Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 238)

plakát

Mission: Impossible - Fallout (2018) 

Jako vždy je potřeba brát tuhle akční pohádku s nadhledem, kterej si tato značka vydobyla, no a pak bude všechno v pořádku. Najdou se tam ujetý blbiny, nesmysly a vylomeniny, ale tomuhle filmu to prostě odpustíte. Navíc T. Cruise vypadá pořád dobře, spoustu kaskadérských šíleností si zase střihnul sám, takže nezbývá, než pokývat uznale hlavou. Toto jsou takový ty snímky, který prostě zaručí určitou dávku kvality i před tím, než to vůbec vidíte, takže se není čeho bát.

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Jednička byla v něčem lepší a nejdřív jsem si i myslel, že tím pádem tady půjdu s hodnocením níž. Nakonec to ale neudělám a důvodem je, že tam nebyl žádnej rušivej element, jakým byla v minulým díle postava E. Blunt. Režisér se sice změnil, ale když za kamery usedne někdo, kdo má za sebou takřka dokonalej thriller Suburra, nemůže to dopadnout špatně. Je to chladný, temný, tvrdý a špinavý, přesně jako prostředí na mexicko-amerických hranicích. Tam se nikdo s ničím nemaže, takže v tomhle ohledu je vše, jak má být. Casting zůstal podobnej, hlavní dvojice Brolin x Del Toro se sem nesmírně hodí... no uvidíme, kam to povede dál, protože konec filmu dává najevo, že nás čeká minimálně ještě jeden díl.

plakát

Kobiety mafii (2018) 

Nutno podotknout, že Patryk Vega se toho opravdu nebojí, což už předvedl v dvoudílné gansta řezničině Pitbull. Tady se zaměřuje na dámský osazenstvo, který když chce, taky umí zatnout tipec. Chvílema je to fakt drsný a chladný, ženský dostanou občas nařezáno nepěkně, ale taková závěrečná scéna s kladivama je taky silný kafe. Poláci ukazujou, že v tomhle žánru umí rozhodně chodit, narozdíl od našich tvůrců, kteří prostě něco takovýho natočit neumí. Na tomhle poli se máme ještě co učit.

plakát

1 proti všem (2018) (pořad) 

Blbý je, že je to všechno jenom o štěstí, žádný vědomosti, nic takovýho není potřeba. Jinak to zase taková hrůza není, i když teda nevím, proč tam vytáhli nějakou Angeé (jinak jménem Klára - asi chce být jenom zajímavá), protože je na ní poznat, že prostě není moderátorka. Díru do světa to určitě neudělá, měli jsme lepší soutěže.

plakát

Specialisté (2017) (seriál) 

Jak může Nova vytvořit Kriminálku Anděl, která je podle mě slušná a nedívá se na to vůbec špatně, a vedle toho postavit tenhle hnůj, kde není dobře vůbec nic?! Především pak neherecký výkony, ty to zabíjí úplně nejvíc. Občas to fakt bolí, jaký je to utrpení.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

