Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (12)

plakát

Doba Pitomá (2009) 

Pět hvězd je možná až zbytečně moc, ale téma si to vyžaduje. Nejsem ani ve stádu odmítačů globálního oteplování, ani aktivista, ale fakta o tom, že se životní prostředí a společnost za posledních 150 let výrazně změnily, jsou reálná. Stejně reálné jsou i příběhy v tomto dokumentu a já doufám, že každý kdo ho viděl si přeje, aby nebyl reálný výhled autorky do budoucna. Zpracování, hlavní témata i citové vydírání je tady na místě. Možná by bylo dobré, kdyby se tento film povinně promítal dvakrát do roka celé světové populaci - tak za 50 let by možná někdo pochopil, že se to fakt stát může.

plakát

Co by kdyby (2012) (seriál) 

Jedna hvězda tak možná za nápad fabulovat a za výběr témat. Jinak je to jen slepenec několika historických záběrů, pár docela zajímavých komentářů a občas nějaká scénka. Seriálu by prospěla větší systematičnost, důslednější domýšlení a především vykreslení toho co by bylo kdyby (jak si bere do názvu). To totiž v pořadech prakticky chybí. Tvůrci se omezí jen na pár poznámek k tomu, co by se asi mohlo stát. Myšlenka je ale na takovéhle fabulaci postavená a kdyby se udělala dobře, byl by to jistě televizní hit. Po zkouknutí prvních pěti dílů mohu ale jen podotknout, že se tvůrci polovinu pořadu věnují původním událostem a zbytek času promrhají několika komentáři a naťuknutím alternativy. Seriálu by slušel pořádný filmově vyhlížející scénář proložený komentářem historiků (v opačném poměru než dosud) a především dvojnásobná stopáž. Takhle to jsou jen vyhozené peníze.

plakát

Klíče od pevnosti Boyard (1990) (pořad) 

Spolu s Hrami bez hranic má nejoblíbenější soutěž z dětství. Fantastická atmosféra pevnosti, úkoly, odhodlání, bojovnost. Dodnes si občas vzpomenu na tu znělku, která mě vždy připoutala k televizi.

plakát

Hry bez hranic (1965) (pořad) 

Naprosto banální základ, který ale podobně jako většina jednoduchých věcí 100% zafungoval. Pro mě jedna z klasik televizní zábavy, která by měla rozhodně potenciál i v dnešní době.

plakát

Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009) 

Tak tenhle film mě rozhodně nepřesvědčil o tom, že bych si ho chtěl někdy pustit znovu. Scénáristicky tam byla spousta dobrých myšlenek, které ale mohly být zpracovány o něco lépe, režijně to pak myslím odpovídá kvalitě předlohy, i když je tam spousta scén, kterým by slušel větší důraz. Každopádně na komedii tam moc vtipů není (možná několik hlášek), fantasy nehodnotím a z pohledu hororu? Napětí jsem cítil možná na třech místech a ani zkrvavená Megan Fox nebo rozpáraná břicha to moc nenapraví.

plakát

Once (2007) 

Je to jaksi kupodivu. Šel jsem do kina s jakýmsi očekáváním - nebudu říkat zda se naplnilo či ne. Možná jsem to občas čekal trochu jinak, ale to jsou jen detaily. Faktem zůstává, že mne Once přivedl po dlouhé době zpět do kina (a tím myslím opravdu po velmi dlouhé době) a to je co říct!

plakát

Kmotr (1972) 

Ehm, ******** tohle je z Kmotra. Co že? Vy nevíte co to je? ..... A povinně!

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Super snímek, který nabízí spoustu možností k zamyšlení i pobavení. Jen si vzpomeňte, jak Andy donutil úřady, aby jim dali prachy na knihovnu, nebo když vypekl šéfa věznice :) Zkrátka ten scénář je dobrý, ta kamera je dobrá a ta režie taky!

plakát

Cesta do Ameriky (1988) 

Skvělá komedie se skvělým výkonem Eddie Murphyho, někdy se musím ptát, kde jsou ty časy....

plakát

Prci, prci, prcičky: Na táboře (2005) 

Tolik hvězdiček - to mi snad pominulo.. Když ale uvážím že Band Camp již není pokračovatelem v pravém slova smyslu, ale jen jakýmsi odkazem, když nebudu čekat, že uvidím staré známé tváře a přeci se tu a tam objeví někdo, koho důvěrně znám z American Pie, pak musím uznat, že problematika napraveného leváka byla zpracována velmi dobře. Snad by se jen slušelo těch odkazů k předchozím dílům udělat trochu víc (třeba návštěva Jima a Michelle za tátou apod.).

Ovládací panel