Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 238)

plakát

Laskavý dotek (2010) (TV film) 

To byl zase výtvor toto! Jediným pozitivem je tam opravdu jen pohledná J. L. Hewitt, a to je pekelně málo. Ona je misska s absolutní pamětí a masérským certifikátem, on je nadějnej sportovec, kterej se ale bohužel zranil. A teď ta zápletka... on kvůli svýmu zranění nemůže dělat na stavbě, OK, to se dá ještě pochopit, ale přece může dělat cokoliv jinýho. Ne, on prostě bude doma naříkat, že nemá práci. Ona pronese větu, že "pěkný holky přece nemůžou být chudý" (což něco značí o její inteligenci), a tak se vydá hledat práci. Narazí hned v napoprvé na bordel, ale nehledá dál, i když se jí to nelíbí, prostě tam začne pracovat. WTF?!?! Začne tam ojíždět chlapy, pak si i zašňupe, vydělává tisíce dolarů, ale nikomu (ani jejímu manželovi) to nepřijde divný, že z obyč masážního salonu nosí takový prachy. No, pak se na to přijde, manžel se nasere, ona je na dně, jde sedět na měsíc (!!!), vrátí se, sama pro sebe si doma mele prohlášení jako např. "matka od dětí přece nemůže být v takovým domě sama" (uff, to bolí). Najednou ji navštíví manželky všech těch hlapů z okolí, který ojela, ale nejdou jí vynadat nebo tak, ony se jdou zeptat, co mají dělat, aby jim to v manželsví zase fungovalo. To jako vážně? Po závislosti na koksu jinak ani vidu, ani slechu... no logika nikde. Zdejšímu hodnocení vůbec nerozumím.

plakát

Pomsta (2017) 

Fakt, že tenhle film natočila režisérka, tedy žena, ve mně vyvolává zamyšlení, jestli si o nás o chlapech tohle ženský opravdu myslí?! Takhle se chovají kamarádi?! Jakože jeden si dovede pěknou kočku, druhej ji potají znásilní a ten třetí dělá, že to nevidí?! To asi nejsou moc kámoši teda. A když už ten její milenec na to přijde, vlastně nic moc neudělá, resp. se nasere na tu ženskou, že si za to může sama a pak během pár minut otočí natolik, že ji chce vlastně zabít. Uff. Už jenom s tímhle debilním námětem mám ohromnej problém, a to teda nejsem žádnej puritán. No a od této chvíle se rozjede kolotoč totálních nesmyslů, kdy ji shodí ze skály, ona se napíchne na kůl, ten kůl pod sebou podpálí, tečou hektolitry krve, kůl se zlomí a ona se tak dá na útěk, resp. hon na chlapy a obráceně. Celkově tady má každá postava tolik litrů krve, že by stačili zásobit snad několik nemocnic, ona si pak vypálí na břicho orla (WTF!!!), cca od půlky se jí změní vlasy z blondýny na brunetu a jde si tvrdě za svým. Pomsta to rozhodně není sladká, nýbrž tupá a vrcholí to nesmyslným naháněním se dokola po baráku v tratolišti krve (ano, zase ta krev!). Tady nepomáhá ani nadsázka nebo humor, pro mě to bylo hrozný utrpení vydržet do konce.

plakát

Neznámý voják (2017) 

-viděna verze 180 minut- Teda už dlouho jsem neviděl takhle nářezovej válečnej film, kde máte opravdu pocit, že to bahno padá na vás, stejně tak jako kulky sviští kolem vaší hlavy. A zcela jednoznačně tady Fini ukázali, že i s menším rozpočtem a bez nějakých šílených digitálních efektů jde natočit kvalitní akce bez trapnýho národnostního patosu. Navíc mně ani nepřišlo, že to mělo 3 hodiny, přitom je to naprosto neuvěřitelnej časovej údaj, kterej nebývá zrovna zvykem. Casting se povedl, hlavní postavě (celkem rebel a pankáč) po čase přijdete na chuť a pochopíte jeho pohnutky a k tomu všemu ještě ta krásná finská příroda - lesy jak z pohádky. Tady opravdu smekám, tohle se povedlo!

plakát

Anon (2018) 

Nápad je to rozhodně zajímavej, docela by se dalo říct, že i aktuální, a dost mně to připomínalo sérii Black Mirror. Problém ovšem je, že u Black Mirror se jedná o epizody se stopáží do hodiny, zatímco tady je to jeden "dlouhej" film. A tak nějak tvůrci asi moc nevěděli, co s tím, takže to ve výsledku působí opravdu zdlouhavě. Možná i proto, že je snímek spíš komorní, ukecanej, žádný opulentní sci-fi akce nečekejte. I ten konec je takovej nemastnej, neslanej a trochu působí stylem "a to je jako všechno?!" Bohužel je, takže i to hodnocení tomu odpovídá.

plakát

Půlnoční láska (2018) 

