Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Metallica: Some kind of monster

Metallica: Some kind of monster (2004)

Co je na tomhle dokumentu vynikající je to, že není ani tak o Metallice jako takové, ale spíš o lidských vztazích obecně. Btw. kdo tohle viděl, musí chápat tolik odsuzované album St. Anger.

Profesionál

Profesionál (1981)

Pro mě jednoznačně nejlepší Belmondův film se silným příběhem a úžasnou hudbou mistra Morriconeho. Belmondo natočil nespočet kriminálek, ale tahle rozhodně převyšuje všechny okolo. A ta závěrečná scéna hudebně podbarvená ústředním motivem pro mě byla natolik nečekaná, že jsem téměř musel zamáčknout slzu. To se mně moc často nestává!

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Tímto filmem jsem byl naprosto ohromen. Snad ještě pár dní poté jsem nad tím vším musel dumat. Bylo to natolik reálné, že to s přehledem trefilo ten černý bod uprostřed terče. Edward Norton zde podal vynikající (ne-li životní) herecký výkon - díky American history X jsem si ho oblíbil.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Znáte to s tím vínem ne? Zraje jako víno, čím starší, tím lepší.. Tak přesně tohle platí o Clintu Eastwoodovi, protože to, co poslední dobou leze z jeho hlavy (a nejspíš i srdce), je naprosto neuvěřitelné a prakticky dokonalé. Má tak neskutečný cit pro lidskost a přirozenost, které se ve filmu jen tak nevidí, že to ani není možné. Ten snímek je prostě vynikající tak, jak je. Není třeba vyzdvihovat herecké výkony, scénář, hudbu či černý humor atd. Je totiž úžasný jako celek. A to nemluvím o tom parádním autě, po němž je film pojmenován. Smekám, mistře!

Diaz: Neuklízej tu krev

Diaz: Neuklízej tu krev (2012)

Jestliže měl tenhle film vzbudit v divákovi emoce, povedlo se to na 110%. Já jsem u toho měl nervy absolutně na pochodu, protože prostě nesnáším, když se děje nějaký násilí a příkoří někomu bezbrannýmu jen tak pro nic za nic, z pohledu zasahujících prostě proto, že mám v hlavě nasráno, před očima rudo, a tak to řežu hlava nehlava. Netvrdím, že demonstranti jsou svatí, ale tohle je svinstvo nejvyššího kalibru a aby toho nebylo málo, tak to ještě zinscenujeme jako sebeobranu. No fuj, z něčeho takovýho je mně na blití, sráči jedni! Před očima máte absolutní bezmoc a čekáte, kdy přijde odplata, se kterou se ovšem díky politickým nitkám nataženým skrze různý vrstvy dá jen těžko počítat.