Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 238)

plakát

V utajení (2017) 

Nestává se často, že se sejde taková herecká partička složená jak z mladých a nadějných herců/hereček (N. Rapace), tak i ze starých a zkušených bardů (víte, který myslím). A jak tak film začne, říkáte si: "hmm, thrillerová podívaná podle aktuálních mezinárodních událostí, to bude slušný!". No jenže se to po chvilce zvrhne v takovej obyč akčňák, kde fakt stojí za zmínku snad jen výkon hlavní představitelky, jinak moc není o co stát. Bohužel už v počátku jsem si tipnul, kdo asi bude stát na té "špatné" straně, no a na konci se mně to potvrdilo, což je vždycky zklamání. Ano, jak tady zmiňuje nejeden divák, potěší závěr z Prahy a "nenápadný" zakomponování škodovky do záběru, ale to je jen malá část. P.S.: Klobouk dolů před našincema, protože cca každý pátý jméno v titulcích je československý!

plakát

matka! (2017) 

Když si přečtete oficiální text k filmu a podíváte se na název, nebude vám to dávat vůbec smysl. A s tímhle pocitem jsem šel do kina, přičemž jsem tak nějak čekal, že to bude zajímavý. No, bylo, o tom se vůbec nedá pochybovat. Dokonce to bylo tak zajímavý = jiný = odlišný = místama až šílený, že téměř oči přechází. D. Aronofsky se rozhodl napsat a natočit film, kterej je plnej metafor, symboliky, náznaků a taky otázek, přičemž všechno tohle se sjednocuje v jednom jediným archetypu, a tím je právě matka. Nejdřív jsem měl nutkání napsat komentář o tom, jak bych to interpretoval já, co jsem v tom viděl a co jsem si z toho odnesl, ale neudělám to. Je tam toho tolik, že si každej odnese něco jinýho a svýho a žádná z těchto interpretací není ani špatná, ani dobrá. Ústřední dvojice je výborná, sedí jim to, mají osobitej charakter, přičemž si troufám říct, že pro J. Lawrence je to do této doby životní role (mnoho detailních záběrů na její obličej ukazuje, že umí vyjádřit různý emoce velice věrohodně a rozhodně nehraje prkenně). Taky tam pro mě bylo nemálo záhad a určitě nebudu sám, ale to je v pořádku. Má to vyvolat emoce, diskuzi a otázky na život, mateřství, slávu, pohled na svět a celkově lidstvo, což se filmu daří, takže jsem byl ve výsledku mile překvapen.

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Na tohle téma a s dost podobou zápletkou tady máme už podstatně starší film Kokain s J. Deppem v hlavní roli. Nemůžu si pomoct, ale ten je prostě lepší než tahle nová podívaná, přestože American Made taky není vůbec špatný. Tady to pro změnu táhne T. Cruise, o tom není pochyb, protože celej snímek prostě stojí na jeho bedrech a on to zvládá s velikým přehledem. Trošku zvláštní je ale ta komediální rovina, které se to neustále dotýká, přičemž jde o hodně vážný téma podle skutečných událostí. Určitě je dobrý si o tom něco přečíst (ne předem, studium ke shlídnutí filmu fakt není potřeba). Líbilo se mně to, bavil jsem se, to nemůžu popřít, ale ten starší flák ve mně prostě zakořenil víc. P.S.: Nebaví vás práce "obyčejnýho" pilota? Začněte fotit a převážet balíčky, je to záživnější a víc to nese!

plakát

Krásná řeznice (2012) (TV film) 

Tady obsah zcela jasně přebíjí formu, protože je zajímavější samotná kauza a pátrání po tom, proč a jak se to stalo, než jak je to natočený a co tam vlastně hrajou herci. To je problém, když tady máme hodnotit film, že?! Ale když už jsme u toho, tak je poznat, že jde o TV formát, tudíž nižší rozpočet a prokazatelně nižší kvalita, než na jakou jsme zvyklí u velkoformátových snímků. Každopádně musím říct, že se mně líbil postupnej přechod nálady, která při sledování panovala - začátek je sladkej jak z červené knihovny, následně se začne projevovat teror ze strany manžela, až dojde k vraždě, kde si divák začne uvědomovat, že to nebude jen tak, no a následně závěr, kterej zase zvedá brutalitu ze strany manželky, takže se váhy vyrovnají. No, my nejsme soudci, takže se můžeme jen dohadovat a spekulovat, jak to vlastně bylo. P.S.: A vůbec není špatný si o tom něco přečíst na netu - jsou tam toho mraky!

