Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 158)

plakát

Želvy Ninja: Mutantí chaos (2023) 

Bavila mě trochu netradiční animace, která tomuhle ninjímu šílenství sedla. Dobře napsané postavy, příběhově průměrné, ale má to skvělý soundtrack, spoustu akce a výborný originální dabing. Slabší čtyři.

plakát

Yellowstone - Season 4 (2021) (série) 

Velmi slabé. Čtvrtá série vaří hodně z vody a nemá žádná zajímavou příběhovou linku. Vypadá to jako by tvůrcům docházeli nápady.

plakát

Strýček Buck (1989) 

Johna Candyho asi nejde nemít rád, ale tohle se prostě moc nepovedlo.

plakát

Vocasy na tripu (2023) 

Sem tam zábavné, ale velmi záhy se ty jejich nevybíravé konverzace oposlouchají a stane se z toho ničím nepřekvapující rutina (vyjma tedy konce). A hraný film se psy kteří umí mluvit je sice fajn, ale tváří se pořád stejně, a z jejich kukuče nejsou znát žádné emoce. Kreslené, animované, nebo stop-motion zpracování by tomu slušelo víc.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Nepochybně dobře napsané, zvlášt s přihlédnutím k věku a zkušenostím autorů. Chybí mi tam ale uvěřitelnější Willův zlom. Nejzásadnější scéna která ve filmu je, nemá zdaleka takovou gradaci jakou by si zasloužila a tím pádem postrádá i dostatečnou emocionální hloubku, která mi tam prostě chybí.

plakát

Ted Lasso - Série 1 (2020) (série) 

Tak tohle asi prostě není pro mě. Jak už tu někdo psal, je to spíš sitcom než klasický seriál, není mi to není tématicky blízké, a na můj vkus se to často a intenzivně utápí v přílišném sentimentu. Slabší tři.

plakát

Napoleon (2023) 

Vůbec mi nesedlo obsazení, a to nejen Joachina Phoenixe a jeho ženy Vanesy Kirby (jakkoliv jsou to oba skvělí herci), ale naprostá většina postav byla nezajímavě obsazená. A protože toho Napoleon zažil hodně, a Scott se rozhodl všechny jeho významné události do filmu zpracovat, tak je to velmi zkratkovité, skáče se z jedné scény do další velmi rychle a často, což je značně nepřehledné a matoucí do takové míry, že se v tom divák přestává orientovat. Postavy se tu střídají jak na běžícím páse bez toho abychom si je vůbec stihli zapamatovat, takže při téměř jakémkoliv dialogu napoleona s nějakou postavou často nevíme, jak postava se jmenuje a co je zač. Bitevní scény mají výrazně ubrané barvy, takže ve větších davových scénách není poznat kdo je vůbec kdo, a jsou tím pádem nepřehledné, působí nerealisticky a nezajímavě. Bezpochyby jeden z nejnudnějších životopisných filmů, co jsem kdy měl možnost vidět. Slabé dvě.

plakát

Únos letadla (2023) (seriál) 

Trošku natahované, scénář není nejsilnější, pár věcí co nedává úplně smysl a Idris Elba v jeho obvyklé herecké poloze. Finále solidní, ale čekal jsem trošku větší drama. Mírná spokojenost.

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Skvělé po všech stránkách, ať už je to výborně napsané, fantasticky obsazené a zahrané a s mimořádným citem a timingem zrežírované! Už je to dlouho co jsem se takhle tetelil blahem. Fantastické!

plakát

Mosty (2022) 

Minimalistický scénář, velmi umně a realisticky pojaté. Dokáže se zarýt pod kůži a s těch několik scén co tu jsou, jsou některé opravdu silné. Skvělá Lawrence! Možná na to jen chce mit trochu náladu. Tři až čtyři.