Já mám pocit, že jsem viděl úplně jinej film než ostatní tady. Nebo je to možná tím, že to cílí na teenage diváky, protože jinak si to neumím vysvětlit. Od začátku je ten film neskutečně naivní, přeslazenej a chvílema si troufám říct, že i hloupej. Že to je závažná nemoc, která neskutečně omezuje život, to všechno beru, ale aby se dospělá holka (věk cca 18-19 let) chovala takhle, to je dost šílený. Chápu, že byla celej život zavřená kvůli nemoci doma, ale aby například nevěděla, jak se tancuje!? Uff!!! Navíc to přestřelený drama, kdy začne svítat, to bylo jako co? Leželi tam v dekách, tak proč se tím nezakryla, aby se ochránila?! Ne, ona vyběhne z auta, ještě se zastaví u branky a ohlídne se na to slunko, pak teda běží dál, paprsky na ni dopadnou asi na 3 sekundy a najednou v tu chvíli se před jejím domem jako náhodou zjeví jak starostlivej otec, tak i její nejlepší kámoška. Ou jé.. všichni jsou z toho úplně špatní, že ji to mohlo zabít, a tak na konci filmu se vysleče do tílka a chce jít přes den na jachtu, protože to byl vždycky její sen. A její otec, kterej ji celej život před Sluncem chránil, tak najednou řekne, jasně, běž... to je jak kdyby jí řekl, jdi umřít, a ještě se u toho všichni usmívali. No jo no, asi nejsem cílová skupina, nicméně ta naivita z toho filmu přímo tekla a já jsem chvílema nevěřil vlastním očím i uším. P.S.: Taťka Arnie si musel dát pořádnej facepalm, když viděl, v čem jeho synáček hraje a co tam hraje! :)

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Je to taková ta kriminálka o bankovní loupeži, kterou už všichni aspoň jednou viděli. Vlastně tam ani není nic novýho, jinýho, zajímavýho, ale žánrově to baví, nějakou tu chybku tomu člověk i odpustí a baví se. G. Butler je tady za tvrďáka, takový role mu vcelku sedí, jeho protivník je taky slušnej, tam není co vytknout. Vyústění filmu s rádoby překvapivou pointou je možná zbytečnej, jedná se o přímočarej film, takže snaha tam v závěru nacpat něco extra chytrýho a zlomovýho je trochu zbytečná. Viděl jsem horší, viděl jsem i lepší, takže průměr - klasika.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Je to taková hezká blockbusterová pohádka jak pro mládež, tak i pro "starší" diváky, jelikož kromě takřka dokonalýho audiovizuálu, kde se kombinuje počítačová animace s reálem, přichází i se spoustou odkazů na hry, filmy, komiksy atd. Dokonce bych řekl, že těch odkazů a symbolů je tam tolik, že je běžnej divák ani nestihne pobrat. Příběh je jednoduchej a zároveň velice aktuální (život ve virtuálním světě je/může být důležitější než samotná realita?!), stejně tak to splňuje dnešní metoo/gender/unisex a já nevím co ještě za pravidla. Hlavní hrdina je mladej týpek, kterej se zamiluje do sebevědomé a silné holčiny (seznámí se online ve hře), přičemž těmhle dvěma pomáhají zachraňovat svět černoch, asiat a pak malej 11 letej chlapec, protože děti přece taky paří hry. Stopáž je trochu delší, klidně bych to i zkrátil, ale obecně můžu říct, že jsem se dobře bavil a S. Spielberg opět ukázal, že umí jít s dobou a točit velký filmy.

plakát

Rudá volavka (2018) 

To, že se v celým filmu mluví anglicky s jakože ruským přízvukem, protože se to odehrává (především) v ruským prostředí, to bych ještě přešel. Ale že se z baletky stane během chvíle tajná agentka a ještě jedna z nejlepších, to je celkem mazec. Baletka si nešťastonou náhodou zlomí nohu, což jí nabourá kariéru, takže přijde její vysoce postavenej strejda (podle mě úchylák, kterej od začátku chce hlavní hrdinku prostě vojet) a pošle ji na kurz pro agentky. Tam se naučí, jak svádět a roztahovat nohy a pak už to jde ráz na ráz. Tvůrci začínají míchat šílenej koktejl událostí, kde asi museli sami ztrácet, protože každej agent a politik to tam hraje minimálně na dvě strany, ne-li na více stran, takže chvilku je to tak a pak zase jinak. Stopáž je přímo neúnosná, takže se klubko zamotává víc a víc a je to jenom na škodu. Snaha o chytrost a přelstění diváka je znát, ovšem tohle už bylo fakt moc. J. Lawrence se snaží, to se nedá upřít, navíc je to pěkná ženská, takže se na to dobře dívá, ale ve srovnání s podobným konkurentem Atomic Blonde to prohrává. Až se vlastně divím, že je tady to hodnocení obráceně.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Nejsem příznivce komiksových blockbusterů, ale nejsem ani nějak proti. Spíš bych řekl, že mě to míjí, moc nemám přehled, co, kdo, jak a proč. Ale...! Tady to bylo všechno jinak, tzn. já jsem se bavil a nutno říct, že ty víc jak dvě hodiny projekce neměly v podstatě hluchý místa. Je tam dost hlášek a vtípků, u toho jsem se zasmál, nebylo to nějak trapný, no a pak na druhé straně moderní, "blikající" akce. Efekty tady představujou vrchol toho, co je možný v dnešní době udělat a na druhé straně vidět. Příběh slušnej, tvůrci se s tím nijak nepářou, ale ani se v tom neztrácí, je to v určité rovnováze. Teď jenom nepodělat ten druhej díl.

plakát

Metanol (2018) (TV film) 

Skoro se mně chce říct, že je škoda, že se musí stát taková tragedie, abysme natočili dobrej krimi thriller. A to jako fakt. Jsou to sice dva díly, nicméně se to dá považovat za 3 hodinovou kriminálku, která je drsná, temná, nepříjemná a ze které vám nebude zrovna nejlíp. A nejhorší na tom všem je, když si uvědomíte, že za tím vším stál jeden buranskej debílek, kterej dostal skvělej nápad, přičemž info si našel někde na netu. A výsledkem mělo být to, že si na zahradu pořídí bazén. Tak jo, doufám, že tihle týpci dostanou za katrem pořádnou čočku, protože tahle kauza je teda pořádnej humáč. Před filmařema klobouk dolů, dobrá práce.