Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (8)

Diktátor

Diktátor (1940)

Toto je opravdu velmistrovské a úctyhodné dílo, které napsal, režíroval a ješte se obsadil do hlavní dvojrole Charli Chaplin. Neznám nikoho kdo by toto všechno tak excelentně stíhal natočit. Ano klobou dolu. Charlieho imitace Hitlera je opravdu skvostná až reálná. Překvapí i rok v jakém se film točil. Myslím, že to velmi velmi nepříjemné pro v té době Německem okupovanou Evropu. Nejvíce mě překvapil a nadchl Charliho jakoby Adolfův poslední tribunální proslov. Bravo. Nemám jedinou výhradu.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Pro mě nejlepší díl z celé quatrologie. Akci střídá strach, napětí a drsný humor mariňáků. I could see this movie ANYTIME, ANYWHERE !!!

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Hned napoprvé film funguje a zapůsobí. Druhý pohled odhalí ušlé detaily a prohloubí ponoření do filmového příběhu. Když bych měl jít někdy bojovat a položit život tak jedině za Leonidase jemuž bych věřil do nejdelšíh chvil svého života a smrti!! This is will be fight!!

Pláž

Pláž (2000)

Zapnětě si Pláž a na 2 hodiny se přenesete do čarokrásného thajska a nebudete vnímat nic jiného. Dokonalý obraz dokonalá hudba, dokonalý Caprio. Film na mě funguje jako medikit na duši.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Eating, sucking, fucking and much more! Tahle gangsterka se musí prostě vidět. Alpu zde žerete i jako hlavního záporáka. Z tohohle filmu se stala legenda.

Zlaté opojení

Zlaté opojení (1925)

Naprosto dokonalý film, ale to už se budu u tohoto herce a režiséra moc moc opakovat. S touto nadčasovou genialitou svého humoru právem vstoupil do nezapomenutelna. Tohle je příběh mladého tuláka (tramp´s better) co se čirou náhodou přichomítnul k místu, kde probíhala zlatá horečka ve slepé honbě za zlatem. Charlie to vyřeší trisktně, elegantně, upřímně, nenuceně a absolutně skvěle. Ještě bych dodal čehož si všimnul asi málokdo, že na tento film si dělali legrácky i Voskovec a Werich ve filmu Svět patří nám. viz. Werich: To jsem viděl jednou v biografu jak se Čaplin změnil v kuře a ten druhej, ten hladovej, s takovýmhle nožem za ním lítal To se máte na co těšit. Řka Werich držíc hladovku a pozoruje Voskovce což on nato. Ale zpět. Tohle je opravdu moc moc dojemná a záslužná pecka nakonec. Tak My wonderfull, my sweet...!!! See this http://www.youtube.com/watch?v=J3Pl-qvA1X8&feature=related

Moderní doba

Moderní doba (1936)

Tohle se panu rejžovi i herci zároveň opravdu povedlo. Dlouho jsem se tak nenasmál. Obzvláště scénka s autokrmičem a uvítáním v novém domečku u vody ve mě vyvolaly opravdový výbuch smíchu. Dále nelze než obdivovat Chaplinovi akrobatické schopnosti provázené nablblými gesty. prostě bravo Charlie. Poděkování ještě patří remasterům, kteří film vyčistili dokonale jak po obrazové tak i po zvukové stránce (rok 1936 a němý film v 5.1 to nemá chybu)