Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Na tento film se clovek muze divat porad dokola a nikdy neomrzi. Tom Hanks je naprosto uveritelny a ani ostatni herci nejsou pozadu. Naprosto Brilantni film se samymi superlativy.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

"Forrest Gump" je americký film z roku 1994, režírovaný Robertem Zemeckisem a založený na stejnojmenném románu Winstona Grooma z roku 1986. Hlavní roli Forresta Gumpa, muže s nízkým IQ, ale s dobrým srdcem a neuvěřitelným talentem pro běh, ztvárnil Tom Hanks, za kterou získal Oscara pro nejlepšího herce. Film sleduje Forrestův pozoruhodný život plný nevšedních událostí a setkání s historickými postavami. Forrest Gump se nevědomky podílí na několika důležitých momentech americké historie v 20. století, včetně Vietnamské války, Watergate a dalších. Přestože je Forrest jednoduchým člověkem, jeho čistota a nevinnost mu umožňují prožít mimořádné dobrodružství a získat obdiv a laskavost od mnoha lidí, které potkává. Film je známý svým emocionálním příběhem, výkony herců a inovativním použitím speciálních efektů, aby Forresta vložil do skutečných historických záběrů. Další významné role ve filmu hrají Robin Wright jako Jenny, Forrestova dlouholetá láska, Gary Sinise jako poručík Dan Taylor a Sally Field jako Forrestova matka. "Forrest Gump" byl kriticky i komerčně úspěšný. Získal celkem šest Oscarů, včetně ocenění za nejlepší film, nejlepšího herce (Hanks) a nejlepší režii (Zemeckis). Film je ceněn pro svou schopnost kombinovat lehkost a humor s vážnými tématy, jako jsou válka, láska, ztráta a americká historie, a dodnes zůstává jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších filmů své doby.

Seznamte se, Joe Black

Seznamte se, Joe Black (1998)

Jsou určité filmy na které se dokážu divat stále dokola a mezi ně patří tento. Miluju tenhle film

Táta

Táta (1989)

Tony.cs Rekl Vse a lze jen souhlasit. Za me je to rating : ★★★★★💟

Tootsie

Tootsie (1982)

Jednou z nejroztomilejších věcí na filmu "Tootsie", ve kterém Dustin Hoffman hraje herečku středního věku, je to, že herečka je schopna nést většinu svých scén jako ona sama - i když ji nehrál Hoffman. . "Tootsie" funguje jako příběh, ne jako trik. Funguje to i jako spousta dalších věcí. "Tootsie" je ten druh filmu s velkým M, který dělali ve 40. letech, kdy se nebáli smíchat absurditu s vážností, společenský komentář s fraškou a trochu srdečné něhy přímo tam se smíchem. . Tento film vás přivede a odchází. Hoffman hraje Michaela Dorseyho, postavu možná ne nepodobnou samotnému Hoffmanovi v jeho mladších dobách. Michael je herec z New Yorku, bystrý, agresivní, talentovaný – a nezaměstnatelný. "Chceš říct, že mě nikdo v New Yorku nechce zaměstnat?" ptá se nevěřícně svého agenta. "Zašel bych ještě dál, Michaeli," říká jeho agent. "V Hollywoodu tě taky nikdo nechce zaměstnat." Michael má špatnou pověst, protože zaujímá postoje, hází záchvaty vzteku a interpretuje role jinak než režisér. Jak se dostat do práce? Jde s kamarádkou (Teri Garr) na konkurz do telenovely. Postavou je správkyně nemocnice středního věku. Když jeho přítelkyně práci nedostane, Michael jde domů, přemýšlí, rozhodne se odvážit, oblékne se a sám jde na konkurz. A díky skvělé improvizaci roli získá. To vede k ústřední otázce „Tootsie“: Může 40letý newyorský herec najít zdraví, štěstí a romantiku jako 40letá newyorská herečka? Dustin Hoffman je ve skutečnosti docela věrohodný jako "Dorothy", herečka. Pokud jeho hlas není úplně v pořádku, jižní přízvuk mu dovolí skřípat. Paruka a brýle jsou trochu moc, pravda, ale žena, kterou hraje Hoffman, vypadá zvláštním způsobem jako jisté skutečné ženy, které vypadají jako drag queens. Dorothy může mít problém projít v Evanstonu, ale na Manhattanu se na ni nikdo ani nepodívá. "Tootsie" se možná spokojila s tím, že se omezila na komplikace newyorského života ve vleku; mohlo to být "Victor/Victoria navštěvuje Elaine." Ale film je o něco ambicióznější. Michael Dorsey ke svému zájmu a pobavení zjistí, že Dorothy začíná žít svůj vlastní život. Je to osvobozená excentrička, žena, která na první pohled vypadá divně a vtipně, ale roste  a získává si váš obdiv tím, že stojí za tím, co je správné. Jedna z věcí, která Dorothy trápí, je způsob, jakým šovinistický režisér telenovely (Dabney Coleman) špatně zachází a uráží atraktivní mladou herečku (Jessica Lange), která v seriálu hraje sestru Julii. Dorothy a Julie se stanou přáteli a konečně i blízkými důvěrníky. Problém Dorothy je ale v tom, že muž v jejím nitru se do Julie postupně nekontrolovatelně zamiluje. Skvělá komedie, kterou miluji už když jsem ji uviděl poprvé v TV roku 87.

