Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (254)

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Řemeslně dobře zvládnutý, nicméně sterilní, rutinní, zapomenutelný film. Za zmínku stojí Willem Dafoe.

plakát

Příšera ze starého Soulu (2023) (seriál) 

Naprostá pecka a nejlepší seriál za dlouhou dobu. Ta lehkost, se kterou Korejci dokáží střídat žánry od hororu přes komedii po romanci, je úžasná. Hudba dokonalá, vizuál podmanivý. Perfektně zvolení herci. Každá přes hodinu dlouhá epizoda nenechá ani na chvíli vydechnout... Stavím hrdě na úroveň Hry na oliheň. Takhle má vypadat pohádka pro dospělé. Chci víc řad!

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Ve druhém díle jde na to Cameron úplně jinak, a to je dobře. Místo osudovosti tu máme existenciální rodinné drama. Bylo by to super, kdyby to mělo o hodinu míň. První díl, díky své rozmáchlosti, osudovosti a objevování nového světa, svojí délku unesl (a klidně mohl být i delší). Tady se vlastně komorní příběh několika postav utápí v nablištěném obalu, který je vizuálně omamný a dechberoucí, ale často zbytečně zpomaluje příběh. Navíc bohužel je spousta scén jak přes kopírák (ve srovnání s prvním dílem), chybí tu již ten moment překvapení a okouzlení. V závěru jsem nevěděl, jestli koukám na Titanic, nebo na Avatar. Za mě určitě technicky naprosto dokonalý film, na který se nádherně kouká, ale vizuál vlastně přebíjí chatrný příběh. Jestli bude mít příští díl opět 3 hodiny, budu velmi na pozoru...

plakát

1670 - Sněmík (2023) (epizoda) 

Takový Borat po Polsku. A navíc v roce 1670. Hodně svěží pecka plná bláta, absurdit a momentů, které dokonale vystihují náš farizejský svět. Některé scény nemají chybu.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Film kastrát, aneb dvě a půl hodiny do toho bušit a neudělat se. Tvářilo se to tak vážně a přitom to bylo tak blbý. Korunu, nebo spíš parohy, tomuto veledílu nasadili ty digitální jeleni. Fakt děsivý... Mám rád kecací filmy, ale tady bych zešedivěl, ty bláboly ani nedávaly smysl, ani neposouvaly děj.. Kdyby to alespoň k něčemu směřovalo, ale ten konec. Scénář musela napsat opice, což chápu vzhledem ke stávce. Otázka je, zdali by pak nebylo lepší počkat na dohodu, než vypouštět tak kvalitní díla, jaká že mě ráno padají do mísy...

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Těžko hodnotit. Zprvu výtečný seriál se skvělými herci a jejich postavami s dalšími a dalšími sériemi zabředl do stereotypu. Slušelo by se celkový příběh prostříhat a  významně zkrátit stopáž..

plakát

Naprostí začátečníci (2023) (seriál) 

Atmosférický, artový seriál s dokonalou hudbou i vizuálem.... Ale popravdě, kvůli tomu jsem se na to nekoukal. Lena byl důvod číslo jedna, budu se muset více mrknout na tvorbu Martyny B. Dalším bylo neustálé jemné jiskření mezi postavami a brilantně napsané dialogy. A nikdy bych nevěřil, že budu přát lásce dvou chlapů... Asi mě už dnešní doba taky dostala. Konec krásný, ale zároveň otevírá dveře případně druhé sérii (kéž by). Pro mě naprosto příjemné překvapení a rád se k němu zase vrátím.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Těžko uchopit film, kde je hlavní postava fakt hajzl a celé to směřuje k tomu, jak hajzl dopadne. Ale je to tak neskutečně natočeno (to je slabé slovo, ODVYPRÁVĚNO), že takový "malý detail" můžu naprosto pominout.... Poctivé řemeslo se správným osmdesátkovým lookem (mimochodem ta hudba byla šílená, no ono nejen ta hudba...)

plakát

Robin Hood: Král zbojníků (1991) 

Viděno snad po 15 letech v rozšířené verzi, která mnohé vysvětluje a řekl bych, činí film komplexnějším. Samozřejmě to nejde brát vážně jako historický film, ale jako ohromná zábava, odlehčený film, který má spoustu humorných momentů, a je to příjemná změna oproti všem těm temným a ještě temnějším filmům dneška. Moc se mi líbí, že na to, že filmaři zjevně nepotřebovali nějaký mega rozpočet, je film natočen tak šikovně, že rozhodně nepůsobí lacině. Naopak. Moc jsem si film užil, vůbec nezestárnul. Narozdíl ode mě... Vyzdvihnul bych hudbu a krásné lokace. Film by si zasloužil remaster, protože to, co vyšlo na Blu Ray v prodloužené verzi, je na přes držku (kvalita obrazu DVD a snad ani ne).

plakát

Štaflík a Špagetka - Série 3 (2014) (série) 

Třetí řada vůbec nepokulhává za prvními dvěma, a kdybych nevěděl, že je až takhle nová, vůbec bych to neřekl. Kouzlo zůstalo zachováno. Roztomilý večerníček pro malé děti. Havran je nejlepší.