Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (103)

plakát

Lovecká sezóna 2 (2008) 

Škaredější animovaná zvířata jsem snad nikdy neviděla (no, možná Madagaskar by mohl konkurovat) ... a ani ten příběh tomu moc nepomohl. Otravná zvířata, která neví, co chtějí, nechutný pošahaný bišon, a nejvíc mě naštvalo to - SPOILER - že se Buřt vrátil k té ukňourané paničce na zabití, takže celý film byl naprosto o ničem. Na zabití byl vlastně celý film. Jediná scéna, u které jsem se trošku pousmála, byla, když se medvěd ,,převlékl" za Garfielda, tak za to ta jedna hvězda.

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

Neexistuje filmová série, u které bych nadávala víc než u této!! Naprostá, ale naprostá ... Ani napsat to nemůžu. Jednička se ještě dala, ale pak to šlo všechno do kopru, fuj. Nelogičnost a debilita všech úmrtí z toho stříká na všechny strany, stejně jako hektolitry krve, ve kterých se tvůrci vyžívají, hnus, ble, fuj!

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Musím přiznat, že na pět hvězdiček to nebylo ani náhodou. Dávám je asi už jen ze soucitu, protože Pán prstenů, Hobit a vůbec celý Tolkien jsou moje srdeční záležitost. Druhý Hobit je v podstatě pátý film, který je natočený stejným stylem, a už mě to, abych pravdu řekla, moc nebaví. Co mi vadilo úplně nejvíc, a to už v jedničce, je důležitost. Vysvětlím blíže: důležité pohledy (všech!) postav do kamery, důležité pohledy (všech!) postav do dálky, důležité pohledy (všech!) postav na sebe navzájem, důležité kecy pronesené s ještě důležitějším výrazem, (ne)důležité postavy hrané jak jinak než důležitě! Prostě a jednoduše, PJ ty filmy točil jako moc důležité a bere se moc vážně. Celé to mělo být odlehčenější, ale takovým trošku jiným způsobem, než to pojal, když se o to snažil. Vždyť Hobit je původně pohádka! A z každé strany knihy na mě neskáčou hnusáci skřeťáci, ze kterých bych blila. Myslím, že to prostě překombinoval. Zbytečné dějové linky natahují příběh a ubírají prostor těm, které jsou mnohem důležitější (jojo, Legolas měl snad ty nejdůležitější pohledy ze všech, spolu se svým papínkem). Doufám, že ve trojce dostane Dol Guldur daleko více místa než tady, protože jestli bude celá trojka jen Bitva pěti armád, tak jdu dom. Nevadí mi, že si domysleli postavy, že se nedrží knihy, ale vadí mi, že to nějak neukočírovali. Sotva jsem se zabrala do jedné dějové linky, hop, skočíme si na dvě minuty jinam, a tam se zase ani na chvilku nezastavíme a už jsme zase jinde. Bohužel, na hodinky jsem se dívala častěji, než kdy jindy, a po hodině jsem si říkala - ,,Proboha, ještě hodinu a půl!!" Pak to naštěstí zachránil geniální Šmak s burácejícím Benedictovým hlasem a roztomilý Bilbo, který snad jediný nevrhal důležité pohledy všude okolo...

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Marvel prostě a jednoduše začíná být moje srdeční záležitost - teda filmy, ne komiksy, o těch se přiznávám, že nevím ani žbla :) Ale na kterýkoliv takový film půjdu do kina vždy s nadšením, a jak to zatím tak vypadá, dostanu přesně to, co chci. Nenáročnou zábavu se superhrdiny k pomilování, ano - i těmi zápornými ;) Prostě a jednoduše, nemůžu dát méně než 5 hvězd, ať už to mělo mouchy jakékoliv. Ale ono jich ani zase tak moc nebylo. Je pravda, že Jane je malinko, nebo možná trošku víc, nudnější, ale Thor s Lokim to vyváží. Joo, hlavně Loki, kdo tohoto herce obsadil, měl by dostat metál. Jeho ironicky úsměv a poťouchlý pohled je prostě geniální, prostě I like h(im)er! Stejně jako celý filmový marvelovský svět!

plakát

Wolverine (2013) 