A přesně takhle to je s nastaveným aktuálním trendem Ameriky, potažmo Hollywoodu. GRL PWR vpřed za každou cenu, nehledě na to, jak kvalitní bude výsledek - jestli dobrej, nebo špatnej. A není to tím, že tam hrajou ženský (rozuměj opravdu kvalitní dámská sestava), proti tomu nic nemám, naopak. Problém je, že je to totálně bez duše, nemá to šmrnc a nadhled, taky vtip (ani jednou jsem se nezasmál) a chemii mezi postavama jsem naprosto postrádal. Absolutně se to nedá s G. Clooneym, B. Pittem a jejich partou srovnat. Dokonce si troufám říct, že toto je horší než ten nejslabší "chlapskej" díl. Je to tlačený na sílu, krom toho to vypadá jako jedna dlouhá reklama (od Cartiera, přes YouTube, eBay až po Subway). Tolik product placementu jsem ve filmu už dlouho neviděl. A snaha nacpat tam ještě hromadu celebrit na snobským večírku jasně říká, že tvůrci nutně potřebovali hromadu známých jmen do titulků, protože jinak by ten ohlas byl asi ještě menší. A teď mě taky napadá, že Danny v původní sérii nikdy žádnou sestru neměl (nebo se snad o ní ani nemluvilo), takže si to prostě někdo vycucal z prstu, protože teď je příhodná doba. Ne, takhle je to špatně! P.S.: A i tady musí být všechno vyvážený - hlavní dvojice bruneta a blondýna, zbytek Asiatka, černoška, Indka... aby náhodou nemohl někdo něco namítnout. P.P.S.: Nacpat tam dvě postavy z Dannyho parťáků je taky zbytečnost.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Předchozí díl byl určitě lepší, tady hraje prim animace, ale tomu se v dnešní době snad nemůže nikdo ani divit. Příběhově je to slabší, občas si zaklepete na čelo nebo zakoulíte očima, protože jsou tam kraviny, a to je vlastně největším kamenem úrazu. Fyzika z předchozích dílů je pryč - dinosaurus byl vždycky velkej a silnej, tady jsou třeba schopní dva chlapi udržet takovou potvoru rukama na lanech nebo např. zavřít obrovskýho T-Rexe do klece a naložit ho na auto. AHA!??! A vrcholem všeho je pak závěr filmu, kdy ten nejzlejší dinouš dokonce vyleze na střechu baráku, následně chodí i po prosklené střeše a jako pohodička. Tak to jsem se chytal za hlavu no. Hororovej režisér tomu dává chvílema trochu jinej rozměr (hra se světlem / tmou), ale jinak obecně bych řekl, že se to až tak nepovedlo. Uvidíme, co nás čeká dál.

plakát

Hra o přežití (1994) 

Devadesátkový béčko, jakých existujou hromady. Ničím neoslní, ničím nepřekvapí, dokonce bych řekl, že i pobaví, protože chvílema se prostě musíte zasmát. Několik nesmyslů a blbostí se filmem mihne, ale tady se to dá čekat. Hlavnímu hrdinovi musíte fandit, i když chvílema dělá divný rozhodnutí... Televizní oddychovka pro vypnutej mozek.

plakát

Operace Entebbe (2018) 

Na to, jaká je to událost v rámci boje s terorismem, je ten film neskutečně slabej. A hlavně taky nudnej, nedokáže nějak vít vtáhnout diváka do děje, přestože na začátku se tvůrci s ničím moc nepářou a rovnou dojde k přepadení letadla. Potom se to ale táhne, navíc je to proložený tou "taneční linkou", a to je naprosto zásádní chyba. Osobně mám k modernímu tanci/baletu kladnej vztah, ale sem to vůbec nepatří a je to znát. Když jde o něco tak vážnýho, nikoho tady to kolem vůbec nezajímá! A další věc... teroristi jsou zde ukázáni tak nějak kladně - nikoho nechcou zabít, na všem se chcou domluvit, s rukojmíma jednají úplně v pohodě a při závěrečné přestřelce ani jednou nevystřelí. No snad mně jich nemělo být líto?! R. Pike se sem podle mě nehodí, její vyvalenej výraz, kterej má zcela běžně, mně začínal vadit a celkově filmu chybí víc emocí. Bez emocí dojdeme až do konce závěrečné úspěšné přestřelky a bez emocí se taky dozvíme pár následujících informací. Konec.

plakát

Bring Me The Horizon: Mantra (2018) (hudební videoklip) 

Klip jako takovej je v pohodě, je to celkem zajímavý video, slušný nápady, barevný filtry.. za mě v pořádku. Ovšem je to hudební klip, takže to souvisí i s tou hudbou. A to je pro mě kámen úrazu.. Že se kapely mění a vyvíjí, to beru, ale že obrátí o 180 stupňů a nejsou si ani trochu podobný.. tohle prostě nejsou BMTH. Ne pro mě. Ztratil se jim jejich vlastní rukopis. Odešel Jona a s ním i jejich styl.