Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (144)

plakát

Ivory Tower (2010) 

Chilly Gonzales, Peaches a Tiga ZA SVOBODNÉ ŠACHY!

plakát

Ondrej Nepela (1973) 

Originální dokument o slovenském krasobruslaři, který nepostrádá napětí ani flashbacky.

plakát

Stavba storočia (1972) 

Na tomto filmu je dokonalé vše až na obsah. Vizuálně téměř kvality Powaqatsi + výborná hudba Mariána Vargy + nějaký ten zanedbatelný obsah s budovatelskými básněmi.

plakát

Don Šajn (1969) 

Natáčeno v zámeckém divadélku v Litomyšli s originálními klasicistními kulisami. Dnes se na ně nesmí skoro ani dýchnout. Podle mě musel Švankmajer použít na památkáře vesmírnou sílu přesvědčování.

plakát

Souhvězdí Jodorowsky (1994) 

Ne Souhvězdí Jodorowsky, ale Hvězda (1) Jodorowsky. Tragický, suchopárný režisér, jakoby zaťukal na dveře souseda, jímž se neukázal být nikdo jiný než slavný režisér. Tak natočíme dokument, řekl si. Jistě je tam několik užitečných informací, které místy prosakují skrz nesmyslně poskládané, vizuálně odstrašující záběry. Konec i tomuto málu však nastává se začátkem časti, v níž Jodorowsky na jedné ze svých psychologických seancí skládá z posluchačů rodokmen právě autora tohoto snímku _ Louise Moucheta. Nic proti alternativní medicíně, a už vůbec proti Jodorowskému, ale při této neutuchající století trvající ztísňující části, jsem měl pocit, že cesta k nejbližšímu souhvězdí v kajutě lajky je celkem příjemný víkendový výlet.

plakát

Svatá krev (1989) 

Jodorowského mám upřímně rád. U tohoto snímku však zakryla odporná italská forma a overvoicový překlad téměř všechen, jakkoli vela obsažný, obsah.

plakát

Skafandr a motýl (2007) 

4,55. Tenhle film ve mně probudil urgentní nutkání zanechat škol a věnovat se pláči nebo pomoci lidem, kteří ji potřebují. Naštěstí jsem obojí přemohl. Ve skrytu duše ale doufám, že příště budu v obou případech poražen.

plakát

Taková je Anglie (2006) 

Film, který až křečovitě touží pojednávat o nacionalismu, rasismu a dalších velkých problémech především anglické mládeže v osmdesátých letech, aniž by se ale dvakrát zabýval příběhem a filmem samotným jako prostředkem. Uširvoucí morální poselství a celková nereálnost ve mně, sedícím o třicet let déle mnoho kilometrů na jihovýchod, nechala jen neidentifikovatelnou pachuť v ústech.

plakát

Poslední tango v Paříži (1972) 

Formálně dokonalý obraz absurdní lability a stabilní absurdity lásky a sexu zakončený imho nešťastným a zbytečným způsobem.

plakát

Neúplatní (1987) 

Koňská dávka místy méně stravitelného kýče.Trocha akce, gangsterů a potenciál atmosféry promarněný hudbou, jako vystřiženou z francouzského kriminálního seriálu počátku devadesátých let s dobrosrdečnou zrzkou v hlavní roli..