Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Thriller

Recenze (264)

plakát

Insidious: Červené dveře (2023) 

Dalton Lambert nastupuje na vysokou. Tam zažije flashbacky na situaci, na kterou měli s otcem dávno zapomenout. Josh s Daltonem jsou nuceni jednou provždy skoncovat s démony za červenými dveřmi, kteří chtějí do našeho světa… Potěšilo mě, že obsazení z předešlých dílů zůstalo nezměněno, takže jsme mohli vidět dospělého Daltona, jeho bratra, mamku i tátu. To bylo to dobré. To blbé bylo, že to režíroval sám táta, Patrick Wilson. Takže to stálo za prd. Tenhle díl neměl ten drive, který měly předchozí díly. Bylo to nudné, žádné tajemno, ani lekačky. Na to, že to byl nejdražší díl série, to nebylo vůbec dobré.

plakát

Kostlivec (2023) 

Sadie a její mladší sestra se vyrovnávají se smrtí své matky. Jejich otec, terapeut, jim moc nepomáhá, bojuje se svými vlastními traumaty. Holky se ve strachu propadávají pořád hlouběji. Když se na prahu jejich dveří objeví zoufalý pacient, přitáhne s sebou i Kostlivce ve skříni… Ne, tohle fakt nebyl horor. Laciné lekačky, bubák se tam ani skoro neobjevil, takže asi v té skříni zůstal. S postavami jsem se vůbec nesžila, všichni byli nezajímaví. Film byl propletený klišoidními scénami a kdybych u toho usnula, o moc bych nepřišla.

plakát

Malum (2023) 

Mladá policistka Jessica nastupuje na svou první směnu na uzavřené oddělení. Tam, kde dříve pracoval její nebožtíku otec. Brzy ale zjistí, že oddělení je uzavřené z dobrého důvodu, který má co dělat s jejím otcem a vraždou, kterou tam vyšetřoval… Tak mi jednoho večera mozek říká: “Hele, zajdi si na nějaký nový horor!” Mozek holt velí, a tak jsem se sebrala, našla horor jménem Malum, nekoukala jsem na trailer a ani nečetla recenze (dělám to tak vždy, najdu, zkouknu a ohodnotím) a čumím. A první, co mě sakra praští do uší, je ta ohavná, zrůdná, děsivá, nechutná hudba, která mi v Last Shift nedala minimálně měsíc spát! A já si před lety slíbila, že už si tenhle film nikdy nepustím. DiBlasi se zkrátka rozhodl, že rymejkne svůj vlastní horor, když teď na to má víc prachů. A já myslím, že se mu to celkem povedlo. Bála jsem se, že to bude slovo od slova stejné jako původní verze, ale nikoliv! Malum je o něco lepší, o něco propracovanější, zápletka je malinko jiná. Jediné malé minus na filmu bylo, že Jessica své matce říkala jménem. Nemůžu si pomoct, ale mě to strašně rušilo.

plakát

Manifest - Poslední nástup (2023) (epizoda) 

Dnes je datum smrti. Cestující z letu 828 čelí neznámé budoucnosti… Sakra, to bylo vážně skvělé finále. Luxusní. Měla jsem na konci slzy v očích, čekala jsem cokoliv, ale toto ne. Jsem nadšená a tleskám.

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Kněz Gabriel Amorth se snaží pomoct malému chlapci, kterého posednul démon. Přitom bojuje se svými vlastními strachy - s tímto démonem už jednou měl co dočinění a nedopadlo to tak, jak si přál… Podle skutečné události, takže jsem to musela vidět. A nebylo to špatné. Russel Crowe byl skvělý, jeho postava kněze, který má výhrady proti církvi, mi byla hodně sympatická. Byť už jsme téma “vymítání” tady měli už asi stokrát, měla jsem pocit, že vidím něco nového. Reálný základ to jen umocňuje, o otci Amorthovi jsem doteď neslyšela. Jsem ráda, že mi film potvrdil mou domněnku, že inkvizice nebyly dílem Boha, ale Satana. Docela solidní jednohubka. Klidně aj dvojhubka.

plakát

Pavučina (2023) 

