Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (2 050)

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Na základě zdejšího hodnocení jsem tento seriál dlouho odkládal, abych se po čase pustil do I. dílu a přes WTF úvodní scénu to zase hodil do hlubin mých počítačových složek. Divácká nouze mě k tomu nicméně přivedla zpátky, a po opravdu malinko méně zábavné I. epizodě musím nakonec říci: ještě, že tak! Zejména II. a III. díl ukrývají dialogy v nejlepším Jarchovského stylu, k tomu několik dějových mini-katarzí tak silných, že najednou dávají smysl i podivné úhly kamer. Novotného pohledy nebo řvoucí Melíšková ve mně dlouho zůstanou. Poslední díl byl na moje gusto mírně překombinovaný a zbytečně protahovaný, přesto se jedná o malé zjevení, zejména pokud se české seriálové tvorby týká (té novodobé).

plakát

Modré stíny - Epizoda 2 (2016) (epizoda) 

Novotný dokáže do výrazu narvat na miligram přesně odchycenou dávku zlomyslnosti, nasranosti nebo prostě jenom nenávisti. Zkrátka borec. A jinak to taky není špatný, zvlášť konfrontační dialogy Pechlát - Krobot a Pechlát - Voříšková stojí za to.

plakát

Prodloužený víkend (2013) 

Tento film obsahuje velmi silné nudopudné příznaky, které nepomohla odehnat ani skutečnost, že jsem se na něj díval během prodlouženého víkendu.

plakát

Zádušní oběť (2017) (TV film) 

Neděle večer, víkend končí, člověk je nasranej, že jde za chvíli zase do práce, tak se chce aspoň podívat na teoreticky velmi zajímavý film, aby zapomněl na svoji tísnivou situaci, jenže místo toho dostane tenhle paskvil, kterej nasranost prohloubí do tý míry, že pak už nepřichází ani ten osvobozující spánek.

plakát

FC Roma (2016) 

Dokument s několika dramaturgickými faily, nedozvíme se, co klub udělal v minulosti, že s ním nikdo nechce hrát, scénka v baru nenajde vyústění, záběry ze zápasů jsou snímány velmi omezeně, závěr vyšumí do angažovaného ztracena. A přesto je nutné nadprůměrným hodnocením ocenit námět, se kterým přišla producentka Pavla Janoušková Kubečková, a hlavně dvojici hlavních aktérů, jejich přirozenost automaticky generuje zábavné situace (mnohdy je to Okresní přebor hadr) a zároveň dokáže naťuknout nejedno ožehavé téma.

plakát

Kufr plný nadějí (1978) (TV film) 

Jako celek těžko přežitelné, v některých jednotlivostech ovšem velmi vtipné, a to nečekaným dada způsobem, u kterýho jsem si nebyl jistej, jestli náhodou celej štáb nefrčel na nějakým tripu. Ale to by asi nepřipustil Josef Kemr, jenž je skvělej v úplně každý scéně a mimochodem používá hláškovací dikci jako později Schmitzer v Černých baronech. Že by čórka?

plakát

Rick a Morty - The Rickshank Redemption (2017) (epizoda) 

"You´re a serious fucking idiot, Morty! You basically killed us all! You´re the worst! You´re as dumb as bag of sand!". Jo, Ricky je zpět ve svý nejlepší formě!