Interstellar

Interstellar (2014)

Sci-fi jako zanr miluju a tento snimek mi obzvlast udelal moooc velkou radost, naprosta dokonalost.

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Toto je muj snad nejoblibenejsi film. I kdybych ho snad videl 1000x tak mne nikdy neomrzi. Jamie Bell je ve sve roli perfektni a tak uveritelny, miluji Julii Walters a zde je dokonala. Cela ta atmosfera filmu je takova jaka byla kdyz jsem prijel poprve do Anglie v roce 1984. V te dobe mi bylo 13 a tak nejak me tento film vraci zpet do doby, ktera pro nasi rodinu nebyla lehka. (Rec, jine prostredi, jina mentalita lidi). za me ✪✪✪✪✪❤

Jonas

Jonas (2018)

Sledujeme Příběh jednoho člověka ve dvou časových úsecích, vzdálenou dekádou od sebe. Jonas je nejnovější počin francouzského režiséra Christophe Charriera, kde se chopí studie první lásky a přetrvávající bolesti ze ztráty první lásky. Nejprve se setkáváme s Jonasem (hvězdou BPM Felixem Maritaudem) v přítomnosti ... kde vede drsný život. Vyhledává potyčky a boje v klubu Boys Paradise, místním gay baru. Jonasovo přítel má dost jeho nevěr a alkoholové eskapády. Avšak jeho nasilné chování může pocházet z traumatického zážitku v jeho minulosti. Kde velice šokujícím způsobem přišel o první lásku. Felix Maritaud představitel postavy v přítomnosti, zde strhujícím výkonem upoutá pozornost diváka a nechá nahlédnout do rozervané duše bolestí ze ztráty milované osoby. Film nás Flashbackem zavede do roku 1997 kde Jonas jako středoškolák zahrán nově vycházející hvězdou Nicolasem Bauwensem se setkává s Nathanem (Tommy Lee Baik) rebelem a zárověň novým studentem do kterého se Jonas zamiluje. Budeme sledovat jaké je být poprvé zamilován.

Taekwondo

Taekwondo (2016)

Marco Berger, spolu režírující s Martinem Farinou, nás opět zavede do filmové říše nádherných mladých mužů zavěšených v pocitu touhy. Fer ( Lucas Papa ) pozve své kamarády ze školy do obřího sídla svých rodičů na argentinském venkově, aby si užili odpočinkovou dovolenou, kde se jejich skupina poflakuje po pozemku v různých stavech sporých šatů a tráví čas povídáním o holkách a hraním fotbalu. Fer také pozval nového přítele, který zbytek gangu nezná, Germána ( Gabriel Epstein), se kterým se setkal ve své hodině taekwonda a jehož integrace s ostatními kluky se setkává s různou mírou úspěchu. Z Germánových soukromých telefonátů jeho příteli zjistíme, že je tam kvůli jeho přitažlivosti k Ferovi a neví, jestli je to vzájemné. Bergerovy filmy se nikdy necítí jako vykořisťováné díky skutečnému smyslu pro noblesní umění, které také není nikdy okázalé, je těmito chlápky sexuálně vytáčen stejně jako se upřímně zajímá o to, kdo jsou, zkoumá jejich zranitelnost, aniž by je zneužíval. Několik z nich má problémy s gay sexualitou, které pravděpodobně poukazují na konflikty, se kterými se potýkají, ale i ten nejnegativnější z nich je skutečná lidská bytost a není záminkou k prozkoumání velkého tématu o temné stránce homosociální aktivity. I když děj nikdy nikam nespěchá, Bergerovy nejlepší filmy obvykle vtáhnou diváka hmatatelným pocitem represe; tento film ztrácí něco v tom, že má na začátku velkou dávku shovívavosti (frontální nahota, přiznání touhy), díky čemuž je neméně zajímavý, ale mnohem méně okouzlující než Havaj  nebo plán B . To ale neznamená, že film není krásným obrazem a je vzácné, aby tak velký umělec byl také tak dobrý v oddávání se gay touhám, a jako součást jeho celkové práce to není žádné selhání.