Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (97)

plakát

Baletka (2023) 

Pohodová, svižná oddechovka, kde to šlape jak má, nikdo se s ničím moc nepáře, je to přímočaré a tak to nestihne ani nudit, ale ani nijak nešokuje.

plakát

Čmuchalové - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Za mě nejlepší díl série. Opravdový nářez a masakr, bylo to nemilosrdné.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Jedním dechem a často teda bez dechu. Je to jisté, jdu vzít román opět do ruky, kdy jindy než v této době. Plné hodnocení nedávám čistě jen proto, že se nemůžu přenést přes odchylky od knihy. Zcela to znemožnilo, tolik důležitou "Cestu Zpátky".

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Příběh super, atmosféra parádní, postavy zajímavé. Ale už mi opravdu skřípaly zuby nad tím, jak se Netflix snaží za každou cenu a úplně na sílu prezentovat to "new normal" - kdy ani jedna postava není, co by se dalo čekat, ani jeden pár není stejnorasový a hetero, ale prostě ten jejich oblíbený mix... Fakt to už bylo do očí a bylo to moc. Constantine jako žena - fajn, líbila se mi, ale samozřejmě musela být gay. Lucifer jako žena? No budiž. Smrt jako žena - opravdu zase? To už ani není originální - ale je fakt, že ta postava se mi líbila nejvíc. Atd.  Opravdu dávám hvězdu dolů jen za tohle nucené mišmaš. A ne, nejsem ani sexista ani homofób.

plakát

Love Me Like You Hate Me (2020) 

Dechberoucí! Záběry bez střihu mě nepřestávají bavit, vidím v tom velký odraz reality, ne jen dokonalou inscenaci. Margaret je v současnosti jedna z mých nejoblíbenějších hereček. The Leftovers jsou moje srdcovka a ona tam svou osobitostí dokonale zapadla a opravdu tvořila spolu s Justinem a Carrie ty hlavní postavy. Tady opět předvedla, že z jejího výrazu toho lze tolik vyčíst, že ji člověk musím vnímat a přemýšlet, že to není jen role a výkon. Prostě úžasná, stejně jako celý tento počin.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

60% filmu mě hodně bavilo, bylo to poté, co jsem se rozhodl nechat se tím bavit a neřešit, že se to snaží napodobit Deadpoola, některé dialogy byly prostě úplně zbytečné, špatně napsané a křečovitě ztvárněné, to vlastně tvořilo těch 40%, které mě dost iritovali. Postava Black Canary má velký potenciál, ale tady to totálně pohořelo na herečce, její bojové schopnosti zcela zaostávaly za zbytkem ansáblu. Harley je samozřejmě výborná, hlavně právě její pohybové schopnosti jsou neskutečné, postava Huntress potěšila a byla fakt cool, detektivka mě dlouho štvala, ale pak to už šlo. Záporáci, taky docela dobré. Nejlepší byla prostě celkově choreografie soubojů a jejich nápaditost, na to byla radost pohledět, ale bohužel to neudělá celý film.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Kniha mě hodně bavila, mrazila a ve výsledku nadchla, protože konec byl oproti jiným Kingovkám, fakt dotažený a promyšlený. Od filmu jsem nevěděl co čekat a spíš jsem se bál, protože Kingův názor na Kubrickův film je znám a ta averze je krutá. No a i když i zde jsou odlišnosti, tak je to stále hodně věrné. Určitě bych chtěl vyzvednou obsazení a herecké výkony, to se povedlo velice. Potěšila mě i hláška "Ka is a wheel." Dále pak byla výborná kamera a vizuál celkově. Trošku mě zklamal Jack Torrance

plakát

Captain Marvel (2019) 

Marvel mě už několikrát přesvědčil, že prostě nešlape vedle, a to i když trochu riskuje, má totiž vypracované záchranné systémy, které film vždycky nějak podrží. Captain Marvel na nich ale jede téměř celou dobu - vtip, nostalgie, sentimentalita, silné vedlejší postavy... Jenže hlavní herečka prostě není dobrá, mě se nelíbí a myslím si, že to byla chyba v castingu. Čekal jsem jestli mě nakonec nepřesvědčí, ale nevyšlo to. Nahoru to tahá Fury a překvapivě i Skrullové. Akce je zde asi nejslabší ze všech MCU filmů. Pár vtípků a povedených momentů tady je, ale zároveň se najdou i takové, které nefungují a celé se to zadrhne, na to nejsem zvyklý a je to škoda. Za mě tedy asi nejslabší film dosavadní série, tedy mimo Ultrona, ten má speciální prvenství. P.S.: těšil jsem se na návrat Coulsona na velké plátno, ale jde taky o zklamání.

plakát

Tiché místo (2018) 

Už dlouho se mi nestalo, že bych film sledoval jedním dechem a divil se jak rychle to uteklo. Unforgiving - to je první slovo co mě napadlo po shlédnutí. Komorní, minimalistické a prostě perfektní. Minimálně atmosférou a emocemi, které to zachycuje a podkresluje.