Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (779)

plakát

Absolvent (1967) 

Svatá dobroto. :-) Dokázal by v dnešní době někdo natočit film na stejné téma? Woody Allen? Možná... Ale vsadil bych se, že by podobného výsledku nedosáhl. Absolvent dokázal z jednoduchého příběhu udělat okouzlující záležitost. Ta hra světla a stínů, ta kamera, ta hudba, ten smysl pro detail... A k tomu Dustin Hoffman. Přesvědčivý, charismatický, vtipný. To se musí vidět. Jedna hláška za všechny: "Don't you need gas, father?"

plakát

Abstinent (2019) 

Komorní povrchní drama s dobrým hereckým výkonem Pepy Trojana a hrozně plochým dějem. Ježkovy voči, to už fakt poslední dobou v ČR neumíme natočit film, kde by divákovi ty osudy postav nebyly úplně ukradený? Abstinent je totiž v tomhle ohledu takovej zvláštní film – tu základní dějovou linku vybuduje docela rychle, jenom proto, aby ji potom udržoval tak dlouho, aby celková stopáž vyšla na plnohodnotnej celovečerní film. Nechápejte mě špatně, ono se na to docela dobře kouká. Jenom mi přijde, že kdyby film trval 45 minut, tak by se nic nestalo, ale kdyby byl o hodinu delší, tak to mohlo fungovat taky a na konci bych se toho zas tak moc nedozvěděl. Fakt jsem si poslední třetinu filmu v kině říkal "Ty vole, to může klidně skončit teď, že jo? (Mrknu na hodinky.) Aha, vono to má trvat ještě půl hodiny, okej, tak jedem dál. 🙂"

plakát

...a bude hůř (2007) 

Další z mnoha těžkejch rozhodování, jestli je to film na 4, nebo 5 hvězdiček. Ono to jako perfektní není, ale má to tak dobrou atmosféru, velmi přesvědčivý herecký výkony, příjemnej hudební doprovod a silnej příběh. Uvěřitelnej, reálnej. Nikilaev uchopil film trošku jinak a celej ho natočil tak nějak "postaru" a strašně dobře to funguje. Jak jsem byl z prvních pár minut dost rozpačitej, tempo nabralo na obrátkách velice záhy. Já sem dám tu pětku s poznámkou, že to není nejvíc nejlepší pětka historie, ale na 90% hodnocení to zase je bezpečně.

plakát

Adam a pes (2011) 

Animace zajímavá, originální, příběh nezajímavý a nudný. 15 minut je na "němý" film taky trochu moc.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Tak za mě je tohle zatím nejlepší Cimrman (asi hned vedle Dlouhého, Širokého a Krátkozrakého). Na SKVĚLEJ seminář navazuje neméně skvělá hra okořeněná scénami se jmelím. Některý vtípky s těma lidožroutama jsou sice slabší, ale jiné jsou zase nezapomenutelné (obzvláště ty s otcem bratrem Cyrilem Metodějem).

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Obecně akční filmy nemusím, ale Agent bez minulosti se mi trefil do vkusu. Bojové scény a automobilové honičky mají šťávu, příběh má zajímavou zápletku a jednotlivé postavy jsou tak nějak zvláštně tajemné. Pár nelogičností a klišé ale ve filmu najdeme. Uvidíme, co vyleze z dalších dílů.

plakát

Air Force One Down (2024) 

Trošku jsem si myslel, že už se podobné filmy netočí, ale evidentně jsem se spletl. Tohle jsou trošičku devadesátky. Na druhou stranu musím říct, že podobný žánr filmu mám rád a pokud od filmu nic neočekávám, nejsem vyloženě zklamaný. Tady jsem opět nic neočekával a opravdu jsem nic nedostal. Air Force One Down je film nudný, kýčovitý, plný patosu, nezajímavý i nezáživný. Myslel jsem si, že 84 minut uteče jak voda, ale v tomhle podání se necelá hodina a půl jevila jako nekonečná. Moc tomu nepomohly ani herecké výkony. Pseudokozatá blondýna si tu hraje na nesmrtelnou hrdinku a, světe div se, ono jí to vychází. Jednu jedinou hvězdičku dávám za docela zajímavě, komiksově, zpracované souboje, kterých tu je nespočet a aspoň u těch je vidět alespoň náznakem, že tenhle film nemohl nikdo a nikdy myslet vážně. Nicméně jak jsem říkal na začátku, nevím proč podobné filmy i v roce 2024 vznikají. Všechno už jsme zkrátka viděli a myslím že další béčkový americký film o unesených letadlech už opravdu nepotřebujeme.

plakát

...a jitra jsou zde tichá (2015) 

Ty jo, na tak "malej" film to byla nadstandardní podívaná! Ano, jsou tam některý věci totálně přitažený za vlasy, ale jinak to má velmi slušnou atmosféru, napětí, hudbu, technicky zdařilý i nápaditý.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

První série byla dobrá a svým způsobem originální, nicméně druhá i třetí už hodně vaří z vody... ITC má hrozně jednoduchý (az skoro stupidni) humor a to zrovna není šálek mého čaje... Zatímco The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, MASH nebo Přátelé mají hodně inteligentní dialogy, které prostě člověku přijdou tak nějak přirozeně vtipné, ITC se diváka snaží rozesmát hodně uměle.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Jedna ze tří nejlepších her spojená s jedním z nejhorších seminářů. Nebejt těch absolutně nezajímavých, nevtipných a nudných referátů, bylo by hodnocení podstatně vyšší.