Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (195)

plakát

Střídavka (2022) 

Viděl jsem jen asi půl hodiny, ale přišlo mi fakt odporný jak spolu postavy mluví. Řvou na sebe, hádají se, hrotí situace, a vlastně to má být vtipný? Mě to teda přišlo spíš smutný, hlavně asi proto, že se takhle spolu Češi opravdu baví.

plakát

Žena v kleci (2013) 

Obyčejná detektivka s ohranou zápletkou, která působí jako roztahaná minisérie sestříhaná na film.

plakát

Švéd v žigulíku (2017) 

Zajímavý pohled do jedné ruské fabriky, ale jako dokument úplně o ničem. Snaží se vypadat moderně, ale chybí tam spousta informací, kontextu, popisky míst a lidí... jsou tam skoky v čase, špatně se v tom orientuje. Cílem asi bylo vyvolat v divákovi pocit, že pracovníci v té továrně (nebo obecně Rusové) jsou líné vyžírky, nespokojené se životem, ale neochotné cokoliv změnit.

plakát

Rodina Sopránů (1999) (seriál) 

Bylo fascinující sledovat všechny ty odporné lidi dělat ty odporné věci. A uvědomit si, že je vlastně úplně jedno, jestli je to Mafie nebo nějaká korporace. Jsou to úplně ti samí lidé. Psychopati předstírající emoce. Paraziti na společnosti.

plakát

Jak ukrást Dagmaru (2001) 

Tohle ani zdaleka není jeden z nejhorších českých filmů, jak zdejší hodnocení naznačuje. Obzvlášť ne v porovnání se současnou produkcí. Vždyť to ani není nejhorší film, který jsem viděl letos. Ano, zábavnost plyne hlavně z nechtěné vtipnosti, ale ono to odsýpá a ta blbost má svůj řád, kterého se drží.

plakát

Za hranicí - Ztráta (2022) (epizoda) 

Bohužel, klasické rodinné drama s prvky scifi. To už tu bylo milionkrát.

plakát

Jeen-yuhs: Trilogie o Kanye Westovi (2022) (seriál) 

Překvapivě detailní dokument, zaměřený hlavně na Kanyeho vzestup, který nebyl velmi medializovaný. A pak jeho pád... vše očima kamaráda, takže žádná velká kritika tam přímo nezazní, je tam ale spousta záběrů, které nechají diváka vytvořit si vlastní představu. Přijde mi, že Coodie nechtěl kamaráda kritizovat, ale spoustu těch záběrů ukazujících Kanyeho v negativním světle tam dávat nemusel, a přesto tam jsou. Určitě doporučuju zhlédnout třetí díl zvlášť.

plakát

Ekologické katastrofy (2009) 

Dokument starý 12 let a moc se toho od té doby nezměnilo. Aktivisté jsou stále terčem nenávisti a posměchu, přestože se vždycky ukáže, že mají pravdu.

plakát

Lovci lanýžů (2020) 

Na to, že je to dokument, jsem se nedozvěděl skoro nic. Rozhodně žádná fakta o lanýžích, jejich sběru a obchodu s nimi. Jen útržky a náznaky ze situací, které byly inscenované pro natáčení. Stejně snobské jako kultura okolo lanýžů.

plakát

Kyslík (2021) 

Teprve po skončení filmu při pohledu na originální název mi došlo, že jsem se na film díval s anglickým dabingem. Český dabing se může jít zahrabat. Zapálit, a pak zahrabat. Co se týče samotného filmu, je to samozřejmě to samé jako všechny filmy o "pohřbení zaživa", s identickou strukturou, jen jinými odhaleními. Což jednou za čas nevadí.