Osmiletý Peter neustále slyší ťukání za zdí jeho ložnice. Když uslyší i hlasy, svěří se rodičům. Ti mu ale tvrdí, že se mu to jen zdá, hlasy jsou v jeho hlavě. Peter ale ví, že je to reálné. Za zdí číhá nebezpečí… Vůbec to nebylo špatné. Temná, ponurá atmosféra, raplovští rodiče, malý a nevinný chlapec. Sama jsem dlouho nevěděla, čemu věřit, ale čuměla jsem a hltala každou vteřinu, abych odhalila, kdo má teda pravdu. Někdo tady zmínil jeden díl Speciálního čarodějnického dílu, okamžitě se vám při sledování vybaví (pokud jste ho teda viděli). Vybaví se ale až na konci, kdy bude odhalena finální pointa. Do poslední chvíle opravdu netušíte nic, konec byl perfektní třešničkou na dortu. Jeden z dobrých letošních hororů.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Beth navštíví po dlouhé době svou sestru Ellie, která žije se třemi dětmi. Dlouho se spolu nebavily a Beth teče do bot, a tak žádá o pomoc. Když si s ní Ellie chce popovídat o samotě, pošle děti pro pizzu. V tu chvíli ale přijde zemětřesení, které vpustí do světa obrovské, neporazitelné zlo… Po dlouhé době se holky setkaly a já po dlouhé době vidím dobrý horor. Děsivé, krvavé, napětí se stupňuje, žádné utahané a nudné dialogy, film začne a jdeme na to posednutí! Pěkně to šlapalo jak hodinky a rejža opravdu nikoho nešetřil (ani děti). A to je to, na co se chci koukat (jsem hnusák, já vím). Konec mě potěšil, v podstatě nám konec ukázal, co předcházelo začátku filmu, to se mi líbilo. Opravdu skvělý horor.

plakát

Tin & Tina (2023) 

Po prodělaném potratu se Lola s manželem dozví, že už nikdy nebudou moct mít děti. Rozhodnou se tedy pro adopci a do své péče si vezmou Tina a Tinu, dvojčata, která jsou posedlá Biblí a vše v ní si vykládají až moc doslova… Neeee, tohle nefungovalo. Děcka nesympatický až na půdu, hloupý až na střechu a film bych rozhodně nenazvala hororem, nebyly tam žádné hororové prvky. Žádná lekačka, krev, klauni, duchové, prostě nic. Jen dvě děcka, který dělají svým adoptivním rodičům ze života peklo. Tomuhle se vyhněte.

plakát

Barák (2022) 

Tři příběhy a jeden dům. V prvním sledujeme rodinku s dvěma holčičkami, která se přestěhuje do nového domu. Něco tu ale nehraje. Schody střídavě mizí a objevují se, stavaři jsou divní a rodiče se taky začnou chovat divně… V druhém se objeví pan myšák, pracovně vytížený investor. Nabízí dům ke koupi, ale nemá štěstí. Až jednou se objeví paní myš se svým mužem a ti chtějí dům koupit. Jenže prohlídku protáhnou na pěkně dlouho a v baráku se v podstatě usalaší. Nakonec pana myšáka dostanou do nemocnice… A ve třetím vystupuje paní kočka jako fakt znechucená paní domácí onoho domu. Má dva podnájemníky, kteří jí ale lehce pijou krev, protože neplatí penězi, ale rybami a kameny. Což jí je k prdu. Barák schvátila záplava, ale ona chce zůstat a dům opravit… Inu, co bych k tomu napsala. První a třetí příběhy byly zajímavé. Díky zvláštnímu vyobrazení postav byla celková atmosféra temná, hutná a opravdu nepříjemná, což bylo super. Druhý příběh mě bohužel neoslovil.

plakát

Bez východiska (2022) 

Darby uteče z léčebny, kde se dostala kvůli drogám, jelikož její maminka je v nemocnici. Cestou narazí na vánici a policista ji pošle do jejich návštěvního centra, aby tam s dalšími čtyřmi lidmi vánici přečkala. Všimne si, že v jedné dodávce na parkovišti je svázaná malá holčička. Musí zjistit, kdo z těch čtyř za to může a musí holčičku zachránit dřív, než bude pozdě… No, nezaujala mě tupost Darby a té druhé ženské. Naopak Ed, Lars a Ash mě potěsili, skvělé výkony. Prostředí opuštěné budovy ve sněhové vánici bylo fajn, strašidelné. Finální zvrat byl luxusní. Konec super, jen se k němu prokousat…

Ovládací panel
2 body