Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (60)

plakát

Jako letní sníh (2021) 

Hezké, ale postavené na pouhé spekulaci. A mimochodem, za bílého dne ze studny uvidíte hvězdičky leda po ráně do hlavy od starýho Brůny. :)

plakát

Služebníci (2020) 

Že by film nebyl pro dnešního diváka relevantní se mi nezdá... Pokud ovšem divák vidí za roh a neklouže pouze po povrchu věcí. Vyumělkovanost a estétství mi zážitek z filmu nekazily, naopak. 4,5 hvězdy.

plakát

Akta X - Trojúhelník (1998) (epizoda) 

S tímhle dílem máme takový love-hate relationship. 5 hvězd a odpad zároveň...

plakát

Akta X - Začátek (1998) (epizoda) 

Podřimující zaměstnanec jaderné elektrárny Homer? :)

plakát

Akta X - Memento Mori (1997) (epizoda) 

Ooooh, to je tak roztomilý, jak se mají Mulder a Scullyová rádi. :)

plakát

Králíci ve vysoké trávě (1961) 

Tak trochu promarněná šance. Jako jo, je to hodně tendenční, a zpracování má své četné mouchy, film ale vytahuje velmi zajímavá témata - pro mne hlavně rozpolcenost mezi dvěma pravdami, pokrytectví, vliv autorit, krize (dětské) víry a souboj protichůdných ideologií. Ale jinak asi film naprosto nekoukatelný pro kohokoliv, kdo nemá nějaký hlubší zájem o katolictví, komunistickou propagandu nebo blonďatého Václava Lohniského. :)

plakát

Nahota (1970) 

Strašně zvláštní film. Celá zápletka je taková zvláštní, chlap se chce ve vězení zabít, dostane tedy pár dní volna, které se rozhodne využít tak, že jede hledat svou matku, která je ale už mrtvá, což se dovídáme hned na začátku, takže žádná detektivka a dobrodrůžo vůbec nedostane prostor. Děj se pak hodně vleče a v centru pozornosti jsou vnitřní konflikty ústředních postav, které je ale třeba vyčíst mezi řádky povětšinou úplně banálních dialogů. Čepek se chová jako hulvát a idiot, ale nejde s ním nesoucítit. Je tak osamělý, že jediné své 4 volné dny tráví s úplně cizími lidmi. Velmi smutný film. 4,5*

plakát

Akta X - Opačné pohlaví (1994) (epizoda) 

Nebezpečně sexy polymorfní genderfluidní mimozemští amišové… :D Totálníslátanina, přesto mě tenhle díl hodně baví.