Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Kravaťáci

Kravaťáci (2011)

Bomba, bomba, bomba, už po pár okamžicích jsem věděl, že to je seriál přesně pro mě, pro milovníka kravat a obleků xD Vtipný s chytrým humorem a elegantím nábojem, jsem z něj nadšen. Jak by řekl Barney, SUIT UP! Boha jeho, druhá série má jeden z nej rozjezdů druhých sérii seriálů co jsem zatím viděl :) naprostá dokonalost. Druhá série naprosto peckovní :) Třetí a čtvrtou série jsem si nějak zapomněl poznamenat :) Pátá série byla zatím největší vrchol všech sérií, hlavně ty twisty na konci. 3.3.2016 - tak nám to vše skončilo :( bohužel...vše jednou skončí....musím říci naprosto vygradovaný konec, SUITS se řadí mezi mé absolutně nej, nej seriály. To co dokázal Gabriel Macht a Patrick J. Adams ve svým skvěle padnoucích oblecích mě opravdu vzalo. 26.09.2019 poslední díl deváté série. Seriál, který se mi neskutečně dostal pod kůži. Odchodem Mika a Rachel v jedné z posledních řad seriál trošku upadl, už tam nebyl hláškující Mike a Harvey, ta jejich chemie na které to celé stálo, i tak to ale hodnotím naprosto pozitivně, prožil jsem s těmito charaktery krásných 9 let, nelituji ani sekundy. Jen mě dost mrzelo, že nepozvali na poslední díl Jessicu, která byla Harveyho mentorem. Díky za vše! “Winners don’t make excuses.”

Sherlock

Sherlock (2010)

Moderní detektivní seriál na úrovni. I druhá série vypadá po prvním díle velmi nabušeně:) a také, že BYLA! Trochu opožděně ale i třetí série se vyvedla ve velkém stylu a zase rok čekat:(

Kenpú denki Berserk

Kenpú denki Berserk (1997)

Občas se objeví seriál u kterého se mě stane, že se po prvním díle od něj nemůžu odtrhnout. Pustím si druhý, třetí, šestý díl a příběh, postavy mě stále ženou kupředu, tak nějak to bylo s Berserkem. Celá 630min stopáž za dva dny padla jak nic, přitom jsem ještě stíhal sledovat Stand alone komplex. Takže co říci o Berserku? Výborna anime režba, největším tahákem pro mě bylo ze začátku prostředí. Akční-středověká-fantasy, přesně můj šálek čaje. Posléze, jak jsem se seriálem seznamoval k tomu přibyly postavy, příběh a vývoj těchto dvou veličin. Setkal jsem se opravdu s nestukečným drivem, který mě hnal kupředu díl za dílem. Doslova jsem dychlil a chtěl vidět, jak hlavní trojlístek Guts, Griffith a Casca dopadnou. Jestli se to opravdu Griffithovi podaří. A ten konec byl jedním z těch větších WTF konců se kterýma jsem se prozatím setkal. Tento seriál můžu fandům anime jen doporučit. Nebo spíše, je to povinnost ho vidět:)

Fullmetal Alchemist: Bratrství

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009)

FMA z 2003 byl super, neváhal jsem a ihned jsem se vrhl na FMA 2009. Seriál mě naprosto nadchnul, pohltil a dostal. Je vůbec možné stvořit něco tak geniálního? Od příběhu, přes postavy, scenérie až po zvraty, rozhodnutí, odhalení, úvahy a vyvrcholení se jedná o neskutečnou jízdu, kdy mě každý díl hnal neskutečně kupředu. Hnací síla byla o trošilinku slabší než u Berserka. Nemám víc co dodat, naprostá symfonie :)

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Komu se líbí suchý britský humor ten bude nadšen, já osobně jsem se snad u každého dílu válel smíchy. Tahle trojka je fakt k popukání:)) "have you try turning of and on again" No teda třetí série je pořád stejný nářez

