Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (92)

plakát

Konečná (2013) 

Film stále balancuje mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Slabší chvilky střídají ty silnější aby vzápětí zase přišly ty slabší.... Kdyby místo Arnýho byl v hlavní roli The Rock a kdyby úplně vynechali FBI (takhle neschopnej snad nemůže být nikdo ani v americkym filmu), tak mohl být výsledný dojem mnohem lepší. Kladně hodnotím honičku v polích, a záporně scény z mostu - to že jsou točeny ve studiu bije až příliš do očí.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

A to jsem si myslel, že White House Down je amatérská béčková blbost. Tohle je ještě mnohem horší. Emoce naprosto na nule. Jenom koukate na řadu WTF momentů hezky poskládaných za sebou.. obvykle pojem "šablonovitý film" nepoužívám, ale tohle bylo jako z učebnice pro režiséry začátečníky.. Nečekaný útok, tupí obránci sami nabíhají na kulky teroristů, hrdina s temnou minulostí, najednou tupí teroristi nabíhají na kulky hrdiny... Nejhorší ale je, že každé "šokující odhalení" divák ví dávno dopředu, a když k tomu konečně dojdou i ve filmu, jenom to rozčiluje..

plakát

Podfukáři (2013) 

Prvním předpokladem k tomu, aby Vás film nenudil je, že musíte věřit v hypnózu. Musíte věřit, že lze člověka "naprogramovat", aby dělal co Vy chcete aby dělal, aniž by sám věděl, že to dělá. Druhým předpokladem je, že budete přehlížet triky, které nejsou ve filmu vysvětlené.. Například: jak se může člověk sám v policejní výslechové místnosti osvobodit z kovových pout? Prostě může... Třetím předpokladem je, že se moc nebudete zamýšlet nad vysvětlením, které dostanete k některým trikům. Většinou trošku pokulhávají. A začtvrté - pokud chcete vidět opravdu dobrý film o kouzlech, pusťte si radši Dokonalý trik..

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Proč? Proč musí za každou cenu do filmů cpát hnusný počítačový bojový scény? obzvlášť když tam je plno výborných 'klasických' bojových scén..! Nebýt těch dvou špatných animací, byl bych naprosto spokojený. Ale co, nářez je to stále:) Těšil jsem se především na tu malou holku ve fialovym, která bude sekat končetiny na potkání, což se mi splnilo. Sice už nám holka trochu povyrostla a ani to nebyla tak poctivá řezničina jako v jedničce, ale komu to vadí.. Hlavně že se na to stále dá koukat;)

plakát

Wolverine (2013) 

Bavilo. Tečka. ...a nebo přece jen něco málo řeknu: Trailer napověděl, že Wolverine částečně přijde o své uzdravovací schopnosti. Tohle je přesně to, co na podobných filmech/seriálech nemám rád. Když jsem ještě kdysi koukal na Heroes, tak poslední hřebíček do rakve tohoto seriálu (nebo alespoň v mých očích) byl ten, že Peter přišel o všechny své schopnosti a najednou z člověka, kterému fandíte, kterého znáte a o kterém doufáte, že všechno zachrání je jen chudinka, kterou každý může rozmáčknout jako švába. Naštěstí Wolverine je drsňák, i když zrovna jeho tělo "nemá svůj den" a to je to nejdůležitější:)

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Ehm... Nemám děti a ani nemám žádné vzdělání v oblasti psychologie, takže nejsem schopen posoudit, jak by se chovalo 11i leté dítě, kdyby bylo samo v domě plném po zuby ozbrojených teroristů. Ale nemyslím si, že by se chovalo tak, jako v tomto filmu.. Takže to máme jednu věc, která mě štvala.. a pak taky to, že obě strany působily hrozně amatérsky... Teroristi rádoby připraveni na všechno a armáda, která je schopná tak akorát obehnat bílý dům dvěma řadama mariňáků, asi aby se mohli hezky koukat. Dále mě nevýslovně rozčilovalo, jak se autoři snažili v divácích vyvolat emoce prostřednictvím médií, která okamžitě informovala o čemkoli, co se děje.. Pomyslnou třešničkou na dortu pak jsou vojáci, kteří když už se rozhoupou k akci, tak zvesela ignorují rozkazy nadřízených, poněvadž si zřejmě myslí, že řadový voják ví všechno nejlépe.. Jestli to takhle v armádě funguje, tak teda nevím, k čemu ti nadřízení pak jsou.. Přes to přese všechno je White House Down koukatelným filmem a vyloženě nudit se při sledování nejspíš nebudete..

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Opět jeden z filmů na který bych do kina sám od sebe nešel, jelikož už z traileru je dost patrná ta absurdnost některých scén a celkově zvláštní pojetí. Ale stalo se a já se přece jen v kině na Osamělém jezdci ocitl.. A musím říct, že jsem byl velice příjemně překvapen! Jak už mnoho lidí řeklo, ve filmu kontrastují vážné scény s těmi ne-vážnými, velice bláznivými a to tak bláznivými, až se člověk musí smát. A to i já, kterého obvykle takto ujeté filmy nudí.. asi už stárnu mno..:)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Tak nějak mě to nenadchlo... Po audio-vizuální stránce špičkové ale jinak to žádnej trhák není. OBSAHUJE SPOILERY! Hlavní postava krade, mstí se bezbraným a tupě dělá to, co mu jeden z otců nakáže. Myslíte, že mluvím o hlavním záporákovi? ale kde že.. přesně takový je nový Superman. Možná jsem až moc dlouho koukal na Smallville, ale tyhle vlastnosti mi k němu prostě nesedí. Taky jsem nepobral, jak mohla civilizace existující desetitisíce let se základnami na stovkách planet vyhynout kvůli zničení jediné planety?

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Jako není to úplně špatné... ale stejně jako u prvního dílu i teď jsem čekal trošku jiný film... Trailer vypadal perfektně a kdyby podle něj ten film taky natočili, bylo by to super. Takhle jsem dostal ucházející film, od kterého jsem čekal něco jiného a to něco jiného by mě bavilo víc...

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Tak Fast and the Furious 6 předčil i má nejoptimističtější očekávání. Dokonce jsem ochoten odpustit pár do očí bijcích nesmyslů typu "nekonečná" přistávací dráha či létající lidé (je jedna věc, když člověk letí 5 vteřin vzduchem a druhá když za sebou půlku filmu táhnete trezor - nad prvním mávnete rukou, zatímco tím druhým Vás autoři prudí pěkně dlouho..). F&F6 se uchází o titul nejlepšího dílu série a podle mě jím i je (i když pro objektivní zhodnocení bych si musel připomenout první díl..).