Pro mě velké zklamání. Dávám pouze tři hvězdičky, což je při pohledu na mé hodnocení jiných x-menovských filmů slabota. A je pravda, že ty tři jsou spíš charita ze setrvačnosti. Jednička Wolverina měla hlavu i patu, měla šmrnc a říz a můžu se na ni dívat pořád dokola. Vidět tento film znovu mě vůbec neláká a jsem jen ráda, že jsem ho nějakým nedopatřením prošvihla v kinech. Nedokážu říct, co přesně mi vadilo, ale prostě to nebylo ono. Možná to byla absence pořádného hlavního padoucha, protože toho Japončíka, který se objevil chvilku na začátku a chvilku na konci snad ani nemůžu počítat. Možná rozstřikující se krev ala Kill Bill, která se sem absolutně nehodila, ty kostěné drápy na závěr, nadbytečná Jean, jaksi nepatřičná Zmije nebo japonský Legolas, který absolutně neví, co chce. Asi všechno dohromady s tím, že Wolverinovi to prostě na vážno nesluší. Jediná světlá chvilka je mezititulková scéna, která mě naladila na snad staré dobré X-Meny.

plakát

Rivalové (2013) 

Věty, které jsem vypustila z úst na cestě z kina až sem: Ty jo, to bylo dobré... Hmm, jsem zvědavá, jestli někdo z nich dostane Oscara...To bylo fakt výborné... Jak může někdo natočit tak dobrý film o takovém tématu, chm chm chm... Howard nezklamal... Celou dobu v kině jsem měla lehce zvýšenou tepovou frekvenci...No prostě boží!! :)) Takže asi tak. Pět hvězd byla jasná volba a šup s tím na místo nejlepšího filmového zážitku za tento rok. Jen mě překvapilo, jak dlouho jim trvalo ,,přezout" peumatiky, z dnešních formulek jsem zvyklá na něco poněkud rychlejšího, asi tak o pět minut ;))......COŽE?! Ani jedna nominace? No to si snad dělají pr...srandu?!

plakát

Trans (2013) 

Já tak nějak nevím, co si o tom myslet, tak volím zlatou střední cestu. Moc jsem ten film nepobrala, ale zase mě bavil, tak asi tak, no...

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

No jo, přiznávám, polovinu filmu jsem dělala ťuťuňuňu na štěňátko, druhou polovinu mi tekly slzy proudem. Takto jsem u žádného filmu v životě nebrečela. Mistrně natočená hra na city :)

plakát

Netvor (2011) 

Vcelku průměrný film, ale jen do doby, než ona přišla k němu. A to, jak se k němu dostala, bylo tak přitažené za vlasy, že jen těžko uvěřit tomu, že takovou blbost vůbec někdo napsal. Od té doby to šlo s příběhem, s představiteli i s chemií mezi nimi z kopce, až to skončilo někde v propasti. Nevím, co mi vadilo víc, jestli nedomyšlený scénář, nebo toporný hlavní představitel (Vanessa celkem ušla a Mary-Kate se mi vyloženě líbila :)) ), nebo že to mezi nimi vůbec nefungovalo, a když mu řekla onu důležitou větu, byla jako pěst na oko. Jejich sbližování, o kterém příběh vlastně celý byl, se dalo udělat úplně jinak, uvěřitelně a romanticky. Ale bohužel, i kreslení Kráska a Zvíře mezi sebou měli víc jiskření, než tito dva. Nic moc, potenciál měl příběh větší.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Nemůžu si pomoct, ale mně se to strašně líbilo! Vůbec jsem nechtěla, aby to skončilo, a tak od půlky jsem si říkala: Ať natočí druhý díl!!! Scénář byl hodně předvídatelný, ale o něj tu přece vůbec nešlo :)) Nemám moc ráda stříkající krev ani lítající kusy těl, ale existují filmy, které jsou výjimkami, a tento je jeden z nich. Občas jsem si říkala: No to snad neee! Ale spíš s úsměvem, než se znechucením. Herci byli vybraní dobře, na Jeníčka i Mařenku se moc hezky dívalo a na vedlejší postavy taky. No... prostě jsem se bavila a určitě se na to podívám ještě mockrát. Mimochodem, tato vlna nově a temně natočených pohádek mě baví!