyslů a je to nesmírná škoda. Navíc taky "musí" být vše korektní, takže hlavní padouch nesmí být černoch (btw. odhadl jsem to hned na úvod, co nás asi tak čeká), naopak jedinej klaďas je černoch, dokonce i z dvojice zlodějů je zlej ten běloch, zatímco černoch sice krade kila koksu, ale s dobrým srdcem a úmyslem (aha!). Těmto schématům už se ve filmech asi jen tak nevyhneme (ne, nejsem rasista, ale nic se nemá přehánět). Takže celkově slušnej film s dobrou atmosférou, ale chtělo by to doladit. Škoda.

plakát

Případ Pelikán (1993) 

To se takhle jednou sešla parta mladých herců, natočili politickej krimi thriller a z většiny z nich se nakonec stala herecká elita (jestli to tak můžu nazvat). Ne, nebylo to díky tomuto filmu, to je jasný, ale tady se casting fakt povedl a asi to tehdy ani nikdo netušil. Nicméně snímek to není špatnej, je to napínavý, krásně to ukazuje, že když někdo píchne do vosího hnízda, snaha umlčet ho různýma skupinama a všemožnýma prostředkama je obrovská. Tyhle devadesátkový thrillery jsou sice všechny dost podobný, ale vůbec nejsou špatný, mám to rád.