Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 158)

plakát

Voyagers - Vesmírná mise (2021) 

Nízkorozpočtová sci-fi ne nepodobná těm z Netflixu, a to i svojí průměrností. Je ale úplně jedno kolik to stálo, když to není uvěřitelné, tak to prostě nemůže fungovat. Je toho víc, ale třeba namátkou mě fascinuje jak se na palubu po pečlivém výběru dostanu psychopatičtí jedinci, jejichž diagnózu by odhalil i ten nejzákladnější test. Nebo když je sklad se zbraněmi tak skvěle zabezpečen, že jeho dveře vypáčíte během pár vteřin. Tady se prostě někomu nechtělo přemýšlet, a výsledkem je další úplně zbytečná sci-fi.

plakát

Jdi za svým koněm (2020) 

Tak tenhle nenápadný britský feel good klenot v sobě má tolik ryzích emocí, že to snad ani není možné. Zručně natočené, krásně obsazené se skvělým soundtrackem a hezkou výpravou, zábavné a inspirativní a svěží... no tetelil jsem se u toho blahem!

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Po tom velkém hypu asi mírné zklamání. Je to každopádně dobře natočené, Kosinski umí dobře dávkovat emoce a není jich tu zrovna málo. Je tu velmi dobrá hudba, výborné triky a parádní obsazení, ale asi mi trochu nesedlo béčkovější pojetí a malá snaha o realističnost. Po druhém shlédnutí jsem film docenil jako skvělou nostalgickou poctu původnímu Top Gunu.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Naprosto zbytečné pokračování již tak průměrné komixovky, a pro mě jen mrhání zdrojů a především talentovaných lidí.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Čtvrtý Matrix se utápí v nostalgii a jeho ambice pohřbívá béčkové provedení s nezajímavou, tmavou a uspěchanou akcí a průměrným castingem. Řemeslné kvality především z prvního dílu jsou ta tam.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Pohled na holocaust propagandou pokřiveným pohledem osmiletého dítěte je osvěžující, a všudypřítomná optimistická hudba se tomu snaží dost výrazně napomáhat. Fajn mi přišlo minimalistické až komorní pojetí, herci zejména v hlavních rolích jsou výborní. Nicméně závěrečná část mi to hodně zkazila, a kompletně se u mně minula účinkem, a to hlavně proto, že je přímočaře a nerealisticky natočená, a nedostatečně vygradovaná.

plakát

Batman (2022) 

Solidní restart Batmanovského univerza se vším co k němu patří, ale nějak  se mi to nedostalo pod kůži. Herecky dobré ale přesto ničím vyjímečné, což je pro mě takový leitmotif celého filmu, ať už je to režie, scénář, hudba, všechno to dobře funguje a uspokojí, ale ničím zvlášť neohromí. Porovnávání s Nolanovým  Batmanem se dá jen těžko vyhnout, když ho mám tak hluboko v srdci. Reevesův Batman má dvě, tři kulervoucí scény, které vás zvednou ze židle nebo vám z nich naskočí husí kůže, Nolanův Batman jich má ale desítky... Tohle je nicméně úctyhodný pokus hodný pokračování. Slabší 4.

plakát

Já, mé druhé já a Irena (2000) 

Skvělý Jim, krásná Rennée, dobře napsaná a dokonale ujetá komedie s top soundtrackem a okouzlující Vermontskou přírodou. Tenhle film má v mém srdci speciální místečko!

plakát

Probudím se včera (2012) 

Příjemně nostalgický návrat do doby mého mládí. Ta sci-fi linka je hodně zjednodušená, ale v rámci očividně nízkého rozpočtu je to celkem pochopitelné.  JInak fajn obsazení s nádhernou Evou Josefíkovou.

plakát

Finch (2021) 

No čekal jsem určitě víc. Žadné drama, žádné emoce. K postavám, resp. jedné postavě, robotovi a psovi si žádný vztah nevytvoříte, a pokus o rádoby číslo 5 žije atmosféru taky nevyšel. Má to ale i své světlé momenty, dobře se na to kouká a robot je celkem cool. Velmi slabé tři.