Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie

Recenze (519)

plakát

Proti přírodě (2014) 

Existenciální drama o člověku jménem Martin, který se snaží vymanit z nekonečného koloběhu života a smrti. Klade si při tom všední otázky (co bude k obědu), přízemní otázky (sex) a také ty přesahující (jaký to má smysl). V klíčovém momentě však selhává a jeho snaha o jakoukoliv změnu se kvůli vlastní neschopnosti míjí účinkem. Vše podané v jasné formě a přirozeném (přírodním) prostředí. Skutečný Útěk do divočiny v norském provedení.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Kde se vzal, tu se vzal, objevil se Ragnarok a s ním přichází pravděpodobně nejlepší komixová řežba, nejlepší jakože vůbec. Konkurovat mu snad můžou jedině Strážci galaxie, ale i tak bych to viděl spíš na plichtu. Třetí díl Thora má parádní humor, který zabijí jakýkoli náznak sentimentu, když už hrozí, že se objeví. Thor přijde o všechno, co má rád, ale stejně se tomu chechtáte. Hlášky padaj zleva, zprava a sem tam se objeví i nějaký sofistikovanější humor. To je asi největší rozdíl, který ho odlišuje od přechozích dílů (a většiny ostatních Marveláků). A při tom to neni žádná raketová věda, stačilo opustit šablony a vyvarovat se patosu. Thor: Ragnarok je obrovským příjemným překvapením.

plakát

Mumie (2017) 

Velký špatný. Nemá to ani hlavu ani patu. Všude jsou samí nesmrtelní, nemrtví a když už je někdo náhodou, nedej bože, smrtelnej, tak stejně nechcípne.

plakát

Perfect World - Perfect podvod (2017) odpad!

Viděl jsem ten "dokument" a myslím si, že i na amatérské poměry je to dost velká sračka. Žalovatelná z mnoha důvodů. ať už autorská práva, zveřejnění interních dokumentů či pomluvy. Filmařsky totální ubohost, střih udělanej v malování, milion překlepů a gramatických chyb a Sobek neni schopnej ani pořádně udělat nápis "Censored". Fakt bych s váma rád dělal anonymní rozhovor, když je 10 vteřin vidět do ksichtu, good job. K tomu navíc podsouvané odpovědi formou špatně položených otázek. Kromě rozhovorů jenom obyčejná replikace youtube klipů. Výpoveď Aničky je tak tupá, že vypadá, jako kdyby byla schopná naletět i agentovi na gauč castingu. Moc jsem taky nepochopil, jak někdo, kdo dělá na černo, beze smlouvy, se tim ještě může chlubit, popřípadě očekávat, že dostane výpověď. Jděte dělat do OVB. Pokud budete chtít příště dělat něco podobnýho doporučuju minimálně konzultaci s právníkem a spolupráci s někym, kdo ví, co znamená slovo dokument. Jak může být něco takového, co evidentně porušuje autorská práva na csfd? Co se týče kauzy samotné nejsem žádnej Paškovejch fanda, a myslím si, že ke svinstvům, ne-li podvodům, tam docházelo. P. S. Režisér ještě nemá vyplněnou biografii, možná by se dalo použít něco odtud: http://www.reflex.cz/clanek/komentare/43550/takovi-normalni-blbecci-kdo-jsou-lide-kteri-urazeji-pamatku-nevinnych-obeti-terorismu.html

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

I když je příběh triviální, tak na sobě nese víc než Atlas. Oceňuji inovativní formu, za kterou jsem velmi rád, protože to je konečně něco nového, něco, co jsem ještě neviděl a to je v dnešní době rozhodně unikát. Myslím si také, že opravdu v mnoha věcech uhodil seriál palec na facebook. S oběma hlavními charaktery jsem se v mnoha věcech stotožnil, ať už se jednalo o názory, postřehy na čecháčství nebo existencionalismus. Nestává se často, že bych si u nějakého filmu říkal tak často, to jsem celej já, to bych udělal taky nebo to si myslim taky, jako u tohoto počinu. Byť má Semestr pomalejší rozjezd, tak má rozhodně vzestupnou tendenci, o kozách nemluvě. Chtěl bych ještě pochválit výborně zvolenou hudbu (především Post hudba a Manon Muert) a upozornit na to, že aktéři mají zde na csfd skutečné profily (masakr). Nejvíc mě však dostal dopis z budoucnosti, který je temně děsivý a svým způsobem úderně vševypovídající.

plakát

Tajemství Zimy (2014) (amatérský film) 

Příjemně naivní nápad, který do sněhu posílají především "pěvecké" pasáže a opravdu hodně trapná a přehrávaná scéna s objímáním.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Nuda k uzoufání. Akční scény vyplňují víc jak polovinu filmu, na čemž by nebylo nic špatného, kdyby se ovšem střihu nechopil nedoštudovanej řezník s epilepsií, kterou se diváky pokouší nakazit. Vážně mě nebaví koukat se, jak Fassbender bojuje na tranažeru... nebo ve tmě. A když už to vypadá na dobrou akční scénu, tak... je ustřižena. Snad neni takovej problém kouknout se filmy Jackieho Chana a sestřihat to podle toho, ne? Ostatní věci by se ještě daly jakž takž překousnout, byť nelogičností je tam opravdu dost. Navíc české titulky někdo dělal v googlu translatoru a vývoj charakteru je, řekněme, náhodný, ale ještě by se nad tím dalo mávnout rukou a říct ok... nebýt ovšem těch bojových scén. Nemohu si pomoci, ale Assassin's Creed působí lacině. Assassínská romantizující atmosféra, která na mě působila v podstatě z jakéhokoli herního dílu, zde chybí. Takováhle námaha a to všechno jenom kvůli jedné petanque kouli.

plakát

Superhrdina (2016) (amatérský film) 

Zbavit se šikany je stejně jednoduchý jako otevřít marmeládu. Myslím si, že film má dvě příběhové roviny, které spolu ale vůbec nesouvisí. Jedné kvůli tomu chybí začátek a druhé rozuzlení.

plakát

Turnaj zabijáků (2009) 

Moc se mi líbil námět, ale film má opravdu velmi mnoho nedostatků, které ho zbytečně sráží. Ať už se jedná o postavu kněze nebo naprosto zbytečný příběh. Stačilo by málo - nenechat postavy mluvit a nechat původní myšlenku dojet do konce bez dějových zvratů a vsadit na čistou akci. Bohužel se to nestalo, a tak vznikl film, který je plný soucitných zabijáků z Amnesty s kontradickými vnitřními motivacemi.