Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (164)

plakát

Kdopak by se vlka bál (2008) 

Paní Procházková navázala na úspěšné filmy paní Poledňákové ze sedmdesátých a osmdesátých let a dala vzniknout opravdu povedenému dílku, kde krásně vyniknou složité vztahy a komunikace mezi dospělými a dětmi. Kdo nemá své vlastní děti, nemůže hloubku filmu plně pochopit. Kombinace hraného filmu s jednoduchou animací se povedla. Dialogy nepůsobyly nijak toporně a dětští herci byli úžasní. Dávám 90%, což je 4 a půl *, ale bez váhání to zaokrouhlím nahoru. Snad paní režisérka Procházková nesklouzne v budoucnu k podobným zmrveninám, jako v současnosti r. Poledňáková...

plakát

Avatar (2009) 

Nemám moc rád počítačové hry, ne že bych nikdy žádné neprubnul, ale brzy mě přestanou bavit a vysedávání u nich mi přijde jako ztráta času. To samé je Avatar. Prvních pár minut (skoro půl hodiny) čumím jak blázen na to, jak dokáže ta 3D fantasmagorie fungovat, ale po hodině poposedávám výrazně častěji než většina ostatních, směju se v momentech, kdy ostatní jen zírají s pusou dokořán a lituju, že v kině nejsou přestávky. Doplňuju po zhlédnutí v TV: díky reklamám, kdy se dojdu občerstvit, vyčůrat a osprchovat je to milé vylepšení sobotního večera. To že film nebyl 3D pro mě bylo lepší, nějak jsem té technologii nepřišel na chuť.

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Skoro za 5*. Rozhodně ale nejlepší česká věc, ktrou jsem v poslední době viděl. Jen díky Štěstí a Učiteli si o Liškovi nemyslím, že je Idiot, ale velký herec. Styl Bohdana Slámy se mi líbí čím dál tím víc. Dobrá kamera, dlouhé záběry, vhodná hudba, žádné zbytečné kecy. Sláma je jeden z mála co věří, že divákovi stačí mnohdy jen naznačit.

plakát

Happy Feet (2006) 

Dvě hvězdy za animaci, ale víc ani ránu. Stupidní příběh postavený na faktech ze života tučňáků císařských, ale dobarvený tak, aby se v tom laik orientoval, takže tučňáčice mají vypasovaný frak, aby se rozeznaly holky od kluků. Ten ekologický podtext mě iritoval ze všeho nejvíc a těžko ho může vyvážit roztomilost hlavního představitele a španělské songy jiného druhu ofrakovaných pingvínů.

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Mýma očima ***, dětskýma **** až *****. Třeba šlo tvůrcům o to, aby film milovaly hlavně děti a něco málo si tam našli i dospělí. Povedlo se jim to na devadesát procent, takže dávám ****. Pobavil mě komentář jedné asifeministky, které se podpantofláctví veverčáka nelíbilo a harašení veverek ji nejspíš uráželo. Není radno si dělat srandu z některých vlastností. Co kdyby se v tom někdo našel?

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

To je Tarantinovština jako vyšitá! Dlouhé scény, kolikrát na jeden záběr a vymazlené do bezvědomí (takhle to uměl snad jen Leone), nečekaná rozuzlení nečekaných situací, špičkoví herci (Ch. Waltz byl bezchybný), výborná hudba. Tohle se musí nakoukat a je mi jasný, že i na počtvrté tu člověk najde něco nového. Zase mě nejvíc dostaly ty drobné absurdity (Hitler vyleze z lóže a ptá se své ochranky jestli nemá žvejkačku), kterými Quentin odlehčuje vážné, nebo napínavé scény.

plakát

Dědeček, Kyliján a já (1966) 

Poetický. laskavý, příjemný... Člověk vystačí s pár přívlastky a hodnocením 85%.

plakát

Mladé víno (1986) 

Trochu slabší odvar Zralého vína. Průměrné herecké výkony, slabá zápletka s J. Abrhámem, který prozměnu předstírá, že je vrchní, ale tentokrát neskončí v krimu, ale na postu předsedy, fůra zbytečných keců, slizkej Trávníček (má žena říká, že nejslizštější co kdy viděla)... Za víc, než ty dvě věty komentáře, to nestálo.

plakát

Kdo může za globální oteplování? (2007) (TV film) 

Cha Cháááááá! Tady je krásně vidět, jak žhavé téma dokáže s lidmi zalomcovat! Hodnocení "odpad" dávají ti, kdo se nechali zmanipulovat ekopolitikou a věří, že člověk dokáže poručit větru dešti. Naopak většina uvažující selským rozumem chápe, že environmentalismus se stal v dnešním světě obrovským byznysem a že z něj profituje většina světových mocností, i když se tváří, že vlastně přinášejí oběti. V tom je to nejrafinovanější! Bohužel jako u většiny lidí zaslepených náboženstvím ani u vyznavačů pseudoekologie nelze čekat, že budou naslouchat faktům a rozumným úvahám (souhlasím s tím co píše hippyman a teutates).

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Co k tomu dodat? Snad jen že opakovaný vtip vtipem není, že V. Freimanová je daleko větší kost než "Marika" (jak řekl jeden můj známý - "byla podobná jedné luxusní děvce co znám"), že se dají prachy ve filmu vydělat třeba jen tím, že nalákám lidi na úspěšný titul a stejné herecké obsazení.

Ovládací panel
3 body