Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Viděl jsem; v klidu mohu zemřít.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Moderní filozofické dílo s nezapomenutelným koncem. Jeden z mála filmů, o kterých nemůžu říct, že kniha byla lepší (a to jí napsal můj nejoblíbenější spisovatel). Pro mě rozhodně jeden z nejpůsobivějších filmů v mém životě.

Zuřící býk

Zuřící býk (1980)

Herecké výkony dvojice Roberta De Nira a Joa Pesci mě nikdy nezklamaly a Zuřícího Býka považuji za jeden z nejlepších Scorseseho filmů. Zuřící býk je příběh o člověku, který je hoden zatracení i obdivu. Příběh o člověku, který jedná podle pocitů. Vše je tak reálné, a i když ho v některých scénách lze považovat za trosku, v jiných ho chápete. Tento film naprosto oživují boxerské scény, ale přitom je příběh o uplně něčem jiném. Absolutních 100% !!

Noční hlídka

Noční hlídka (2004)

Noční hlídka je film, který mi vyvstane na mysli, když se řekne slovo "Styl"; a to s pořádně velkým "S". Noční hlídka je film, který většina lidí nepochopí umístěný v TOP10. Noční hlídka je totiž film mého srdce. Člověk může chápat jakýkoliv jeho nedostatky a béčkovosti, ale když vám při každém sledování plesá srdce, nedá se proti tomu nic dělat.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Aronofsky mě dokáže každým svým filmem naprosto odrovnat. Jak u Fontány, tak u Requiem (u PI částečně také) jsem zažíval neuvěřitelné emocionální a na psychiku náročné stavy a vždy po skončení filmu 5 minut sedím a pořád koukám na monitor, než si moje mysl vstřebá to, co viděla. Naprosto fantastický střih a hlavně spojení kamery s hudbou a to všechno se skvělými hereckými výkony, no nádhera.

Lost Highway

Lost Highway (1997)

Schizofrenní filmová smyčka, o cestování, holkách a pornu, zabalená do trochu temnějšího hávu. A nebo taky ne. Ale kdo by to řešil, když „to“ milujeme... A taky milujeme Patricii.

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Vizuální nádhera, atmosféra hry Half-Life 2, depresivní příběh a autobaterka rozbíjející čelist. Potomci lidí, se svojí scénou s dítětem mezi vojáky, jsou něčím tak nádherným na plátně. Ale o to horší by to bylo ve skutečnosti.