Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

Tim Burton

Jeho filmy jsou výjimečné. Nejsilnější stránkou je jednoznačně jeho vykreslení jakéhokoliv příběhu, zejména ty lehce hororové (Ospalá Díra) či jinak šílené (Sweeney Todd). Možná je to šílenec, ale já ho považuji za největšího režiséra současnosti.

Frank Darabont

Frank Darabont je režisér, který nevydává filmy jako na běžícím páse, ale když už něco natočí, tak to vážně stojí za to. Natočil pro mě nejlepší film všech dob, Vykoupení z věznice Shawshank. Nebo i další vynikající film Zelenou míly. Navíc mám rád knihy Stephena Kinga, takže ideální řešení. Přidávám ještě vynikající Mlhu, která potvrdila to, co jsem už napsal.

Miloš Forman

Vše v červených číslech. Největší filmová osobnosti v historii České kinematografie. Tím nejlepším jsou určitě tyto díla: Hoří, má panenko, Přelet nad kukaččím hnízdem a Amadeus.

Martin Scorsese

Dostal jsem se k němu až nedávno (respektive jsem si ho začal uvědomovat), ale o to víc si ho vychutnávám. Skvělá spolupráce s Leonardem DiCapriem!

Jiří Menzel

Když se rozhodně něco natočit, je to velkolepé a úspěšné. Výčet toho nejlepšího by byl dlouhý. Pro mě to jsou: Vesničko má středisková, Ostře sledované vlaky, Na samotě u lesa a Slavnosti sněženek.

Peter Jackson

Zde je to za vynikající trilogii Pán Prstenů. Ale i za velmi dobré vykreslení King Konga, který byl Peterovým snem.

Alfred Hitchcock

"Mistr hororu". Mám k tomu psát ještě něco? Tohle je člověk, který nám ukázal, jak má vypadat napínavý film, tedy spíše takové (P)psycho. Ještě jedno musím dodat - jeden z mála režisérů, který má vždy nádherné a okouzlující herečky a galantní muže. 

Darren Aronofsky

Tak trochu jiný režisér, který točí tak trochu jiné filmy. Pí světové režie.