Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (1 772)

plakát

A Thursday (2022) 

"Indickej thriller?! No jen aby to nebylo moc bolywůdský!", říkal jsem si. No a hádej co? Bylo. Skvělý scénář, ale zprasený excitovaným herectvím, špatnou dramaturgií a vyloženě amatérskou režií. Film jde místy až za hranu sebeparodie, je nechtěně směšný. A to je škoda, protože tohle mělo být hutné drama. Tak snad to Holyvůd přetočí. Úplně mě dostalo, že film je ve dvou jazycích současně! Vždycky tak 10 vět hindštinou pak jedna anglicky. WTF?!

plakát

Hledání nekonečna (2022) 

Příjemné mentální cvičení na téma co je nekonečno a co je a není nekonečné. Čistá teorie by mohla být těžko stravitelná, proto je doplněna o ilustrace, které ji pomohou pochopit každému.

plakát

Kompromat (2022) 

Poměrně napínavý a dobře gradující thriller, který ve druhém plánu - ale za to velice dobře - pomáhá pochopit ruZkou mentalitu. A ta je fakt eklhaft. Splachovací záchod znají jenom z televize, ale budou povýšeně ohrnovat nos nad dekadentní západní kulturou.

plakát

Jak jsem se zamilovala do gangstera (2022) 

Vida, Poláci umí. Dobře vyprávěné (prolamování čtvrté stěny), skvělá hudba, based on true story... Jenže je to pekelně dlouhé. Kdyby to mělo standardní dvě hodiny, mohla to být strhující podívaná. V této stopáži se to odvaluje prostě moc pomalu. První hodina je ještě úplně fajn, další dvě už ne.

plakát

Life in Outer Space (2022) 

Neurazilo, nenadchlo. Dokument o možnosti života ve vesmíru mimo Zemi, který je vcelku příjemný, ale v zásadě jsem se nedozvěděl nic nového. Kdo jenom trošku rozumí statistice, ten ví, že život na Zemi nemůže být unikátní. Prostě nemůže.

plakát

Plni milosti (2022) 

"Navzdory kritikům chceme mít vlastní dům, kde budem jenom my, hoši ztracený, ten dům si každej ve svým srdci postaví..." Absolutně nenáročná, staromódní komedie, u které se člověk nezasměje, ale pousměje. Laskavý film. Pokud člověk strávil dětství v děcáku a miluje fotbal, bez přemýšlení dává plný počet.

plakát

Fresh (2022) 

Když se mladá kočka snaží seznámit přes Tinder a kořeň jí během první minuty pošle dickpic, tak si asi řekne, že má pech na magora, nicméně může být hůř. Mnohem hůř! Mohla by třeba takhle v obchodě narazit na někoho, kdo bude... Úplně normální! Minimálně na první pohled. S potěšením konstatuji, že tohle bylo fakt fresh. Jako, má to svoje mouchy. Tak třeba když někomu - hypoteticky - v jedné scéně amputují prdel, tak by ve scéně následující měl být bez ní, že? No tak tohle se úplně nepovedlo. Ale jinak parádní kulinářský thrillero-horror, který mi připomenul Menu. (Kdo to kategorizoval jako komedii, je debil.)

plakát

Na pivo do první linie (2022) 

Je úplně super, že je to based on true story. Ale možná je to adaptováno až moc doslovně, takže jako drama to není až tak dramatické, jako komedie to není zrovna k popukání (i když pár chytře vtipných momentů se najde) atd. Takže dobře strávené dvě hodiny, ale k nadšení cosi chybí. Těsně pod čtyřmi.

plakát

Nic není věčné (2022) 

Mimořádně zajímavý dokument o diamantech (potažmo drahých kamenech obecně), který by měl zajímat každého investora do drahých kamenů. Domnívám se, že je jenom otázkou času, než to praskne a ceny drahých kamenů poletí střemhlav dolů, protože zatímco zlato nevyrobíte, dokonalý diamant ano. "The winter is coming," jak trefně zazní v dokumentu. KEY TAKEAWAYS: Diamanty lze vyrobit. Úplně stejným mechanismem, který fungoval v přírodě, tedy kombinace teploty a tlaku. Dnes už to umí tak dobře, že ani gemolog nerozezná přírodní kámen od umělého. Dokáží je rozeznat pouze specializované laboratoře. V Číně jsou obrovské fabriky, které chrlí diamanty po kilech. Ani GIA certifikát není zárukou pravosti. Certifikáty se falšují ve velkém. Umělé kameny mohou být na rozdíl od přírodních skutečně dokonalé. Zneužívá se faktu, že umělé kameny nelze od přírodních snadno rozeznat, takže se v čím dál větší míře přimíchávají do lotů s přírodními. Nikdo neví, do jaké míry je tento podvod rozšířený, ale vzhledem k vyráběným objemům bude jejich podíl významný. Cena přírodních diamantů se šponuje pomocí smyšlených příběhů a restrikce nabídky, protože reálně nemá diamant moc velkou cenu.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Psychologicko-filozofické drama o hledání smyslu (života, vesmíru...), plné šestákových mouder typu vesmír je takový, jaký má být. Co to sakra znamená? Jaký být vesmír? Na to je jako nějaká norma? Vesmír tu přitom hraje jenom kulisu triviálního vztahového dramatu. A k tomu to hypnotické tempo... "Inu, mohlo to být lepší, hubený člověče," řekl vesmírný divnopavouk těsně před tím, než ho sežrali červi.