Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 445)

plakát

The Frog Prince (1961) 

Barevně animovaný fragment, který sloužil jako mezihra pro živé pantomimické představení.

plakát

The Grasshopper and the Ant (1954) 

Možná proto, že jako bajka tolik nevypráví, je to asi jediná část z britského animovaného cyklu Lotte Reiniger, která nejen ilustruje, ale podařilo se jí černobílými siluetami hezky zachytit i emoce.

plakát

Thumbelina (1954) 

Cyklus krátkých animovaných filmů Lotte Reiniger pro RKO a BBC z let 1953-54 ve zkratce zpracovává známé pohádky. Je to v podstatě takový Večerníček. Animace pomocí černobílých siluet působí spíš jako nostalgická vzpomínka a vkusná ilustrace. V pohádce O Malence a bajce O Cvrčku a mravenci je asi nejzdařilejší.

plakát

Puss in Boots (1954) 

Jedná se pouze o znovuuvedení verze z r. 1934 'Der Graf von Carabas' s novou hudbou a nezpívaným komentářem.

plakát

Ona (2013) 

Bez nadsázky, tematicky snad nejlepší sci-fi, co jsem minimálně za poslední dekádu viděl a bezkonkurenčně jedno z nejpozitivnějších, co znám. Pokud to tedy v rámci sci-fi žánru není skoro protimluv. Ale kde je psáno, že mezi zásadní otázky lidské existence nemůže patřit sex po telefonu.

plakát

Lásky čas (2013) 

Ten film snad musel vznikat za účasti Evropského fondu pro podporu demografického růstu. Jako reklama na rodinné štěstí funguje perfektně. V nejlepším slova smyslu.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Ale jo. K žehlení dobrý. I když se z toho postupně stává 'Ženatý nerd se závazky'.

plakát

Legenda Korry (2012) (seriál) 

Seriál dokonale kopíruje svou pubertální hrdinku - lítá ode zdi ke zdi, neví kudy kam a dost často vám dost silně leze na nervy. Vy ale pořád věříte v jeho potenciál a doufáte, že z něj nakonec něco bude. Evidentně se lepil podle nálad studia a fanoušků. Animace průměrná, Avatar looser, pár postav doslova na zabití, kontinuita nahodilá, humor a emoce infantilnější než v "dětské" verzi. Za těch pár úžasných momentů, dobrých epizod a konců řad tenhle výlet do jiného Avatarovského universa ale nakonec stojí. Bezkonkurenčně nejlepší epizoda - s02e7/8 'Beginnings'.

plakát

Casanova (2005) 

Příšerně splácaný a zahraný soundtrack. Pochybně obsazená hlavní role. Jinak je to na dnešní standard podivuhodně čistá klasická commedia dell'arte.

plakát

Jídlo, s.r.o. (2014) (pořad) 

Satiricky úderné 'Peklo na talíři', jehož štafetu převzalo 'A dost!', vystřídalo naučné putování, které i díky pohodové hudbě jako nechtěný efekt dělá téměř PR českému potravinářskému velkoprůmyslu. Dokumentů na tohle téma natočených spoustu takž hodnotím hlavně za těch pár pro mě nových informací. Štafetu Pekla převzalo 'A Dost!'