Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 149)

plakát

The Orville - Z neznámých hrobů (2022) (epizoda) 

Zčistajasna vynikající epizoda. Backstory o Kaylonech v kombinaci s úžasným humorem, který pramení ze vztahu LaMarra s Tallou a vyjednávání s matriarchální společností a nakonec dojemné chvíle s Claire a Isaacem, který se naučil vnímat lidské emoce. Jeho představitel Mark Jackson konečně dostal příležitost se ukázat a byla z toho jedna z nejlepších scén celé série. Přesně kvůli takovým epizodám jsem si Orville oblíbil.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) odpad!

Zack Snyder dostal „blockbusterový“ rozpočet, volnou tvůrčí ruku a šanci napsat a natočit si, po čem nejvíc touží... a vylezlo z toho velké hlučné nic. Oficiálně se tak ukázalo, že Snyder je břídil. První hodina je zcela prázdná a ve druhé se bez přestání střílí a pořád něco vybuchuje. Jenže Snyder už nezvládá ani tu akci, což bylo to jediné, v čem byl kdy dobrý. Blockbusterová komedie.

plakát

The Orville - Lehké kapky deště (2022) (epizoda) 

V první sezóně jsem si stěžoval na trapný humor, který bych teď bral všemi deseti. Tohle vážné politikaření mně fakt nebaví.

plakát

The Orville - Paradox smrtelnosti (2022) (epizoda) 

Z počátku to vypadalo zajímavě, ale nakonec to bylo hodně uspěchané a na konci nám jedna postava jednoduše vyklopí úplně všechno během 2 minut.

plakát

Top Gear - The Burma Special (2014) (pořad) 

May, Hammond a Clarkson nasednout do náklaďáků a vydávají se napříč Barmou, aby postavili most přeš řeku Kwai, jako v tom slavném filmu podle skutečné události. Tenhle speciál se fakt povedl a památných scének je v něm nepočítaně. Clarkson přijede se „sportovním„ náklaďákem se sklopnou korbou a protože jede naprázdno, každou díru a nerovnost cítí až do morku kostí. Hammond si opět kompenzuje svou výšku tím, že přijede v náklaďáku s obrovským přístavkem, který mu přivodí víc potíží, než užitku. Už jen projet ulicemi města, kde na každém kroku visí nějaký ten kabel je o hubu. No a May si vybere ani ne tak náklaďák, jako větší dodávku s jeřábem.

plakát

The Orville - Cesta, jíž jsem našel (2019) (epizoda) 

Jsem v rozpacích. Na finálovou epizodu to nebylo vůbec „kulervoucí“ ani napínavé. MacFarlane se spíš zaměřil na svůj vztah s Kelly a zbytek byla jen omáčka.

plakát

The Orville - Season 2 (2018) (série) 

V první sérii jsem si stěžoval, že MacFarlane je břídil a jeho vtipy vůbec nepadají na úrodnou půdu. Možná si to sám uvědomil, protože blbých vtípků je v celé druhé sérii možná pět. A celkovému tónu to hodně prospělo. Většina humoru je situační, ale celkově seriál zvážněl. Šanci dostaly vedlejší postavy a MacFarlane se drží hodně vzadu. A když už nastoupí na scénu, chová se konečně jako kapitán a ne jako šašek v převleku velitele. Musím přiznat, že Orville (a hlavně Bortus!) mi bude chybět a minimálně budu sjíždět scénky na YouTube.

plakát

The Orville - Trvalé dojmy (2019) (epizoda) 

Úžasná epizoda. Vůbec nejlepší z celé série a jedna z nejlepších seriálových epizod vůbec. Na začátku je časová kapsle z roku 2015, která obsahuje mimo jiné cigarety, na kterých se stane závislý Bortus, ale hlavně telefon jedné dívky, so které se zamiluje Gordon v simulátoru. A protože to mezi nima opravdu jiskří, sledování bylo opravdu dojemné.