Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Příjemná vzpomínka na 90tky. Film sype, pořád se něco děje. Je to takové, řekl bych, příznané béčko. Ale skvělá zápletka, překvapivé zvraty nebo napětí, nejsou tím, co bych od Mortal kombat chtěl. Je to hlavně o bojových scénách a o postavách, které známe z her. Tady mají tvůrci mezery. Hlavní postava mě vůbec nebavila. Škoda toho, protože ve světě MK je z čeho vybírat. Naopak chválím přidání "fatality" a "brutality" knock outů. Abych to shrnul - film se mi celkem líbil. Budu se těšit na pokračování.

plakát

Trash Town (2019) (studentský film) 

No.. Tohle se tvůrcům moc nepovedlo. Pokud by se nejadnalo o amatérský snímek, nebyla by tu ode mě ani ta jedna hvězda. Začíná to šíleně špatnou kamerou, bizarní, rádoby snad umělecké záběry se střídaly s těmi naprosto zbytečnými. Díky kameře a nesmyslnému střihu byl celý film takový zmatený.. Snímek, který se snaží tvářit velmi profesionálně pak srážejí hloupé kostýmy. Půlku filmu jsem přemýšlel, proč mají všichni potřebu se v "post apo" světě omotavat řetězy? Jako vážně? K čemu? Proč? Co k tomu tvůrce vedlo? Víc do očí bijící byla snad už jen sváča v podobě čerstvé housky ze supermarketu u ohně. A pak přijde samotný Trashrown. Slavné město, kam se stahují celé národy je vlastně jen hangár, pár laviček a stolů z palet, všude vodnice a hrstka nesmyslně oblečených herců. Obsese tvůrců všechny "post apo" předměty omotávat špagátem nebo hadrem už je jen třešnička na dortu. A příběh? Povrchní, nezajímavý, bez hloubky.. Škoda. Na Trash Town jsem čekal dlouho. Možná by to příště chtělo méně energie věnovat rekvizitám a více času strávit nad scénářem a práci s postavami i kamerou.

plakát

I Am Fighter (2020) (pořad) 

Musím říct, že IAF je pro mě velmi příjemným překvapením. V záplavě dokola se opakující superstars, x factorů a česko-slovenských hledačů talentu se jedná o celkem originální a zajímavý koncept. Doufám, že na Coolu v tom budou pokračovat. Klidně bych uvítal i delší díly.

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

I když jsem fanouškem filmů se sportovní tématikou, tak na tento snímek jsem narazil úplnou náhodou. O to větší překvapení bylo, jak moc se mi líbil. Užil jsem si tady narážky na Rockyho, povedené vtipy, starého trenéra i "odhalení" dobrého srdce Billyho McDonnena. Závěr byl možná předvídatelný ale myslím, že přesně takový, jaký si divák u takového filmu přeje. Sečteno a podtrženo, za mě jasných pět hvězd.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Tuhle sérii jsem si opravdu užil a se zatajeným dechem sledoval cestu amerických výsadkářů druhou světovou válkou. Musím přiznat, že často ukápla slza. Možná si potrpím na patos, čest, odvahu a hrdost. Protože právě to jsou vlastnosti, které nám dnes tolik chybí. A možná právě proto, že bratrstvo neohrožených to všechno přináší, mám tento mini seriál moc rád. Nikdy nezapomenu na vyprávění jednoho z veteránů. „Dědo, pověz mi, ty jsi byl za války hrdina? A děda odpověděl. „Ne, ale sloužil jsem v rotě plné hrdinů.“

plakát

Rocky (1976) 

Asi nemá smysl ke každému dílu této ságy psát komentář zvlášť. Přece jen se všechny díly drží jednoduché myšlenky – Rocky na vrcholu, Rocky dostane, Rocky cvičí a Rocky se vrací na trůn. Ale vem to čert, stejně jako některé klišé pasáže. Stejně jsme všichni vždycky čekali jen na to, až italský hřebec nabuší kladiva a ve finálním „boss fightu“ zavře ústa všem, co ho už odepsali. A proto je Rocky naprosto geniální film a Sly (kterého mám opravdu velmi rád) je zase jednou opravdový kladný hrdina, kterému prostě chcete držet palce.

plakát

Mars útočí! (1996) 

Kulťák mého dětství darovaný tuším k svátku na originálním DVD. Hvězdami nabitý trhák, který si hraje snad jen na to, že si nehraje vůbec na nic. Naprosto skvělí záporáci – ti maličcí chlapíci z Marsu mě baví i po opakovaném zhlédnutí filmu, stejně jako skvělé herecké výkony. Sníme jako celek zkrátka a jednoduše funguje. Není příliš hloupý ani zbytečně složitý a to mi ke štěstí úplně stačí.

plakát

Steven Seagal - Muž zákona (2009) (pořad) 

Tak tady jsem dlouho zvažoval, jestli to pan Segal myslí vážně? No asi ano… panebože! Aikido idol mnoha generací, dnes už v zaslouženém důchodu brazdí ulice okresu Jafferson Parish s šerifskou hvězdou na hrudi. Protože, představte si to, Steven Segal, je už dlouhá léta čestným policistou! Ale co už… Ono to ve výsledku není zas tak špatné. Ano, je to pitomé, ano Steven stále hraje svou roli akčního hrdiny, včetně těch drsňáckých keců, co nás bavily v devadesátkách. Pokud vás tohle neznechutí, za pár minut zjistíte, že vás to i docela baví a sem tam i rozesměje. Nakonec tleskám, a Stevenovi všechna čest. Přeci jen je to mistr bojových umění a to nemůže říct každý. A místo luštění křížovek nebo chození na ryby si prostě oblékne policejní uniformu s opravdovými policisty.

plakát

Patrola (2012) 

V prvních chvílích sledování filmu jsem byl trochu rozpačitý z kamery. Nicméně právě takové vyprávění dává příběhu ten správný rozměr. Tvůrci přinesli syrovou realitu práce „městskáčů“ v Americe. Především a hlavně reálně zachytili podstatu správného parťáctví. A nejeden policista mi dá určitě za pravdu, že takové parťáctví se nikdy nestane klišé, byť by bylo všude stokrát omíláno. Příběh samotný má příjemně rychlý spád, kterému pomáhá vychytaný střih. V hlavní roli zapůsobil velmi dobrý Jake Gillinghail a naprosto skvělý Michal Pena, kterému tímto tleskám. Film se asi nebude líbit každému, ovšem na mém osobním žebříčku patří opravdu vysoko.