Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (153)

plakát

Soumrak (2002) 

Skvělé drama vykreslující hlavně hodnoty a společenské postavení samuraje v nelehké životní situaci, než ostří jeho meče. Výborný Sanada, kterýho znám už od VHS timů pod režií pro mě do dneška neznámého Yoji Yamady, což je v tomto kontextu včerejšek.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Jeden by až brečel když "Home" skončí. Konec filmu dáva sice jakous takous vizi kudy jít, ale řešení to není, protože hlavním problémem je to, že jsme planetu přelidnili a to je věc, která jde jaksi těžko změnit. Ono to totiž postupuje geometrickou řadou(víc lidí plodí víc lidí), s takovým tempem nárůstu populace, nám nepomůže i kdyby celá planeta byla jedno velký pole. Řešení je v nedohlednu. Zákonitě musí přijít série přírodních katastrof zapříčiněná změnami klimatu, celosvětová vlna hladomoru pod taktovkou urbanizace a vyčerpání zdrojů, nebo pandemie v režiji nárůstu populace. Už se těším, osobně bych dal přednost té pandemii která by vyhladila třeba 3/4 lidstva, chcípat hlady se mi nechce, už proto že by to přežily ty kurvy co jsou u kormidla a vychcípali bysme my ostatní, v tomto ohledu je pandemie přirozeným výběrem a vyčísne chcípáky a oddálí reformy důchodových systémů. Takže otázka je jenom co a kdy? Že by 2012? Jenom aby už nebylo pozdě. P.S. Jinak teda fakt krutý záběry země a přírodních scenérií podbarvené skvělou hudbou.

plakát

Cashback (2006) 

Wow, tohle mě naprosto přibilo a nemůžu snad ani popsat v kolika rovinách. Jistojistě náplň krabice s nápisem: "Film Club". I přesto, že ve srovnání s tempem Cashbacku je slimák sprintujícím gepardem hřbitovních travin dokáže tahle naprosto skvěle situovaná romance v zajetí lehce abstraktní formy, kde břidkým humorem řízlý cynický výklad vypravěče obohacený o životní moudra naprosto zabíjí potřebu jakékoliv akce, táhnout diváka od začátku až do konce . Co dál? Dál už jenom poplácat po zádech režii, kameru a scénáristu, kterým je režisér sám, takže 2 poplácání jak pro rejžiséra, tak pro scénáristu:). Každopádně si Sean Ellis vysloužil mou pozornost do budoucna. A Emilia Fox? To by bylo minimálně na stránku).

plakát

Avatar (2009) 

První a druhý 3D mýho života )...naprosto vyvážený žánrový mix, kde si každej najde to svoje, proto je to schopný oslovit tak široký publikum. Každej tady sere na hlavu příběhu, ale co byste tam chtěli ještě nacpat, dyť to má skoro 3 hodiny a nebyl čas si pomalu srknout CO2 obohacené H2O (sodovky). Je to dobrodružný, je tam romance, je tam akce a společně s Landou nejlepší záporák co pamatuju a nakonec nutno dodat, že děj slušně odsejpá. Mě to bavilo a ta proklamovaná ekoagitka mi vůbec nevadila, protože to má být ten myšlenkový přesah v kontrastu s vykořisťujícím kapitalismem. Srovnani priorit a filosofii - paralela s vysídlováním indiánů v americe - satira na kapitalismus - plus třeba kontrast vojáka na vozíku, který může prostřednictvím avatara znovu chodit, nebo postavení se zády k vlastni rase atd. Motivů je tady hodně. Samozřejmě není naplno využitej jejich potenciál, ale tohle je blockbuster a ten musí udržet v kině i, nebo spíš hlavně, nenáročného diváka. Nejde narvat půl miliardy do animací a cgi efektů a pak tam rozpitvávat duši vojáka na vozíku a dělat hloubkový rozbor jeho motivů pro filmový klubisty. Takže pokud náročnější divák čekal něco jiného, byl pošetilý, protože tady jde o to dostat lidi do kina a nechat je čumět na plátno s otevřenou hubou 3 hodiny v kuse, což se dokonale povedlo. Pokud jde o mě tak jak jsem psal výše, najde se tam i spousta jinýho materiálu pro náročnější, kteří chtějí vidět.

plakát

Clerks 2: Muži za pultem (2006) 

Kurefsky úletovej scénář.....dusil jsem se smíchy.....škoda toho konce, kdy to začlo být hodně přeemotivovaný, ale i tak každopadně za 5.

plakát

Spáči (1996) 

Byť jednoduchý, tak přesto velice silný příběh protkaný od začátku do konce nerozlučným přátelstvím a "odplatou, sladkou, ale tvrdou odplatou". Dlouho jsem neviděl nic co by mě tak vzalo a tady to máme. Výborné herecké obsazení jak chlapci, tak muži, i ženami...)... a skvělé vykreslení dobové atmosféry. Pro mě ultimátně skvěle namíchaný koktejl. Srovnání se Shawshankem a Zelenou mílí je naprosto na místě. Velká paráda !!!

plakát

Ip Man (2008) 

Tady není o čem mluvit, plná palba. Co na tom, že zápletka a v podstatě celej děj je obehraná soutěž Kung-Fu(V tomto případě Wing Chung) vs. Karate v době Japonské okupace Číny za druhé světová války, když Ip Man je takovej "skillovanej Mirek Dušín".).....Něco hodně podobného můžeme vidět ve filmu Fearless s Jetem, ale nemá to takovej tah na branku jako tohle na reálné ikoně postavené drama v podání Donnie Yena. Pochválit třeba hlavně soubojové sekvence, které sem si fakt užil a sjel je i párkrát znovu. A když už sem to tu tak vychválil, tak bych to rozhodně každýmu kdo snese nějakou tu dávku Hong Kongských filmů vřele doporučil.

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Trošku úlet.....Konec pokrytectví v rytmu někdy až drsného cynismu a kruté upřímnosti. Bůh sere na nás na všechny. A na vás pokrytecký, nudný lidi, co se na každýho smějete jak jelita za každou cenu, seru zase já.