Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (107)

plakát

Sním či bdím? (2001) 

Waking Life byl stvořen pro to, aby se na něj člověk podíval na psychadelikách. Naservíroval jsem si jej s 200 ug LSD a musím říct, že je to ta nejgeniálnější věc, jakou jsem kdy měl možnost vidět.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Jestli jste tomuhle filmu dáli méně než 5*, dejte si LSD a pusťte si jej znovu. Jeden z nejsilnějších filmových zážitků.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Je lepší žít "jeden" den jako lev, než sto let jako ovce...

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

"-Well to be honest, after absolutely years of smoking and drinking, you do sometimes look at yourself and think... -Yep. -You know, just sometimes, in between the first cigarette with coffee in the morning to that 400th glass of cornershop piss at 3am, you do sometimes look at yourself and think... -Yep. [holiding glass of wine, blowing out cigarette smoke and grinning] -This is fantastic. I'm in heaven.'"

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tarantino jak má být! Výborné herecké obsazení (potažmo výkony), dechberoucí akční přestřelky se spoustou krve jak se sluší a patří, vybroušené dialogy, trefný humor a to vše podtrženo skvostným soundtrackem, který dokáže udělat každou scénu mnohem více monumentální, než třeba ve skutečnosti je. Jediné co mě trošičku zklamalo je to, že děj postrádá nějakou hlubší podstatu, což by se mi k takovému filmu hodilo daleko víc, než pouhá výprava "jak propracovaně osvobodit milovanou lásku". Nicméně celkovému dojmu to na kráse moc neubralo a 165 minut dokonalého filmového zážitku uteklo jako kdyby někdo bičem švihnul...

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Psychárna první třídy! Nikdy bych nevěřil, že se mi něco tak ulítlého bude tolik líbit. Nekonvenční podívaná se spoustou srandy, netypické akce a trochou romantiky. Velmi milé překvapení.

plakát

Yuma (2012) 

Téma filmu je více méně takovým evergreenem, a během sledování se mi to trochu připomnělo americký trhák "Blow", avšak nedostatky v ději či různých efektech mi vynahradilo právě typově mnohem bližší prostředí. To, o čem nám vykládali maminky, tatínkové či jiní rodinní přislušnící je zde předvedeno s trochou akce v gangsterském prostředí. U mě spokojenost a 4/5.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Je sice hezké, že jsme viděli všechny podstatné osoby z předchozích dílů, ale ten děj, to je vyloženě plivanec divákovi do ksichtu. Tady už vyloženě vaří z vody, a i těch normálně krátchých 95 minut bylo u tohohle moc. Souboje sice hezké, ale to je tak jedna z mála, jestli né vůbec jediná z věcí, který by se dala nazvat pozitivem. Na speciálních efektech a prostředí se evidentně taky šetřilo jak to jen šlo, čili závěrem jen doufejme, že ten příší díl bude o něco lepší, a nějak důstojně zakončí tuto zombie ságu.

plakát

2012: Tajemství zániku světa (2009) (TV film) 

Dvouhodinová snůška keců o tom, jak přiští pátek všichni zemřeme. Chtěl bych vidět těch X vědců, kteří vystudovali X vysokých škol, jak se budou tvářit zhruba za dva týdny. Když je něco hezky natočeno, ale má to bohapustý obsah, nad kterým nezbývá než nechápavě kroutit hlavou, nelze to hodnotit kladně.

plakát

Patrola (2012) 

Kvalitní režie, do děje vtahující kamera a střih, trošku slabší příběh a předvídatelný závěr... každopádně má to něco do sebe...