Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (173)

plakát

Collateral (2004) 

Nejsem takový znalec, abych hledal důvody pro stržení hvězdičky v drobných technických nuancích.. Michael Mann je prostě mistr a všechno si jako vždy uhlídal. Poměrně běžný příběh je rozveden do kvalitních dialogů, které vyvažují slušné akční scény natolik, že drží diváka v napětí. A jestliže použil digitální kameru pro dokonalejší prokres nočního města, jistě věděl proč a kvalitě to rozhodně prospělo. Otázkou je, zda neměl do role nelítostného nájemného zabijáka Vincenta obsadit někoho drsnějšího, přestože jí Tom Cruise zvládl výtečně. S jeho zženštilým ksichtíkem by však měli maskéři méně práce, kdyby hrál Amélii z Mortmartru, než brutálního vraha..

plakát

Crash (2004) 

Ožehavá a delikátní společenská témata se pokouší řešit spousta režisérů celého světa. Crash nic takového nedělá. Problém rasismu je v něm postaven na průhledný podstavec, aby na něj bylo vidět ze všech stran. Každá mince má nejen dvě strany, ale také mnoho úhlů pohledu. To že ve filmu souvisí vše se vším jen dokazuje, že se také všech lidí týká – i těch, kteří před ním zavírají oči...

plakát

Klub hrůzy (2004) 

Něco málo na téhle zhovadilosti být musí, když jsem jí celkem v pohodě dokoukal. Může to být způsobeno tropickým prostředím, půvabnou Brittany Daniel, ale hlavně nepřetržitým kroucením hlavou nad tím, jak budoucnost Ameriky, dospělé děti, skotačí, zhulení do sebe lijí Tequilu, poskakují v příšerných kostýmech a domnívají se, jak jsou veselí a šťastní.. Jediná hvězda Bill Paxton nabídku na roli Banánového Peta, přijal nepochybně pod vidinou mnohých rozkoší při natáčení a já se mu vůbec nedivím!

plakát

Post Coitum (2004) 

Slovenský Fellini je zřejmě hodně pod pantoflem manželky a producentky Deany a ještě k tomu vsadil na špatný scénář. Pak nemohlo nic jiného vzniknout. Na druhou stranu, tolik orgasmů..to se musí dokoukat. Jak jste naložili s večerem po shlédnutí filmu? Pshimi napsal krásný komentář, kde hodnotí soulož jednou*. To je málo! **

plakát

Román pro ženy (2004) 

Viewegh!! Viewegh?? Společně s Halinou a Páralem mne neoslovil a už asi neosloví. Všichni jsou „in“, vytloukají elitní párty a píší povrchně, až běda. Tady se autor mrská a degraduje chlapy na úroveň odporného zvířátka jako by to psala spíše Ester Kočičková. Filip Renč se hledá a střídá náměty a prostředí jako fusekle. A přitom točit umí, ale forma u něj vždy zvítězí nad obsahem. Takže hodnotím jen jeho řemeslo a krásu Zuzany Kanócz. Ženy by měli nad tímto produktem TV NOVA jásat, ale pokud vím, nejásají. Aspoň ne dámy v mé TOPce.

plakát

Kafe a cigára (2003) 

Vykrátím-li zlomek v jehož společném jmenovateli jsou hektolitry kafe a spousta cigaret a v čitateli 11 nevyrovnaných povídek, vyjde mi ½ - slovy průměr. Jim Jarmusch se do roztomilého nápadu přespříliš zamiloval a vykradl sám sebe.

plakát

Kameňák (2003) 

Považuji se za filmově velmi otrlého a tolerantního člověka a jsem schopen dokoukat Kameňák do konce, ale nemůže po mně nikdo chtít, abych se tomu smál jako se smějí plná multikina, a abych na to koukal podruhé. Proč jinak docela sympatickému člověku jako je Zdeněk Troška přeskočilo v hlavě, že takhle umělecky klesnul a dále klesá, je pro mne záhadou. Obsazení herce Václava Vydry do hlavní role, je pro mne tím největším kameňákem a za tuhle odvahu dávám Troškovi jednu hvězdičku.

plakát

Kocour (2003) odpad!

Vynaložil jsem hodně fantazie a energie vžít se do pocitů a mentality dnešní dětské generace a došel jsem k závěru, že na to zřejmě vydrží civět, i když jim z toho musí jít hlava kolem. Hodnocení některých uživatelů zvučných jmen svědčí o jejich věku a tím mi vyvstává jiný problém. Totiž jak stihli shlédnout a ohodnotit tisíce filmů??...

plakát

Mezi námi zvířaty (2003) (seriál) 

Úžasný a originální nápad, který má oproti spoustě dalším úžasným nápadům jedno nikoliv nezanedbatelné plus! Byl totiž stejně úžasně doveden do konce, což není u všech úžasných nápadů zas tak samozřejmé. Výtvarník, který zvířátka stvořil a animátor, který je rozhýbal, to musí být veselé kopy, že kdyby to bylo jen trochu možné, jdu s nimi na pivo. Zvířátka řeší lidské problémy a tak nemocného pejska (snad je to pejsek) trápí skutečnost, že se musí teploměr strkat do konečníku, který je k tomu, aby z něj něco vycházelo a manželka od papouška má starosti s ustupujícími dásněmi. Jak by ne! Všechna zvířátka mají totiž lidské zuby a to nejen opice, lvi, psi a kočky, vosy, blechy a jiná žoužel, ale i takový tukan, který jich má pochopitelně víc než dvaatřicet. Ty lidské zuby mi zničí! Muhehe! :-)))

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Zřejmá a místy úporná snaha o vzkříšení „nové vlny“ 60.let na mne při první projekci zafungovala. Při druhé jsem si uvědomil, že přemíra demence je prvoplánové vydírání a to mi trochu vrátilo na zem. Ale i ze země musím uznat, že je to plamínek v porevoluční filmové tmě, který by mohl zažehnout pochodeň, pokud nebudou autoři při každé klapce myslet na Hollywood.