Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (978)

plakát

Gangy z Birminghamu - Epizoda 6 (2014) (epizoda) 

Úžasný závěr druhé série. Jak si po celou dobu užívám soundtrack, tak tady jízda Arctic Monkeys dostává opravdu grády. Cillian Murphy na vrcholu, Sam Neill naprosto přesný ve své slizké roli. Těším se na třetí sérii, protože se to pomalu dostává na úroveň toho nejlepšího z Boardwalk Empire. Snad bude pokračoval i Tom Hardy, jehož scény přidávají seriálu něco jedinečného.

plakát

Vinyl - Pilot (2016) (epizoda) 

Martin Scorsese tak, jak si ho všichni přejeme vidět. Nespoutaná jízda plná skvělé muziky, drog a výborných dialogů. Bobby Cannavale byl skvělý už v Boardwalk Empire, ale tady je to teprve on! Vše do sebe skvěle zapadá a u většiny zřejmě hlavních postav se těším na pokračování. Vybroušené dialogy z pera mistra Terence Wintera vykreslují neskutečnou atmosféru divokých 70. let. Super start!

plakát

V srdci moře (2015) 

Nádherná hudba! Poctivé herecké výkony. Slušný příběh. Digitální kvalita první části velké zklamání. Přesto mi ty dvě hodiny příjemně utekly.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Sherlocka mám opravdu rád, pojetí BBC je vtipné, zajímavé a vcelku originální. Ústřední dvojice hned od začátku filmu jede v totální formě, skvěle je doplňují vedlejší seriálové postavy. Viktoriánský Londýn tomu všemu neskutečně sluší. Pak se ale něco hodně, hodně pokazí. !SPOILER ALERT! Jakmile se Sherlock probudí v letadle, měl být konec. Bohužel se pak dostáváme do přepisu Počátku v Holmesově podobě. Od této chvíle není nic originálního a film mě začal neskutečně rozčilovat. Máme tu Moriartyho na způsob Cobbovi manželky, Watsona na způsob Cobbovi žákyně a jednotlivé "snové úrovně" se nám prolínají. Jak zbytečné. Po speciálním díle tak zůstává hořká pachuť zklamání.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Povedlo se! Opět jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem byl fascinován úžasným vesmírem. Úžasná hudba Johna Williamse mě opět usadila do sedačky a já hltal každý tón. Ten film má všechno, co na SW zbožňuji. Po titulkový "sestup kamery" na scénu, přechody mezi jednotlivými dějstvími, spoustu náznaků na předchozí filmy, humor, akci a dokonce se to obešlo bez Jar Jar Binkse! Je mi úplně jedno, jestli je hlavní postava černá, jestli je tam spousta žen nebo, že se děj opakuje. Já si to sakra užil! A navíc, v tomto temném světě, kdy vše ztrácí svůj zvuk, se tu na rozdíl od formulí, stále prohání stíhačky a vesmírné koráby s tolik typickým zvukem. J.J. Abramsi, díky!

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Depp se po 6 letech rozhodl hrát a upsal se velice slibnému projektu. Na Black Mass jsem se těšil, mohla to být fakt povedená gangsterka. Místo toho jsem ale viděl dvě hodiny trvající nic. Atmosféra byla na úrovni Out of furnace, což byl zásadní problém. Příběh nic nepřinesl, nesdělil a v podstatě se někde vznášel. Linka FBI měla sice dobrý výkon Joela Edgertona, ale jinak se táhla od nikud nikam. Po delší době zase jeden promarněný potenciál.

plakát

Most (2011) (seriál) 

1. řada: 4*. 2. řada: 5* (ten konec!)

plakát

Deep Purple - koncert 2013 (2013) (koncert) 

Kvalita zpracování je sice hodně špatná, až je mi z smutno z té "neúcty" k legendě, jakou DP bezesporu je. Ian Gillan je, jak psal lioncel, neskutečný, takový pěvecký výkon v tomhle věku, to se jen tak nevidí. Navíc režie nevynechala úžasnou Contact Lost od takového mistra, jakým Steve Morse bezesporu je. Plný počet nedávám, přesto díky za tento záznam!

plakát

Crazy Heart (2009) 

Opět výborný Jeff Bridges v roli, která je pro něj jako stvořená. Příběh ve mně ale nevyvolal v podstatě žádné emoce.