plakát

Případ číslo 39 (2009) 

Přestože to na začátku může vypadat celkem slibně, rozhodně to tak dál nepokračuje a dobrý to není. R. Zellweger moc v oblibě nemám a ani tady si moje sympatie nenašla. Snaží se, ale ono to nejde, ten její výraz ve tváři prostě nesmaže. Co je ovšem ještě podstatně horší, je výkon malé J. Ferland, která tak možná nejdřív nepůsobí, ale po čase začne lézt neskutečně na nervy a její přítomnost ve filmu se stává takřka nesnesitelnou. Navíc se přidá pár ujetých a nelogických situací (težko se to popisuje, abych nedal spoiler, ale to poznáte sami, co jsem tím myslel) a už je jasný, že se tenhle snímek nedostane ani na průměr.

plakát

Zabiják & bodyguard (2017) 

Problém je, že když vidíte trailer, neuvěřitelně se smějete a říkáte si, že to bude prča jak sviňa. Jenže ono to není zase tak vtipný, jak by se dalo čekat. Jo, humor je tam správně praštěnej, oba hlavní protagonisti tam mají svoje hodně dobrý chvíle (smíchu se občas fakt neubráníte), ale není jich tolik, kolik by si komedie zasloužila. Na druhou stranu musím říct, že akční scény jsou dost slušný, to jsem naopak nečekal. Akorát S. Hayek dostala tak málo prostoru, že tam skoro ani hrát nemusela. Taková kočka ve svým věku, ze které sexappeal prýští do daleka, a oni tam toho prostě nevyužijou (akorát ty její španělský nadávky si budete pamatovat). A to je vlastně tak nějak všechno, zbytek za zmínku moc nestojí.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Atomic Blonde stojí a padá se svým audiovizuálem, protože je v podstatě založenej a inspirovanej komiksovým příběhem. Je to znát ze záběrů a grafiky, tam si tvůrci hodně vyhráli (zajímavý kontrasty ponurýho Berlína a křiklavých neonů, obecně hra se světlem nebo taky práce s krví - výstřiky až na kameru atd.). Do toho moderně dobovej soundtrack, kterej to moc pěkně podtrhává. Toto je naprosto v pořádku a dívá se na fakt dobře - krom toho Ch. Theron je přece jenom pěkná ženská. Ale scénář, příběh a snaha všechno nějak zašmodrchat dohromady, aby to vypadalo šíleně sofistikovaně, to už je ta hroší stránka. Dokonce můžu říct, že mě to chvílema ani moc nebavilo. A to je taky důvod, proč hodnocení nemůže být vyšší, přestože akční scény jsou precizní (sice teda někteří padouši přežijou kopance do hlavy, břicha, bodance nožem a stejně bojujou dál; no dobře, tady se oko dá přivřít), nicméně narace kulhá a filmu prostě škodí.

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Jaroslav Dušek a jeho hra s myšlenkou a slovem. V tomhle je to skvělý, baví to, je potřeba to brát s humorem a ne jako 100% poučky a životní styl. Pravdou je, že hudební vsuvky jsou trochu zbytečný a navíc, ale naopak ty myšlenkový pochody jsou fakt perfektní. Já jsem se bavil a nutno uznat, že kromě toho humoru a nadsázky tam je i dost té životní "pravdy" - rozuměj zkušenosti (ne návod na život). To, co tam zazní, jsme asi všichni někdy nějak zažili...

plakát

Take me out (2017) (pořad) odpad!

Achjo, a to jsem si myslel, že Tvoje tvář má známý hlas jen tak něco nemůže překonat ve špatnosti, tuposti a sračkovosti. No může, jak se zdá! Ultrashit na n-tou, víc slov nemám.

plakát

Policie v akci (2017) (pořad) odpad!

To je zase sračka teda! Případy, že by někoho mohlo trefit z toho utrpení.. Hlavně toho "hereckýho", to jsou totiž etudy, že i v ochotnickým divadle to vypadá jako v národním oproti tomuto. To měl zase někdo bezva nápad, jak to tak vypadá..