Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 445)

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Postavy vyskočí z jedoucího vlaku a nerolují po peróně? V takhle jinak naprosto skvostně animovaném filmu? Do dospělé bajky tomu chybí přesně jeden Wes Anderson a ten zásadní rozpor se dá dětem vysvětlit třeba pomocí sajtanových granulí, co já vím. Od vypěstěného hamburgeru přece už nejsme tak daleko.

plakát

Terra X: Australien-Saga (2016) (TV film) 

Christopher Clark je jedním z nejpohodovějších průvodců na Terra X a tak i výlet do jeho domoviny s ním rozhodně stojí za to. Natürlich mit seiner exzellenten Deutsch.

plakát

The Nostalgia Chick (2008) (seriál) 

'She went to film studies so we don't have to.' I když už se Lindsay Ellis poměrně úspešně emancipovala a třebas svou Hobití trilogií potvrzuje nemalé autorské ambice, Nostalgia Chick jí už asi nikdo neodpáře.

plakát

Letní tábor hrůzy (1983) 

Někdy mám pocit, že historii filmu by bylo zajímavější vykládat na béčkových filmech, druhořadých westernech low-budget scífkách a filmech jako je tento. Stěží uvěřitelná filmařina v osmdesátkovém módním pekle.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Wonder Woman mě utvrdila v tom, že návrat sandálové estetiky nebyl nahodilý, ale jde o seriózní trend.

plakát

Bao (2018) 

Potomci imigrantů se silnou rodinou tradicí tenhle kraťas asi docení víc. Rád bych jen slyšel různá vysvětlování tohohle shockeru dětem.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

"Natočeno podle skutečné události" je snad můj nejméně oblíbený filmový subžánr. Většinou totiž nevznikne film, ale alibi pro film. Sully by se bez své předlohy klidně obešel, protože je to ve svém jádru krásný film o hrdinství. A takové nevznikají často.

plakát

Barva vítězství (2016) 

Olympijské ideály good, nacisti a segregace bad. Pochopili jste to?

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

První Úžasňákovi jsou pro mě nefalšovanou Bondovkou, kde všem jde o život a dětští hrdinové se podílí na solidním bodycountu. V porovnání s nimi je dvojka film pro celou rodinu, kde se trochu víc kecá, padouch je naprosto zoufalý a o život jde možná jedomu mývalovi. Zklamání roku.