Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Tento díl považuji za vrchol celé série!! sci-fárna sci-fáren! Nepřekonaný, nepřekonatelný a nedostižný "Luke Im Your Father, Join Me And Together We Can Rule The Galaxy As Father And Son"

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

První díl(4tý) z daleké galaxie, vyprávějící příběh ságy Skywalkerovců, tady není potřeba komentáře, to byla láska na první pohled!!! Byl jsem totálně uchvácem vesmírem, který nám naservíroval mistr Lucas. "Use The Force Luke"

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Kruh se uzavřel a Luke musí konečne stanout proti Vaderovi a intrikářskému Sidiousovi, prostě sci-fi kultovka. "And Now Young Skywalker, You Will Die!"

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Návrat Krále jako uzavření celé trilogie, není to jen uzavření trilogie ale něčeho výjimečného co tady do té doby ještě nebylo. Jackson stvořil uvěřitelně fungující Středozemi. Úžasné, krásné a rozsáhlé fantasy veledílo. Nebudu tady psát, že je to nejlepší díl trilogie, beru to jako jeden perfektně sladěný celek (kdyby celá trilogie měla i o dvě, tři hodiny více, tak bychom se my fandové nezlobili). Celá trilogie je naprostý vrchol fantasy žánru na poli kinematografie, zapsala se nesmazatelným písmem a stala se nesmrtelná. hail to you PETER! and hail to The Fellowship of The Ring.

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Kam Tarantino chodí na ty nápady to snad není ani možné:), byl jsem na tom v kině (2x) a vzpomínám si jak v půlce filmu odešla jedna celá řada z kina, docela jsem se divil, nechápal jsem, Tarantino natočil překrásný film o pomstě jedné naštvané blondýnky, která si klestí cestu přes členy zabijácké čety, aby se ve Volume 2 mohla postavit samotnému Billovi. Všechno krásně zakomponované jako do stavebnice, nejvíce jsem byl potěšen mini-prequelem k O-Ren Ishii, ta anime byla opravdu luxusní. Celkově moje nejoblíbenější postava z obou dílů je O-Ren. A masakr na konci, co k tomu říct, tam se Tarantino opravdu vyřádil, to je krvavá lázeň. Tarantino mě také dostal tím Bruce-Leeovským kostýmkem:). A finální souboj v té krasné zahradě je opravdu hřeb večera. Tarantino opravdu umí sladit hudbu s tím dějem, který se právě odehravá na plátně. Filmový soundtrack je třešnička na dortu. Tarantino má pro hudbu opravdu cit, ať už se jedná o úchvatnou "hvízdací" píseň, nážez od RZA či brutální Santu Esmeraldu, která mě opravdu dostane do varu nebo foukacího Zamfira. Byl jsem okamžite pohlcen celým filmem až tak, že jsem musel zakoupit originál, jak soundtrack, tak film:))

Čelisti

Čelisti (1975)

Žraloci jsou má nejoblíbenější zvířata. Steven Spielberg jednoho použil pro svůj film jako nástroj zkázy. Nepopsatelná atmosféra, kdy mě naskakuje husí kůže po celém těle, ať se na film dívám podruhé, potřetí, či po x-té. Krásné nálety z pohledu žraloka z hlubin až na samou hladinu, kde si pohrává se svou kořistí (strach z neznáma), mrazivé setkání tváří v tvář a dnes už klasická hláška, kterou prohodil Brody - " You’re gonna need a bigger boat ", házení návnady (nebo spíše krmení xD). Super záběry, kdy se žralok snaží zaútočit, nebo útočí na své oběti jsou opravdu adrenalinové. A to vše ještě podpořeno dechberoucí hudbou od Johna Williamse (co by byly Čelisti bez Williamse?), tak má vypadat TOP film. I přes technické problémy s kterýma se Spielberg potácel při natáčení, kdy ho mechanický žralok Bruce nechtěl poslouchat, i přesto, že nám dodal mylnou a zkreslenou iluzi o těchto (ne)myslících predátorech je to jeden z jeho největších majstrštyků. Totální WTF zážitek. Nová, digitálně upravená BD verze stojí rozhodně za vidění. Teda, vidět Čelisti v letním kině v Praze ve Žlutých lázních byl docela zážitek :)

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Jednoznačne nejlepší gangsterka pro mě, velká láska. thnx Briane!! Duo Costner a Connery funguje na 110%, Andy Garcia jako pistolník divokého západu hraje výtečně a De Niro jako Al Capone....nedostižný. Plus to celé završeno nehorázným hudebním doprovodem by Ennio Morricone. Hned na první shlédnutí jsem si ten film totálně ZAMILOVAL! Film mě dostal a pohltil svou atmosférou a prostředím, postavami, je to prostě kompletní dokonalost. Morricone je machr, ale píseň nazvaná "Victorious" je opravdová srdcovka, jedna z řady. "Here endeth the lesson" "What Are You Prepared To Do?!" "They pull a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue. That’s the Chicago way.”

Matrix

Matrix (1999)

Film, který změnil náhled na to jak mohou vypadat akční scény a to díky "bullet - time ", výtečné herecké obsazení, scénář, bojové sekvence, zajímavé prostředí, nestárnoucí atmosféra, inteligentní audio-vizuální žranice, kultovní - sci-fárna jako ŘEMEN!! the matrix has me :) 25.9.2017 Téměř po 18ti letech jsem měl možnost film vidět opět na velkém plátně v kině Aero, pecka zážitek :)

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

Ehmmm..:) Splněná očekávání...ještě teď mě rozum stojí nad tím virtuálním světem. Tron Legacy je jedna velká orgie, které, když se poddáte a necháte se unášet na vlně bitů, tak se Vám odvděčí jízdou, která tady ještě nebyla. Podle mě určitě více než důstojné pokračování, souboje s diskama, světelné motorky, svlékací scéna atd atd:))....futuristická muzika Daft Punku, tato sestava se pro to aby mohla stvořit muziku pro tento film narodila:) Pro mě letošní filmové numero UNO. Absolutní dar z nebes jako když přišel Matrix. (audio-visualní žranice pro nerdy, která u mě omalovánky typu Avatara strčí hravě do kapsy) "What Em I Supposed To Do? Survie" xDD "We're always on the same team"

Rivalové

Rivalové (2013)

Howard zničil všechny letošní blockbustery a udělal z nich školáky, ne-li před školáky - naprosto FAMÓZNÍ a nedostižný zážitek. Postavil příběh na dvou naprosto odlišných jezdcích, dvou odlišných životech, způsobech jak závodění a vše okolo toho brát a na tom co je jednotlivec ochoten obětovat pro svůj sen, jak daleko je ochoten zajít. Od úvodního zaburácení motoru F1 jsem věděl, že to bude vyjimečný kino zážitek a byl. Zimmera už znám sice od filmu Andělé a démoni nazpaměť, ale žeru mu to i s navijákem. Mrazení v zádech jsem u filmu hodně dlouho neměl :) Při druhé návštěvě kina jsem se utvrdil v tom, že je to prozatím zážitek č.1 v roce 2013, prostě ŠUPA! :) "Sex, breakfast of champions" :))