Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

A na truc dám 2. Fakt nechápu, jak se Cline mohl podepsat pod takovou sračku a jak z toho můžou být všichni tak unešení. To nikomu nevadí, že Hobit je oproti tomi až nechutně přesná adaptace? Že nejmocnější korporace světa je úplně bezzubá a tam, kde v knize vyhazuje lidi z okna a maskuje to jako sebevraždu, tady není schopná sejmout jediného puberťáka? Že únik z věrnostního centra je úplně dementně jednoduchý? A co je absolutně nejhorší a neodpustitelné, v celém filmu nezazní RUSH (plakát nepočítám) a to včetně titulků. Je teprve duben, ale o nejpřeceňovanějším roku už je jasno.

plakát

Zoufalé manželky (2004) (seriál) 

Vítejte ve Wisteria lane, ulici, kde končí rozvodem 110% manželství, nikdo neni vlastní syn obou svých rodičů a kde nemáte šanci prorazit na společenském žebříčku pokud jste nezabili aspoň jednoho člověka. V ulici, kde je nejnižší zločinost v USA ale zároveň největší hustota vražd/zabití/zmizení na obyvatele. Ale jinak se na to moc dobře dívalo a po postavách se mi bude stýskat, i když mě většina z nich štvala :)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Všechny ty vaše 0-4* si strčte za klobouk. Knižního jsem si dal pro zopakování asi měsíc před návštěvou kina, omylem jsem byl na verzi s cz dabingem, ale nebylo to tak hrozné, jak jsem se bál. Herecké obsazení výborné, vizual parádní, přesnost kniha/film není vždy na 100%, ale nevadilo mi to ani trochu (že se dočkáme vyhnání nekromanta je super), hudba skvělá (opravdu bych lidi, kteří nadávají na to, že hudba je podobná LoTRovi poslal klidně do pr*ele, já bych naopak byl naštvaný, kdyby byla úplně jiná). Stopáž víc než příjemná, nemusel jsem na záchod, ještě bych pár minutek i snesl a uteklo mi to velice svižně, takže nakonec snad jediné, co mi doopravdy vadí, jsou nové a pěkně hnusné hobití nohy a rozdělení na celkem 3 díly. Suma sumárum velice povedené a navnaďující na další díly. 90%

plakát

Dohodnuto (2007) 

Dlouho jsem doufal, že se z nich vyklubou lesbičky, pak by to bylo na 5*, ale i tak stále příjemná podívaná do odlišných (a ne nutně horších) kultur.

plakát

Kdo chce zabít Jessii? (1966) 

100%. Těžko říct, jak mohlo něco takového vzniknout tady, některé vtípky jsou hodně kruté a Olga...panebože... A samozřejmě legendary prison break included :)

plakát

A Therapy (2012) 

Rozhodně lepší, než kdejaká reklama na prací prášek :)

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Velice příjemná romantická komedie, která by si hravě zasloužila svých 68%, pokud by hlavní hrdinku hrál kdokoli jiný. Tak strašně moc k sežrání jsem neviděl snad nikdy žádnou herečku a právě díky ní je ta jedna a půl hvězdy navíc, člověk se přece nezamilovává každý den.

plakát

Beverly Hills 90210 (1990) (seriál) 

46%, wtf? Vždyť je to porevoluční modla, kultovka, na kterou jsme každou neděli netrpělivě čekali. Je sice pravda, že to za ta léta hodně ztratilo na kvalitě/aktuálnosti a získalo na infantilitě, ale pořád by to mělo mít minimálně 60% a to neříkám z čisté nostalgie, nýbrž to začínám sjíždět znova (2011).

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Jedna hvězda jde dolů za to 3D, které bylo extrémně protivné. Celé to bylo příšerně tmavé, takže jsem se díval polovinu filmu bez brýlí a nejhezčím 3D efektem bylo těch pár úvodních titulků. Další hvězda dolů za scénu vyšplhání na palmu; chápu, že hledat u takovéhoto filmu logiku je marné, ale svázat tak fušersky vězně a nechat je nehlídané, to už mi přišlo moc, nehledě na to, že tak vyšplhat by nedokázal ani Chuck Norris nebo Insanity wolf. Asi jsem měl začít tím, že to celé bylo na 1 hvězdu, což znamená, že momentálně jsem ještě jednu pod odpadem. Co to nakonec zachraňuje jsou herci (hlavní čtveřice je vskutku výborná), ost a občas povedená scéna a vtípek, jinak musím bohužel říct, že už je to roky, co jsem šel z kina s tak vymetenou hlavou a bez jakékoli stopy, kterou by ve mně film zanechal...

plakát

Interview s upírem (1994) 

17 let se mi dařilo Interview úspěšně vyhýbat, ale když to tak vidím, pro ten film jsem musel uzrát. Celému dílu dominují herecké výkony hlavní dvojice; Brad má sice jisté rezervy, podle pozdějších rolí je vidět, že se stal z velmi talentovaného neskutečně dobrým hercem, tady hrál přeci jenom druhé housle. Zato Cruisova Lestata považuju za jeho vrchol, je tu doslova k sežrání, takovým bastardem bych se nechal vysát bez mrknutí oka. To neznamená, že zbytek by hrál špatně, to ani v nejmenším, dokonce jsou velice dobří, ale zkrátka jsou ve stínu hvězd. Hudba, výprava výborné, ale co mě nadchlo, byl konec. Už dlouho se mi nestalo, abych se v poslední minutě začal potutleně usmívat pod vousy, ale tady nešlo jinak. Zcela právem je Interview považováno za snad nejlepší film o upírech a podle mě je i dalším z wtf filmů na csfd, protože ačkoli subjektivně dávám 95%, v globále by to mělo být minimálně 87%.