Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (144)

plakát

Don Šajn (1969) 

Natáčeno v zámeckém divadélku v Litomyšli s originálními klasicistními kulisami. Dnes se na ně nesmí skoro ani dýchnout. Podle mě musel Švankmajer použít na památkáře vesmírnou sílu přesvědčování.

plakát

Poslední tango v Paříži (1972) 

Formálně dokonalý obraz absurdní lability a stabilní absurdity lásky a sexu zakončený imho nešťastným a zbytečným způsobem.

plakát

Nenápadný půvab buržoazie (1972) 

Miranda - latinskoamerická země pekelná pašuje skrze jejího velvyslance do civilizovaného světa úlomky zla, na něž se lepí další a další. Probouzím se. To vše s nádechem absurdní zbytečnosti..

plakát

Životy těch druhých (2006) 

1984. Velký Bratr je nakonec přece jen člověk, protože střípek z něj k lidství tíhne.

plakát

Obchod na korze (1965) 

Nejen zrcadlo slovenské válečné společnosti prakticky zevnitř jednoho domu.Film o prostém člověku, který je vystaven těžkým zkouškám své morálnosti, film o morálnosti, vystavené těžkým zkouškám sebezáchovných tendencí a zbabělosti člověka.. Chtěl bych vidět sám sebe, kudy by se ubíraly mé kroky, takhle z křesla ale přirizeně.. Ačkoliv kdybych měl tu možnost asi bych si to rychle rozmyslel.. člověk je totiž takový, že neuvidí dobrou skutečnost radši, než aby riskoval že uvidí špatnou..

plakát

Osvícení (1980) 

Dle mého jediný horor, na nějž bych se nestyděl dát nálepku FILM!.. Mysteriózní psychologický nářez v podstatě o tom, JAK ZABÍJÍ PŘÍLIŠ ČASU NA TVORBU, navíc v izolaci bez inspirace a motivace.. Podle mě je to jen a jen o tom, a ještě víc jen a jen o důsledcích tohoto..

plakát

Vyhoštění (2007) 

Kamera a záběry, jež mi vždy připomenou hranice vizuální krásy a dokonalosti doprovázejí tento film, který je sice jiný než Návrat, ale stále výborný a tajemný, ač je pravda, že filmu trochu uškodilo násilné vysvětlení v podobě retrospektivy.. Ledový charakter tohoto ruského "kmotra", jehož hraje levroněnko, je vskutku pozoruhodný..

plakát

Kybernetická babička (1962) 

Psychedelický animák, po kterém se půl dne nepodíváte na mobilní telefon.. Přesto či proto - dokonalé.. a jak by řekla moje učitelka angličtiny : "It has a moral"..

plakát

Život jako smrtelná choroba přenášená pohlavní cestou (2000) 

Dobře, bylo to trochu obyčejné a obzvláště konec nepřinesl nic nového, ba dokonce starého, ale přes svoji stravitelnost a přes přízemnost hlavního hrdiny je film místy dost hluboký.Přes svou hloubku je zase nadmíru stravitelný, ne-li dokonce zábavný..

plakát

Taking Off (1971) 

Forman, který mě nad míru překvapil.. Výborná "česká" (resp. Formanova) komedie v americkém prostředí..