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Tak to je hustý nářez přechytralého humoru, to se opravdu povedlo. Vtípky dostáváme v opravdu obrovské hustotě:) Narážky na SW, Star Trek, Blade Runner, WOW, Halo a další kultovky jsou super:) Musím říci, že druhá série je ještě nadupanější!! BBT si drží svoji vysokou laťku ve všech sérkách, tím převyšuje How i Met o jednu příčku.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Velmi ftipný seriál, postavy jako Hawkeye Pierce, Radar, Frank Burns, Šťabajzna, Henry Blake nebo Trapper jsou legendy, ani postupem času seriál neztratil nic ze svého šarmu. Už jen po pár dílech mě tahle banda přirostla k srdci. Seriál o nesmyslnosti Korejské války, opravdu vybroušený a vtipný humor. Co spolu Hawkeye a Trapper, posléze BJ vymýšlejí za koniny:) "Nikdy mi nedáš přečíst co podpisuju, někdy mám pocit, že předemnou válku schováváš Radare" "Milý Franku, táta není tvůj táta, tvoje máma" "No včerejšek se vydařil, to byl hukot, byl bych se vsadil o cokoliv, že čtyri lidi do spacáku nenarvete" "Spálili tady docela všechno co se nehýbalo nebo nesalutovalo" "Radare co se ti stalo?..To nevím asi jsem byl ukojen" "Ženy jsou občas jako těsto, musíš je nechat napokoji aby pěkně vykynuly..a Jste si tím jistý??...to ti říká zkušený pekař" Umí Anglicky Radare?...ne pane ještě, že jste se zasmál Korejsky:))" "Můžete mě odříznout od civilizace, můžete mě sice uvěznit se dvěma šílenými spoluvězni, můžete mě mučit svou šlichout 3x za den ale nemůžete zlomit ducha Winchestera, můj hlas zazní z téhle divočiny ale budu zachráněn z této smutné a bublající stoky!"

Dexter

Dexter (2006)

Dexter, současná seriálová jednička, nepotřebuje takové nabušené efekty jako Heroes, Dexterovi stačí dialogy a ty jsou opravdu brilantní, scénář promyšlen do posledního detailu, Dextera si nejde nezamilovat. A je taky umění uzavřít sérii v takovém stylu jako je tomu u Dextera v případě první i druhé série, ne jako je tomu u natahovaných Heroes. Dokonalá kriminálka s božským sampaťákem v hlavní roli. Konečně jsem si udělal čas na novou ( třetí sérii) a musím říci, že jsem rád, třetí série je o něco málo slabší, ale pořád suprově našlapaná. Fandil jsem mu a mám ho rád, Dexter je prostě machr:) Třetí série nebyla až taková napínavá na vyšetřování jako první a druhá, ale bylo tam plno zajímavých osobností a odboček. Čtvrtá série mě opět zařezala do sedačky, nabídla opět vlnu nového napětí, plno zajímavých zvratů, vyvrcholení, vývoj Dextera v rodinného muže, což mu určitě nemůže vydržet, ne s jeho temným pasažérem, už se nemůžu dočkat páté série. Zakončení 4té série bylo jedno z největších WFT, které jsem kdy zažil, scénaristé se s tím nepářou. Je druhý den po zakončení série a ještě teď nevím, co si myslet, dělat, divný pocit...šílené..howg. 5tá série se mě nelíbila, snad nejslabší...Tak nám Dexter skončil, podle mě ne nadobro, ten konec jsem nečekal, každopádně špičkový seriál, nelituji ani jedné vteřiny strávené u Dextera :) Ještě musím doplnit komentář po New Blood, prvních 9 dílů bylo fakt hodně zdařilých, bohužel poslední díl byl totálně tragický a zničil vše, raději kdyby to nenatočili!

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Po téměř 8mi hodinovém maratonu. No ty KOKSO. To jsem nečekal, úvodka s hudebním podtónem, která jako kdyby z ucha vypadla Tron Legacy 3D. Temná atmosféra, narážky na komix, fantasy, plakát The Thing, Jaws, Evil Dead?! Boží retrovka! Nadšení :) 29.10.17 - druhou řadu jsem také sjel jedním dechem, atmosféra byla o trošilinku slabší, jinak zůstalo vše z předešlé série, naprostý TOP, fakt pecka! 07.07.2019 třetí sérku mám za sebou, je ze všech nejslabší, nic to nemění na tom, že je to stále neskutečný nářez. Narážky na Xmeny, StarWars, Karate Kida, Návrat do budoucnosti a spousty dalšího popkulturních klasik.  01.07.2022 Tak 4 série zvedla pomyslnou laťku po slabší 3 a je to masakr :)

1883

1883 (2021)

Z Yellowstone jsem byl absolutně nadšen, ten seriál mě dostal a myslel jsem si, že nic lepšího neuvidím a pak přišel tento skvost. Naprostá dokonalost v každém ohledu. Drsný a nelítostný pohled na osídlení Ameriky. Psal jsem to již několikrát ale Taylor Sheridan je bůh, jen mi posledním dílem vyrval srdce z těla :(